Janez Marič dviga svojo formo. Foto: SZS/Tomaž Šušteršič
Janez Marič dviga svojo formo. Foto: SZS/Tomaž Šušteršič
Ne Jakov Fak, Janez Marič državni prvak

V ženski konkurenci je zlato osvojila Urška Poje.

Marič je tokrat na Rudnem polju s popolnim strelskim izkupičkom zasenčil Faka in ga pustil 22,4 sekunde za sabo. Fak je prav tako pokril deset tarč, kot tudi Peter Dokl, ki je na tretjem mestu zaostal 52,2 sekunde. V ženski konkurenci je zlato osvojila Urška Poje, ki je z enim zgrešenim strelom v leže premagala Anjo Eržen in Tais Vozelj. Ti dve sta zgrešili štirikrat in enkrat, njuna zaostanka v cilju pa sta znašala 48,1 sekunde oziroma minuto in 23,6 sekunde.

Gregorinova ni nastopila
V boj za naslov prvakinje se nista podali Andreja Mali in Teja Gregorin; ta je spregovorila o razlogu, da ni nastopila: "Malo sem prehlajena in imam malo vročine, nič posebnega. Toda brez treninga je težko nastopiti tudi na takšni tekmi, kot je državno prvenstvo. Od ponedeljka pa do petka nisem trenirala, le v petek sem šla malo tečt. Upam, da bolezen ne bo preveč vplivala na nadaljevanje sezone."

Marič: Da bi premagal Faka, si nisem predstavljal
Marič je po tekmi zadovoljen strnil vtise, saj je premagal zvenečega nasprotnika: "Pred tekmo si želiš, da bi bila tekma optimalna, da bi imel popoln strelski izkupiček. Še lepše je to, da je Jakov prav tako naredil popolno tekmo in da sem ga premagal, česar si pred sprintom nisem predstavljal. Zadnje dni sem pridno treniral, zdaj prihajam k sebi, na progi pa se počutim zelo dobro. Na streljanju sem v primerjavi z Jakovom verjetno izgubil kakšno sekundo, saj sem streljal v svojem ritmu, tako da sem potem precej pridobil v teku. To tekmo si želim najprej prenesti na sprint v Oberhofu oziroma tudi na naslednje tekme svetovnega pokala. Če mi to uspe, bom zelo zadovoljen."

Ne Jakov Fak, Janez Marič državni prvak