Poletna skakalna sezona se bo začela 30. julija v Visli, prava zimska pa 21. novembra v Klingenthalu. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Poletna skakalna sezona se bo začela 30. julija v Visli, prava zimska pa 21. novembra v Klingenthalu. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Prevc: Če mi bo na treningih težko delati, bo pozimi še težje

Večina najboljših slovenskih skakalcev trenira že zadnjih 14 dni, danes pa so se po opravljenem prvem delu bazičnih priprav predstavili javnosti. Po enomesečnem premoru zdaj v Kranju predvsem nabirajo kondicijo za dolgo poletno in tudi že zimsko sezono.

Novost: akrobatika
"Delali smo predvsem na absolutni moči in eksplozivnosti, potem se bomo odpravili še v novo gimnastično dvorano v Ljubljani, kjer bomo vadili akrobatiko ter tako nekoliko razbili ustaljeni trening. V primerjavi z lani smo se odločili za novost, gimnastiko oziroma akrobatiko, zaradi same faze leta za še boljše obvladovanje telesa. Naslednji četrtek bodo naredili že prve skoke na mali, 80-metrski skakalnici v Planici, čemur bomo prilagodili tudi trening," je povedal kondicijski trener Matjaž Polak.

Po mesecu mirovanja lačen treningov
Priprave bodo zelo dolge, a Peter Prevc je po izjemni lanski zimi komaj čakal, da se začnejo. "Komaj sem čakal, da se prediham, ker če si en mesec bolj kot ne pri miru, se telo naveliča tega stanja miru," je za TV Slovenija povedal najboljši skakalec pretekle sezone, v kateri je osvojil vse in podrl pri tem še nekaj rekordov.


Prevc zaupan Slatnarjevim načrtom

Med njegovim dopustom na Tajskem je v Sloveniji odmevala novica, da želi Elan ukiniti proizvodnjo skakalnih smuči, vendar je zaplet rešil podjetnik Peter Slatnar. Peter Prevc: "Zaenkrat zaupam načrtu. Je pa tako, da preden ne dobiš materiala in poskusiš, ne moreš ničesar obljubljati. Gre za stalen razvoj, tudi z lansko smučko ne vem, če bi letos tako dobro skakal. To je razvoj, ki gre vedno samo naprej, treba je samo lepo čakati. Boste že videli, s katerimi smučmi bom skakal."

Prevc: Če mi bo na treningih težko delati, bo pozimi še težje