Ana Kobal je za prvo oddajo Zima je zakon pripravila prispevek o Tini Maze, s katero sta včasih skupaj trenirali. Foto: Pro Ski
Ana Kobal je za prvo oddajo Zima je zakon pripravila prispevek o Tini Maze, s katero sta včasih skupaj trenirali. Foto: Pro Ski

V novi, polurni oddaji, bodo v ospredju predvsem slovenski športniki. Po uvodnem napovedniku bodo sledile kratke novice o nastopih in uspehih slovenskih športnikov tako v olimpijskih kot tudi neolimpijskih disciplinah. Osrednji del oddaje bodo predstavljale olimpijske zgodbe, posnete na nekdanjih prizoriščih zimskih olimpijskih iger, ki se bodo smiselno navezovale na prihajajoči olimpijski spektakel v Sočiju 2014.

V arhivskih zgodbah bo prostor našla tudi bogata slovenska zimskošportna zgodovina, ki bo starejše gledalce spominjala, mlade pa izobraževala o preteklih velikih uspehih slovenskih zimskih športnikov. V oddajo bodo vključene tudi vsebine, povezane z zimskim športom otrok, rekreativcev in invalidov, gledalce pa bomo tudi seznanili s športnimi vsebinami, ki si jih bodo lahko v prihajajočem tednu ogledali na naši televiziji.

Ker gre za magazinsko oddajo, studijskega dela ne, ampak bo vse posneto na terenu. Avtorji zgodb so novinarji športnega programa Televizije Slovenija.

V prvi oddaji o Tini Maze, skakalcih in biatloncih
V prvi oddaji, ki bo na sporedu v sredo, 20. novembra, ob 20. uri na TV SLO 2, si boste gledalci lahko ogledali tri zgodbe, povezane z alpskim smučanjem. Prva zgodba govori o Tine Maze, druga o ameriških smučarjih, tretja pa o pričakovanjih najboljših alpskih smučarjev v olimpijski sezoni. Ekipa TV Slovenija je bila tudi na treningu smučarjev skakalcev in biatloncev. Oboji ta konec tedna začenjajo novo sezono v svetovnem pokalu.

Olimpijske igre bodo med 7. in 23. februarjem 2014 v Sočiju, prenos bo na TV Slovenija, Radiu Slovenija in na MMC-ju.