Skakalci se zelo pridno pripravljajo na olimpijsko sezono. Foto: Aleš Fevžer
Skakalci se zelo pridno pripravljajo na olimpijsko sezono. Foto: Aleš Fevžer
Vrhunec naslednje sezone bodo olimpijske igre v Sočiju, toda Robert Kranjec ima gotovo v mislih tudi svetovno prvenstvo v poletih, saj bo v Harrachovu branil naslov prvaka. Foto: Aleš Fevžer

"Všeč mi je, da je ta težji del priprav za nami. Osem tednov sem imel praktično ves čas 'muskelfiber' (bolečine v mišicah), česa takšnega še nisem doživel ... Kot da bi vsak teden začel na novo trenirati. A zdaj se je telo privadilo naporom in končno je napočil čas za tisti lepši del priprav, ko se bo začelo delati na tehniki skakanja, na programu bo tudi kakšen trening manj, da bo telo postalo bolj elastično," je na novinarski konferenci ob skakalnicah v Mostecu povedal najizkušenejši mož v slovenski reprezentanci, ki bo na svetovnem prvenstvu v poletih marca branil naslov svetovnega prvaka.

Treba je potrpeti, da potem uživaš
Čeprav v Sloveniji pravega poletja še nismo dočakali, Peter Prevc že progreša sneg in mraz. "Do 14. aprila smo imeli prosto, nato pa se je spet začelo garati. Vmes sem šel za pet dni na morje in to je to. V bistvu že pogrešam zimo." Pred olimpijsko zimo čuti nekoliko več pritiska: "Pritisk je čutiti, ampak treba ga je usmeriti v to, da še toliko več in bolje treniraš." Kondicijski treningi so bili res težki: "Posledice čutiš vsak dan, saj kakšen mesec dni zaradi bolečin v mišicah težko hodiš. Ampak stisneš zobe, ker veš, da če zdaj aprila in maja bolj trpiš, potem od novembra do marca toliko bolj uživaš."

Treningi podobni lanskim
V torek bo ekipa odpotovala v Ramsau na prve tehnične priprave (trajale bodo tri dni), naslednji teden gredo še v Wislo. "To bodo prve priprave, na katerih se bomo posvetili zlasti tehniki. Do zdaj smo bolj delali le na surovi moči. Vse smo opravili po načrtih, najpomembneje pa je, da so vsi zdravi. Fantje so zelo motivirani, pridni, delavni in jih lahko le pohvalim. Ta teden bomo končali dvomesečne priprave, ki so bile podrejene nabiranju moči in kondicije. Treningi so bili podobni lanskim, le količinsko smo jih še nekoliko povečali," je povedal Goran Janus.