Damijan Terpin poudarja, da je Tina Maze več kot izpolnila vse obveznosti, medtem ko je Smučarska zveza Slovenije do danes plačala le tretjino premij za Tinine lanske uspehe. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Damijan Terpin poudarja, da je Tina Maze več kot izpolnila vse obveznosti, medtem ko je Smučarska zveza Slovenije do danes plačala le tretjino premij za Tinine lanske uspehe. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Tina Maze bo še naprej vedno tekmovala izključno za Slovenijo, ne glede, kaj si želijo razni Lovšeti. Že pred mesecem dni nam je predsednik SZS-ja prek odvetnika grozil celo z izključitvijo iz reprezentance. Naj si ne dela utvar: Tina Maze bo ostala v slovenski reprezentanci in v Smučarski zvezi Slovenije gotovo dlje od Lovšeta.

Terpina preseneča, da je smučarska zveza prav pred Zlato lisico sprožila "ofenzivo" proti Mazejevi. "To je tako, kot da bi se s kijem tolkli po glavi." Foto: Osebni arhiv Damijana Terpina
Tomaž Lovše
""Ne vem, koliko zasluži Lovše, vendar se bojim, da manj, kot kaže lestvica najbogatejših Slovencev, saj se neprestano izmika plačilu majhnega zneska." Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Tina Maze
Upajmo le, da se bo Tini Maze uspelo ograditi od vseh polemik in da bo lahko v soboto tekmovala tako, kot je pred tremi leti, ko je na "lisici" dobila veleslalom. Foto: EPA
Tina Maze in Ivica Kostelić
Hervis naj bi bil zelo zadovoljen s snemanjem spota, v katerem sta nastopila Tina Maze in Ivica Kostelić, je prepričan Terpin. Foto: MMC RTV SLO
Lovše odkrito o sporu s Tino Maze

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše je dolgo trpel, kot pravi, neprofesionalni odnos Tine Maze do Smučarske zveze, danes pa je bil v Kranjski Gori neusmiljen ter je obračunal z Mazejevo in njeno ekipo. Predlagal ji je celo, naj zapusti slovensko reprezentanco, če meni, da si bo lahko našla svoje pokrovitelje. Ker se vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi pred tekmama za Zlato lisico noče spuščati v polemike, smo poklicali odvetnika ekipe Damijana Terpina, ki poudarja, da želijo le odgovoriti na neresnične trditve direktorice SZS-ja Barbare Kürner Čad v intervjuju za Dnevnik.


Tomaž Lovše trdi, da ekipa Tina Maze ves čas napada SZS. Kakšno je vaše mnenje?
Smučarska zveza je prva začela polemiko. Prvi so napadli Tino Maze in njeno ekipo. Direktorica Barbara Kürner Čad je v intervjuju za Dnevnik navedla celo vrsto neresnic, žalitev in obrekovanj. Morali smo se odzvati. Bili smo začudeni, da to delajo nekaj dni pred Zlato lisico. Ne morejo napadati tri dni pred tako pomembno tekmo. To je tako, kot da bi se s kijem tolkli po glavi. Massi me je prosil, naj se odzovem na ta intervju, kar sem storil.

Prebrali ste naš pogovor s Tomažem Lovšetom. Kaj vas najbolj moti?
Več laži je. Trdi, da ne spoštujemo pravil. Naj pove, česa nismo spoštovali. Vse obveznosti smo opravili oziroma celo več od tega, kar zahteva pravilnik SZS-ja. Vsak tekmovalec lahko nastopi v največ treh velikih medijskih akcijah, torej v snemanju največ treh spotov. Mi smo to naredili za Hervis, Amicus in še za celo vrsto pokroviteljev, tako da smo prekoračili limit. Seveda nam je jasno, da vsi hočejo Tino, ker ima dobre rezultate.

Tudi za Citroen ste septembra snemali oglas, kjer se je zapletlo, ker Tina ni želela posneti individualnega oglasa, saj ima svojega pokrovitelja - Avto Jarc. Kdo ima prav v tej zgodbi?
Že prej smo se v moji pisarni dogovorili, da bomo snemali le skupinski spot, ne pa individualnega. Da se je potem Citroen razburjal, ker Tina ni želela snemati individualnega oglasa, je problem smučarske zveze, saj so Mazejevo "prodajali" brez pristojnosti. Očitno je Lovše obljubil nekaj, česa ne bi smel. Ponavljam: prej smo dogovorili, da ne bo snemala individualnega oglasa, saj sama oglašuje Avto Jarc. Kaznovali so nas s 5.000 evri, vložili smo pritožbo in do danes formalne odločbe sploh še ni bilo.

