Razigrani Mikaela Shiffrin (olimpijska in dvakratna svetovna prvakinja v slalomu) in Tina Maze na žrebu štartnih številk za nedeljski slalom. Foto: www.alesfevzer.com
Razigrani Mikaela Shiffrin (olimpijska in dvakratna svetovna prvakinja v slalomu) in Tina Maze na žrebu štartnih številk za nedeljski slalom. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor
Na Trgu Leona Štuklja se je znova zbrala množica navdušencev. Foto: www.alesfevzer.com
Anna Fenninger
Anna Fenninger je prejela priznanje za zmago na sobotnem veleslalomu. Odstopi Tine Maze so redkost, toda ravno to se ji je zgodilo na zadnjih dveh tekmah svetovnega pokala. V nedeljo ima priložnost, da popravi vtis in se spet oddalji prvi zasledovalki v boju za veliki kristalni globus. Foto: www.alesfevzer.com
Tina na slalom s številko štiri

Po izjemno lepem vremenu na sobotnem veleslalomu in brezhibni izvedbi tekmovanja v Maribor prihaja slabše vreme. "Vremenska napoved ni najboljša, saj naj bi deževalo. Upamo, da ne bo močno deževalo, najslabša možnost pa je močno deževje ali celo dež s snegom. Če bo snežilo, se bodo mokre snežinke lepile na očala in tekmovalke ne bodo dobro videle. Slaba vidljivost bi lahko ogrozila izvedbo tekmovanja," je napovedal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač, ki bo v nedeljo sklenil opravljanje te funkcije na Zlati lisici.

Na večernem sestanku z vodji ekip je za to delo prejel dolg aplavz, drugi pa je bil namenjen tudi njegovi celotni ekipi za utrditev proge, ki je po besedah vodje ženskega dela svetovnega pokala Atleja Skaardala vsem tekmovalkam v veleslalomu nudila enakovredne pogoje za nastop, čeprav je bilo vreme zelo toplo.

"Sama proga v nedeljo ne bo predstavljala težave, ker je tako dobro utrjena, da ji tudi deževje ne more do živega. Če bo deževalo, bomo snežno podlago gostovo utrdili s soljo, da preprečimo taljenje snega," je še povedal Bedrač.

Tina Maze, ki je na veleslalomu odstopila v prvi vožnji, bo šla na štart nedeljskega slaloma (prva vožnja ob 9.45, finale ob 12.45) s številko štiri. "Na veleslalomu se je zgodilo, kar se je zgodilo. Imam pa veliko željo, da to popravim," je Mazejeva na osrednjem mariborskem trgu Leona Štuklja navdušila približno 2.500 ljudi, ki so se zbrali na žrebu štartnih številk.

Tekmo bo odprla Švedinja Frida Hansdotter, vodilna slalomistka svetovnega pokala. Številko dve je izžrebala Avstrijka Nicole Hosp, pred Mazejevo pa bo nastopila še olimpijska in svetovna prvakinja Mikaela Shiffrin.

Slovenske barve bodo branile še Katarina Lavtar (35), Ana Bucik (51), Saša Brezovšek (59), Tina Robnik (61) in Eli Plut (63).

Štartna lista:             
 1  F. HANSDOTTER      ŠVE 
 2  N. HOSP            AVT 
 3  M. SHIFFRIN        ZDA 
 4  T. MAZE            SLO 
 5  M. PIETILÄ HOLMNER ŠVE 
 6  Š. STRACHOVA       ČEŠ 
 7  K. ZETTEL          AVT 
 8  W. HOLDENER        ŠVI 
 9  N. LÖSETH          NOR 

10  M. GAGNON          KAN 
11  B. SCHILD          AVT 
12  V. VELEZ ZUZULOVA  SLK 
13  M. KIRCHGASSER     AVT 
14  N. NOENS           FRA 
15  C. THALMANN        AVT 

Tina na slalom s številko štiri