Zimski športi
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 11 glasov Ocenite to novico!
Peter Prevc
Vrhunec prihajajoče zime bodo februarske olimpijske igre. Peter Prevc bo v Pjongčangu branil srebro in bron iz Sočija. Foto: www.alesfevzer.com
Anže Semenič, Jurij Tepeš, Peter Prevc, Robert Kranjec, Anže Lanišek
Anže Semenič, Jurij Tepeš, Peter Prevc, Robert Kranjec in Anže Lanišek predstavljajo ekipo A. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Prevc: V glavi so bile za...

Dodaj v

Prevc se je lani naučil, da mora biti z glavo "povsem pri stvari"

Janus: Z manjšo ekipo je delo laže
29. junij 2017 ob 19:34
Planica - MMC RTV SLO, STA

Slovenska reprezentanca A v smučarskih skokih v teh dneh vadi v Planici. Petčlanska ekipa na čelu s trenerjem Goranom Janusom se v odličnih pogojih pripravlja na olimpijsko sezono.

Janus ima v ekipi Petra Prevca, Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Anžeta Laniška in Anžeta Semeniča. Tehnične treninge na skakalnici so začeli v Beljaku in Ramsauu, prejšnji teden so bili v Predazzu, zdaj pa tri dni trenirajo pod Poncami. Prihodnji teden se bo sezona začela tudi s tekmami celinskega pokala v Kranju, le teden dni pozneje pa bosta na sporedu prvi preizkušnji poletne velike nagrade v Wisli. Tam bo slovenska ekipa nastopila v najmočnejši postavi, pridružila pa se ji bosta še dva najboljša člana s tekem celinskega pokala v Kranju.

Poletno obdobje namenjeno delu
"Za letošnjo sezono smo se odločili, da ekipo zmanjšamo, kar se tudi pozna pri samem delu. Je laže. V mesecu juniju smo zamenjali veliko skakalnic, ker želimo spreminjati naklone skakalnic. Bili smo v Beljaku, v Ramsauu, prejšnji teden v Predazzu in zdaj smo spet v Planici. V zadnjih letih smo se držali bolj doma, zdaj pa smo kar precej v tujini. Tokrat menjamo število skakalnic. Kako kaže? Potrebno je priti v ritem, fantje v dveh ali treh skokih na treningu že pokažejo pravi obraz, kar je zelo dobro,"
je dejal Janus.

Glavni trener slovenskih skakalcev je napovedal rotacijo v poletni veliki nagradi, a glede te natančne slike še nima: "Letos poleti bomo na poletni veliki nagradi rotirali veliko število skakalcev, ozirali pa se bomo tudi h kvotam, da imamo za zimo šest zagotovljenih mest. Poletno obdobje pa bo predvsem namenjeno delu. Delo, delo in še enkrat delo. Poletje je za nas garanje. Ekipa B in mladinci imajo po tekmah celinskega pokala dopuste. Za Hinterzarten bomo morali tako zbrati ekipo, medtem ko za Wislo in Courchevel ne bo težave, ker potujemo s polno prvo ekipo. Veliko rotacij v ekipi pa bo predvsem v Hakubi, Čajkovskem in Almatiju."

Prevc: Z glavo moraš biti povsem pri stvari
Eden glavnih adutov v olimpijski sezoni bo Peter Prevc, ki je imel v minuli zimi kar nekaj težav, sezono pred tem pa je osvojil vse, kar se je dalo, bil je dobitnik velikega kristalnega globusa, najboljši je bil na novoletni turneji, v specialnem seštevku poletov in tudi na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu: "Iz lanske sezone sem odnesel to, da se nikoli ne smeš prepustiti neki rutini, ampak da moraš biti z glavo povsem pri stvari. Pred vsako olimpijsko sezono, ki sem jo imel, se bolj spogledujem z olimpijskimi igrami. Res pa je do tja še dolga pot in potrebno je biti potrpežljiv."

Glede treninga pa nosilec dveh olimpijskih medalj iz Sočija dodaja: "Samega treninga v primerjavi s prejšnjimi leti nismo prav veliko spreminjali. Nekaj smo dodali, nekaj smo vzeli, to je pač stalnica. Osebno sem si več časa vzel po treningu, da sem premislil, kaj mi je prinesel, kaj mi je vzel, kaj je bilo dobrega, kaj slabega, na kaj moram biti bolj pozoren in kaj mi krade energijo. Ko to razčistim, trening umaknem in se zatopim v drugo stvar, da skoki niso v glavi."

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
gre888
# 29.06.2017 ob 21:17
Dobro je to ugotovil. Lansko sezono je bil spet fantastično pripravljen pa mu je en padec vzel celo sezono. Upam da se je res kaj naučil in bomo pozimi spet gledali šampionsko sezono. Definitivno je tega sposoben.
siggi
# 30.06.2017 ob 10:03
"Eni" ste pa res pametni. Ne bi te pameti pameti raje kje drugje uporabili. Pero je svoje ze dokazal, pametnim pa itak ni nikoli dovolj.

In Pero we trust pa ce bo pristal v celinskem
gregori
# 14.09.2017 ob 19:28
Sara Takanaši zmaguje tudi z smučkami Slatnar kot prej z Elan
Highland
# 21.10.2017 ob 15:35
To je jasno vsakomur in bi tudi morala biti osnova, da se sploh lotis ukvarjat profesijonalno pa najsibodi to bilokaksna stvar..
CameraObscura
# 21.07.2017 ob 20:20
Srečno vsem v reprezentanci v prihajajoči sezoni.

@Gandhi1 torej po tvoji logiki je bila Petrova šampionska sezona zgolj 'posrečena', lanska slabša pa takoj nedvoumen dokaz za Pero ni iz pravega testa. Model, ti si res ta prava 'referenca' za ocenjevanje kdo je dober in kdo ne. Še eden izmed mnogih 'strokovnjakov', ki svoje umotvore limajo na MMC.
bruhnmici
# 11.07.2017 ob 19:58
Peter in kompanija: srečno!
vinklj.kugla
# 29.06.2017 ob 20:00
pa lepo vas prosim...29.6. smo no....zunaj je poletje
Zbornaya Komanda
# 29.06.2017 ob 19:45
A to pomeni, da je logotip za naslednjo sezono že oblikovan?
Gandhi1
# 30.06.2017 ob 09:22
Peter daj sprijazni se, da nimas znanja in talenta za vrhunske dosezke v skokih. Ena sezona, ki se mu je 'posrečila', še ne prinese pomladi. Ko smo nekateri opozarjali, da ni iz pravega testa, smo bili kritizirani, pa je lanska sezona pokazala realno sliko!
Izbor
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Bine Norčič
7
26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
Več novic ...
Kazalo