Barbara Kürner Čad je optimistična glede sklenitve pogodbe z ekipo Tine Maze. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Barbara Kürner Čad je optimistična glede sklenitve pogodbe z ekipo Tine Maze. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Damijan Terpin in Andrea Massi
Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je napovedal, da bo v naslednji sezoni ekipa štartala na veliki kristalni globus, a le, če bo SZS optimalno podprl Mazejevo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Začetek pogajanj med SZS-jem in Mazejevo

Obe strani sta sedli za mizo, da bi se dogovorili o sodelovanju v naslednji sezoni. "Glavni del pogovorov je potekal o prihodnji sezoni, o pogodbi s pravicami in obveznostmi. Vsaka stran je predstavila svoje poglede in pričakovanja. Mi smo povedali naše možnosti, druga stran svoje poglede. Vse skupaj se dobro odvija in sem prepričana, da bomo lahko našli skupen dogovor," je dejala Kürner Čadova.

Sestanek brez Tine Maze in Tomaža Lovšeta
"Kar se SZS-ja tiče, je za nazaj vse urejeno, glede obljubljenih nagrad predsednika Tomaža Lovšeta pa bodo, verjamem, tudi našli skupno rešitev. Na sestanku ni bilo Tine Maze, ki je na testiranjih, in Lovšeta. Pripravili smo osnovna izhodišča, želje in pripombe. Te bomo predstavili vsak svoji strani. Mi smo že imeli svoja izhodišča, če jih bodo sprejeli, potem bomo v najkrajšem mogočem času pripravili tudi pogodbo," je še dodala Kürner Čadova. Med predstavniki SZS-ja ni bilo predsednika Lovšeta, ki je za pogajanja zadolžil Kürner Čadovo, strokovnega vodjo Vlada Makuca ter predsednika alpskega zbora in odbora Janeza Deklevo.

Terpin: Pogovori gredo v pravo smer
Ekipo Tine Maze so zastopali odvetnik Damjan Terpin, vodja ekipe Andrea Massi in menedžer Mazejeve Ralph Krieger. Da so bili pogovori konstruktivni, je potrdil tudi Terpin: "Pogovori gredo v pravo smer. O podrobnostih danes ne bi, tako smo se dogovorili. Več bo jasno jutri na novinarski konferenci," pa podrobnosti pogovorov ni hotel izdati niti odvetnik ekipe Tine Maze Terpin.

Mazejeva bo imela novinarsko konferenco po končani sezoni v sredo ob 11.00 v Ljubljani.

Začetek pogajanj med SZS-jem in Mazejevo