Prevc je bil razred zase v Garmisch Partenenkirchnu. Foto: Reuters
Prevc je bil razred zase v Garmisch Partenenkirchnu. Foto: Reuters
Prevc in Janus po veliki zmagi v Garmischu
Prevc z zmago začel novo leto
Zadnji trije nastopi v drugi seriji Garmischa

V poskusni seriji v Garmisch Partenkirchnu je najboljši skakalec letošnje zime pristal pri 140 metrih, v finalni seriji pa je deklasiral tekmece s 136 metri.
"Poskusni skok in drugo serijo bi ocenil kar z desetko, bomo pa jutri štartali na 11. Prvi skok je bil za osmico, ker se je vmes prikradla manjša napaka. Ko enkrat skočiš, kot mi je uspelo v poskusni in finalni, si kot skakalec resnično zadovoljen, ker čisto drugače občutiš skok in več občutiš v zraku, kot pri navadnih skokih. Boljši skoki so res nekaj posebnega in dajo še dodatno zadovoljstvo," je dejal Prevc, ki ga je v izteku olimpijske skakalnice na ramena dvignil veteran Robert Kranjec.

"Z današnjo tekmo sem vrhunsko zadovoljen. Deseto zmago sem dobil na novoletni turneji, na prvi dan novega leta in to daje vsemu še dodatno težo. Že dolgo Slovenec ni bil na vrhu novoletne turneje, še manj pa tu v Garmischu. To je res dober občutek," je deseto zmago opisal Prevc.

Freund ne podleže pritisku
Glavni tekmec ostaja Nemec Severin Freund. "Freund je zelo izkušen tekmovalec, že lani v Falunu smo videli, da ne podleže hitro pritisku. Oba sva sposobna dobrih skokov in naziv nosilca, ki ga imam, je lahko tudi malo zanka, ker so vsi za teboj in te lovijo. Potisnjen si v vlogo, da moraš napadati, čeprav si v ospredju. Kakšen dan počitka zato kar prav pride. Lani smo imeli le en dan prost dan na novoletni turneji, letos bosta dva, zato ne bo težav z utrujenostjo. Vzeti si je treba le čas," je dodal Prevc.

"Že lani je bil Anže Lanišek pol turneje zraven, tudi Domen Prevc se dobro uvaja v ta izločilni sistem novoletne turneje. Za oba je to novost in ju lahko le pohvalim. Upam, da bosta ostala umirjena, verjamem, da sta z doseženim zadovoljna. Kar se Jurija Tepeša in Robija Kranjca tiče, imela sta malo smole, skoki se jima niso najbolj posrečili. Pri Juriju je danes manjkala desetinka za finale, potem pa ga je doletela še nesrečna diskvalifikacija. Mislim, da bo že prihodnji teden vse bolje," je nastop reprezentančnih kolegov pokomentiral Prevc.
Grilc: Pravici je bilo zadoščeno
"Peter Prevc je znova nastopil odlično, čeprav je napravil v prvem skoku majhno napako, je bil v drugem izvrsten. Veseli nas, da je v taki formi. Videlo se je tudi, da je bil zaradi slabših pogojev v finalu v Oberstdorfu ob nekaj točk. Tokrat so bili pogoji zelo enakovredni in tekma regularna. Pravici je bilo zadoščeno. Pohvalil bi tudi oba mlajša člana naše ekipe. Želimo pa si, da bi se še bolj priključila Kranjec in Tepeš. Ta je zato že odšel na trening in bo na naslednji tekmi naša ekipa nastopila s šesterico, Tepeš pa bo tekmoval ponovno na zadnji novoletni tekmi v Bischofshofnu," je pojasnil Jani Grilc, pomočnik glavnega trenerja Gorana Janusa.
Nemški adut si ne želi, da bi Prevc slabo skočil
"Tekmovalnost med nama je spodbudna. Toda ne želim si tega, da bi Prevc slabo skočil. Vedno je zabavno tekmovati na visoki ravni," je v pogovoru za TV Slovenija poudaril Freund, ki se mu nastop v drugi seriji ni izšel po željah. Za Prevcem v seštevku 64. novoletne turneje zaostaja 8,6 točke.

Prevc in Janus po veliki zmagi v Garmischu
Prevc z zmago začel novo leto
Zadnji trije nastopi v drugi seriji Garmischa