Lukas Müller je padel pri 120 metrih, na Kulmu je že leta 2010 doživel hud padec, ki pa ni pustil posledic. Foto: EPA
Lukas Müller je padel pri 120 metrih, na Kulmu je že leta 2010 doživel hud padec, ki pa ni pustil posledic. Foto: EPA
Heinz Kuttin
Avstrijski trener Heinz Kuttin ima v letošnji sezoni ogromno težav. Na današnji novinarski konferenci po padcu Müllerja je bil popolnoma na tleh. Foto: EPA
Rožle Žagar na Kulmu prek 200 metrov
Visoka pričakovanja Slovencev na Kulmu

Tekmovalci se bodo v osrednji Avstriji srečali s sneženjem, mrazom in vetrom. Kot poročajo prireditelji, bo letalce v Bad Mitterndorfu pričakalo 25 centimetrov novozapadlega snega, predvsem v soboto pa tudi temperature pod lediščem in spremenljive vetrovne razmere.


Televizija Slovenija bo v prihodnjih tednih producent mednarodnega TV-signala na kar šestih športnih prireditvah v Sloveniji: dvakrat v Planici, na Rogli, Pohorju, Ljubnem in v Kranjski Gori. Več preberite tukaj.


Po besedah krajevnih vremenoslovcev bo sonce sijalo le v četrtek na kvalifikacijah, padavin še ne bo. Že v petek pričakujejo prve snežinke, predvsem zvečer bo sledilo poslabšanje vremena. Veter naj bi takrat dosegal hitrosti med 50 in 60 km/h. Temperature bodo približno dve ali tri stopinje Celzija pod ničlo, zapadlo bo tudi pet centimetrov snega.

Še več snežne odeje naj bi Kulm imel v soboto, ko bo ves dan snežilo, zapadlo naj bi kar do 20 centimetrov snega. Temperature se bodo z -10 povzpele na -5 stopinj Celzija, poleg tega bo zapihal še severozahodnik.

Poleg Petra Prevca bodo slovenske barve branili še Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Anže Lanišek in Andraž Pograjc.

Müller padel na testu letalnice
Avstrijski skakalec Lukas Müller je med testnimi skoki pred svetovnim prvenstvom padel, ko je pristal pri okoli 120 metrih. 23-letnika so morali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico, sumijo na poškodbo hrbta, saj nekaj časa ni čutil nog; pozneje naj bi se mu občutki po besedah organizatorjev vrnili.

"Lukas je za krajši čas izgubil zavest. Iz bolnišnice v Gradcu so povedali, da čuti noge. Vse skupaj se je slišalo precej huje, kot pa je bilo," je malce spodbudnejše novice sporočil predsednik organizacijskega odbora na Kulmu Bernhard Foidl.

Četrtek ob 13.00:
Kvalifikacije

Petek ob 13.00:
Prva serija
Druga serija

Sobota ob 14.00:
Tretja serija
Finalna serija

Nedelja ob 14.15:
Ekipna tekma

Vse v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Rožle Žagar na Kulmu prek 200 metrov
Visoka pričakovanja Slovencev na Kulmu