Tina Maze je bila lani do finalne vožnje na zadnji tekmi v igri za mali kristalni globus v slalomu. Foto: Reuters
Tina Maze je bila lani do finalne vožnje na zadnji tekmi v igri za mali kristalni globus v slalomu. Foto: Reuters

Prvi slovenski adut bo jasno Mazejeva, ki sicer sezone na veleslalomskem uvodu v Söldnu ni najbolje začela. Lani, ko je podrla številne rekorde, je dobitnica velikega kristalnega globusa v slalomski razvrstitvi zasedla drugo mesto, v igri za osvojitev globusa pa je bila vse do zadnje tekme, a je bila na koncu uspešnejša Mikaela Shiffrin. Najboljša smučarka lanske zime je imela pred slalomom v Lenzerheideju v skupnem seštevku sedem točk naskoka pred Američanko.

Na zadnjih treh treningih so potekale interne kvalifikacije. "Proga za trening je bila odlično pripravljena. Snežna podlaga je bila trda, ker smo progo lahko polili z vodo," je razmere za trening opisal odgovorni ženski trener tehničnih disciplin Denis Šteharnik. Slovenija ima pravico nastopa s tremi smučarkami, Ferkova pa je na vseh treningih zanesljivo prišla do sobotnega starta, za tretje mesto pa se je poleg Lavtarjeve potegovala še Ana Bucik. Kot je povedal Šteharnik, pa je v slalomu zelo napredovala tudi Tina Robnik.

"V Leviju so pogoji za trening zelo dobri. Odločitev, da gredo z nami tudi tekmovalke evropskega pokala, je bila pravilna. Na začetek svojih tekmovanj se bodo lahko pripravile dobro, predvsem pa v miru," je dodal Šteharnik.