Mikaela Shiffrin je v zadnjih sezonah razred zase v slalomu. Foto: Reuters
Mikaela Shiffrin je v zadnjih sezonah razred zase v slalomu. Foto: Reuters
Ana Bucik
Ana Bucik je v lanski sezoni zbrala 55 točk v slalomskem seštevku. Foto: www.alesfevzer.com
Na moškem slalomu v Leviju Hadalin in Kranjec

ucik, Maruša Ferk in Meta Hrovat.

Odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za svetovni pokal Denis Šteharnik je postavo za slalomsko tekmo, za katero sta bili kandidatki tudi Vanja Brodnik in Klara Livk, določil po zadnjih dveh preglednih treningih na avstrijskem ledeniku Mölltal. Bucikova bo imela štartno številko 27, Ferkova 29, Hrovatova pa 54.

V lanski zimi je slalomski globus osvojila Frida Hansdotter s 711 točkami z enajstih tekem, druga je bila Veronika Velez Zuzulova, tretja pa Wendy Holdener. Mikaela Shiffrin je zmagala kar petkrat, a je bila večino sezone poškodovana, zato je izpustila kar pet tekem. Američanka, ki bo v soboto nosila številko sedem, je vsekakor glavna favoritinja.

Prva vožnja bo ob 10.00, druga pa tri ure pozneje. V nedeljo bo na sporedu še moški slalom, na katerem bosta nastopila tudi Štefan Hadalin in Žan Kranjec. Prenos obeh tekem bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Vonnova si je na treningu zlomila roko
Lindsey Vonn se je znova poškodovala. 32-letnica si je pri padcu med treningom v Vailu zlomila nadlahtnico. V zadnjih letih se je spopadala s številnimi poškodbami. Nazadnje si je nogo zlomila 27. februarja letos na superveleslalomu v Andori, zdaj pa je načrtovala vrnitev na tekme novembra v Lake Louisu. Kako dolgo bo odsotna tokrat, še ni znano.

Vonnova je novico potrdila tudi na Facebooku in k tekstu kot dokaz prilepila fotografije, tudi rentgenske, ki kažejo zlom, pa tudi vijake v zlomljeni roki. "Na žalost sem na treningu v Copperju padla in si pri tem zlomila desno nadlahtnico. Operacijo v Vailu sem prestala odlično, vsi so super skrbeli zame," je zapisala Vonnova, ki ima kot najuspešnejša smučarka že 76 zmag za svetovni pokal. Ob primernem zdravju je trenutno edina, ki bi na prvem mestu večne lestvice lahko ogrozila Šveda Ingemarja Stenmarka, ki jih je zbral še deset več.

Po neuradnih podatkih, ki jih je avstrijski agenciji APA zaupal nekdanji smučar Rainer Salzgeber, je padla že na začetku proge, potem ko ji je "zagrabilo robnik" na smučki.

Američanka zaradi poškodbe nikakor ni vrgla puške v koruzo: "Seveda sem frustrirana zaradi novega udarca, a vsaj kolena so v redu in skušala se bom vrniti, kakor hitro se bo dalo in kar naredim vedno."

Štartna lista:                         
 1  Š. STRACHOVA        ČEŠ            
 2  W. HOLDENER         ŠVI            
 3  V. VELEZ ZUZULOVA   SLK            
 4  P. VLHOVA           SLK            
 5  N. LOESETH          NOR            
 6  F. HANSDOTTER       ŠVE            
 7  M. SHIFFRIN         ZDA            
 8  B. SCHILD           AVT            
 9  M. GISIN            ŠVI            
10  R. STIEGLER         ZDA            
11  M.-M. GAGNON        KAN            
12  M. PIETILÄ HOLMNER  ŠVE            
14  M. KIRCHGASSER      AVT            
15  A.-S. BARTHET       FRA            
27  A. BUCIK            SLO            
29  M. FERK             SLO            
54  M. HROVAT           SLO            
1. vožnja: 10.00     
2. vožnja: 13.00  
Na moškem slalomu v Leviju Hadalin in Kranjec