Kaj pa obtožbe, da je šla Tina Maze raje v Milano k Armaniju, kot da bi sodelovala na prireditvi ministrstva za notranje zadeve, kjer je zaposlena?
To je izmišljotina. Snemanje pri Armaniju ni bilo istočasno. Ne vem, morda so prebrali na Tinini spletni strani, da gre v Milano, in so napačno povezali.

Kaj pa snemanje oglasa za Hervis skupaj s Kostelićem?
Mi smo bili tisti, ki smo uredili termin z Ivico Kostelićem, ker ga smučarski zvezi ni uspelo uskladiti. Massi je moral poklicati Vedrana Pavleka, da je z Ivico uskladil termin. Zveza pač tega ni bila sposobna urediti. Mislijo, da bosta Kostelić ali Tina kar pridirkala s smučišča, ko se bodo oni spomnili. Naj Lovše ne dviga prahu! Hervis je bil izjemno zadovoljen.

Ves čas se zapleta tudi pri denarju. Koliko vam je še dolžna zveza za dosežke v lanski sezoni?
Točnega zneska vam ne morem povedati. Tomaž Lovše je lani prevzel vse te obveznosti in se šopiril, da je dobrotnik SZS-ja, ki bo izplačal nagrade. Gre za premije za dosežene rezultate, ki so v pravilniku SZS-ja. Zavezal se je, da bo vse plačal, toda do danes je plačal le eno tretjino. Izmika se z izgovori, ki jih dajejo takšni, ki nimajo denarja. Spomnim se, kako smo se smejali, ko je rekel, da bo plačal, naslednji dan pa smo dobili 'mail', da je v Monaku in ne more na banko, ker je zaprta zaradi poroke monaškega princa. Ves čas pravi, da ne bo plačal, ker mi ne izpolnjujemo obveznosti do sponzorjev, vendar so to le izgovori. Tudi za njegov Diners smo pripravljeni narediti spot. Ponudili smo več terminov, pa se nismo dogovorili. Sploh ni odgovoril, kaj hoče, ali TV-spot ali časopisni oglas. Ni predlagal niti enega termina.

Kaj pa očitki zveze, da se napisi pokroviteljev na Tini Maze ne vidijo dobro?
Mislite na drese, ki so na slalomskih tekmah prekriti s ščitniki? Zveza je naredila dva različna dresa za slalom in veleslalom, kar je bilo brez potrebe, o tem pa ni obvestila tekmovalcev. Tina je vzela enega izmed dresov in šla na tekmo. Ni se zavedala, da je šla na slalomsko tekmo z veleslalomskim dresom in je potem nehote s ščitniki prekrila napis. Toda isto napako sta naredila še dva Slovenca. Torej krivda ni na naši strani.

Glede napisa Hervis na puliju pa tole: ne moremo biti mi krivi, ker je ovratnik previsok in prekrije napis. Zakaj so se pa dogovorili, da dajo napis na točko, ki se slabo vidi? Očitno je to težava zveze in kaže na njihovo neprofesionalnost. Potem pa smo krivi mi. Na SZS-ju so celo želeli, da bi Tina pustila dres oziroma zadrgo deloma odprto, da se vidi napis Hervis. Jasno, da je to neizvedljivo.

Lovše je izjavil, da Tina zasluži vsaj milijon evrov na sezono in se mu zdi nedopustno, da je tako nehvaležna ...
Ne vem, koliko zasluži, jaz ji privoščim, da deset milijonov. Bojim se, da si je to številko Lovše izmislil, saj nima pojma, koliko denarja se vrti v smučanju. To ni nogomet ali košarka. Ne vem niti tega, koliko zasluži Lovše, vendar se bojim, da manj, kot kaže lestvica najbogatejših Slovencev, saj se neprestano izmika plačilu majhnega zneska.

Kaj pa trditve, da gre lahko Tina tekmovat za drugo državo?

Tina Maze bo še naprej tekmovala izključno za Slovenijo, ne glede na to, kaj si želijo razni Lovšeti. Že pred mesecem dni nam je predsednik SZS-ja prek odvetnika grozil celo z izključitvijo iz reprezentance. Naj si ne dela utvar: Tina Maze bo ostala v slovenski reprezentanci in v Smučarski zvezi Slovenije gotovo dlje od Lovšeta.

Tina Maze bo še naprej vedno tekmovala izključno za Slovenijo, ne glede, kaj si želijo razni Lovšeti. Že pred mesecem dni nam je predsednik SZS-ja prek odvetnika grozil celo z izključitvijo iz reprezentance. Naj si ne dela utvar: Tina Maze bo ostala v slovenski reprezentanci in v Smučarski zvezi Slovenije gotovo dlje od Lovšeta.

Lovše odkrito o sporu s Tino Maze