V Zakopanah sta konec tedna na sporedu dve tekmi - ekipna in posamična. Foto: EPA
V Zakopanah sta konec tedna na sporedu dve tekmi - ekipna in posamična. Foto: EPA

rbtu.

"Gre za lažjo obliko zdrsa medvretenčne ploščice. Za zdaj bomo poskušali zdravljenje brez operativnih posegov," je sporočila zdravniška ekipa nemške reprezentance. Freundove težave s hrbtom so se stopnjevale, odkar je v poskusni seriji tekme novoletne turneje v Innsbrucku padel. "Po SP-ju v poletih sem sklenil, da bom zadevo rešil. Zato ne bom šel na tekme v Zakopane, ampak se bom po posvetu z zdravniki skušal pripraviti na nadaljevanje sezone," je zdravstvene težave orisal nemški skakalec.

Za zdaj še ni določeno, ali bo počival samo ta konec tedna. "Načrte za prihodnost puščam odprte. V preteklosti sem že lahko videl, kako težko je natančno načrtovati vrnitev po zdravstvenih težavah. Upam, da bom ohranil formo in se kmalu vrnil na tekme svetovnega pokala," je še dejal Freund.

Težave s hrbtom spremljajo 27-letnega skakalca že precej časa, leta 2012 je noral zaradi podobnih težav z medvretenčnimi ploščicami na operacijo.

V Zakopanah bo v soboto na sporedu ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična. Freund je v letošnji sezoni zbral 779 točk. Vodi Peter Prevc s 1.024 točkami, tretji je Norvežan Kenneth Gangnes s 675 točkami.

Freund ne bo odpotoval v Zakopane
Freund ne bo odpotoval v Zakopane