Katja Požun je skočila 83,5 in 84,5 metra. Foto: SZS
Katja Požun je skočila 83,5 in 84,5 metra. Foto: SZS

Za Slovenijo je začela Katja Požun, ki je skočila 83,5 metra, in po prvem delu reprezentanci priborila osmo mesto. Maja Vtič (83,0 m) je za njo nastopila podobno in ekipo popeljala še mesto višje. Jurij Tepeš (84,5 m) in Robert Kranjec (88,0 m) sta Sloveniji po prvi seriji zagotovila osmo mesto in s tem finalni nastop. Fantje so sicer skakali z zaletnih mest 12 in 13, medtem ko so dekleta po skakalnici spuščali z 18. in 19. zaletnega mesta. Slovenci so si osmo mesto po "polčasu" delili z Italijani, vodila je Avstrija pred Japonsko in Nemčijo.

Tudi v finalu so tekmovalci nastopili z vetrom v hrbet. Požunova in Vtičeva sta vseeno za meter izboljšali prvi nastop, Tepeš in Kranjec pa sta pristala pri 85 metrih. Tako je Slovenija na koncu osvojila deveto mesto. "Nobena skrivnost ni, da smo pred tekmo merili na višja mesta. Tudi pričakovanja so bila mnogo višja predvsem po dopoldanskem uradnem treningu. Ponovili smo določene napake, ki se vlečejo že daljše obdobje. Naši skoki še niso stalni, zaradi česar bomo morali to stabilnost na treningih popraviti. Razlike so bile zelo majhne, razen prvih treh držav," je prvo takšno tekmo ocenil trener slovenske ženske ekipe Matjaž Triplat.

Zmagali so Japonci pred Nemci in Avstrijci. V sredo bo še tekma posameznikov za poletno veliko nagrado. Popoldne bodo skakala dekleta, zvečer pa fantje.