Filip Flisar je lani dobil obe preizkušnji v Innichenu. Letos je na prvi tekmi nastope končal v četrtfinalu. Foto: EPA
Filip Flisar je lani dobil obe preizkušnji v Innichenu. Letos je na prvi tekmi nastope končal v četrtfinalu. Foto: EPA
Flisar tudi v Innichenu ni izpolnil pričakovanj
Četrtfinalni nastop Flisarja v Innichenu

Flisar je nastopil v prvi četrtfinalni skupini skupaj s Francozom Francoisom Placom, Kanadčanom Mathieujem Leducom in Švicarjem Jonasom Lenherrjem. Četrtfinale je dobro začel, nato pa se je sredi proge udaril s Placom. Na njegovo žalost je zletel iz idealne linije in se uvrstil na rep svoje tekmovalne skupine. Tekmo je končal na 4. mestu, zmagal je Place pred Leducom in Lenherrjem. Flisar je lani v Innichenu sicer dobil obe tekmi, in sicer 21. decembra in 22. decembra. To sta bili njegovi šesta in sedma zmaga za svetovni pokal. Letos enakega podviga ne bo ponovil.

"Sreče za zdaj nimam, danes je bila to najbrž moja napaka. Če bi še enkrat šel, bi težko kaj spreminjal, ker si na tistem delu proge nisem smel dovoliti, da bi Francoza spustil predse. Tam bi naju oba po levi lahko kdor koli prehitel. Prehitevanj je bilo tam veliko. Ko si pa na notranji strani, pa je zelo tvegano. Zavoj je nagnjen in si zelo na limitu smučke, vprašanje je, ali bo zdržala ali ne. Preprosto sem bil v neki taki situaciji, da če bi bil še enkrat v tem, bi še enkrat poskušal vse identično. Upal bi, da smuči zdržijo to silo zavore. Tam sem izgubil toliko hitrosti, da ni bilo možnosti, da bi ujel tekmece. S čudežnim smučanjem mogoče. Poskušal sem, a ko tako zaostajaš, je težko," je dejal Flisar.

"Nimam pomislekov glede smučanja, smučam se v redu. Včasih se to v športu zgodi, da imaš nekajkrat zapored nesrečo in nato hitro padeš v neki slab občutek. Moram reči, da se meni to ni zgodilo. Jezen sem, tega ne morem zanikati, a o sebi ne dvomim. Si zaupam, smučam dobro in ta trend ne more trajati večno. Vprašanje časa je, kdaj se bo to obrnilo. Če ne jutri, pa na naslednjih tekmah," ni zaskrbljen, vendarle pa ima nekaj pomislekov. "Če bo na vseh tekmah do Pjongčanga tako, kot je do zdaj, potem zdaj dam besedo, da po olimpijskih igrah ne bom več tekmoval na tekmah svetovnega pokala. Očitno mi potem ta sezona res ni usojena in grem raje na plažo."

Suverena zmaga Bischofbergerja
V finale so se poleg Leduca uvrstili še Švicar Marc Bischofberger ter avstrijski dvojec Thomas Zangerl in Christoph Wahrstötter. Suvereno je zmagal Bischofberger, ki ni imel pravega tekmeca, drugi so kar precej zaostali, drugi je ciljno črto prečkal Wahrstötter, tretji je bil Zangerl. Bischofberger je nazadnje zmagal 10. januarja 2015.

V petek je na sporedu še ena tekma v Innichenu, z začetkom ob 13.25 si jo boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Flisar tudi v Innichenu ni izpolnil pričakovanj
Četrtfinalni nastop Flisarja v Innichenu