SP v alpskem smučanju 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.9 od 8 glasov Ocenite to novico!
Žan Kranjec
Žan Kranjec nastopa na tretjem svetovnem prvenstvu. Pred dvema letoma je v Vailu odstopil, pred štirimi leti pa je bil v Schladmingu 22. Foto: EPA
Žan Kranjec
Dvakrat je bil Žan Kranjec v tej sezoni že na četrtem mestu. Foto: Reuters
Marcel Hirscher
Marcel Hirscher vodi v veleslalomskem seštevku, brani pa srebro iz Vaila. Drugi je bil tudi leta 2013 v Schladmingu. Foto: EPA
VIDEO
Kranjec glavni slovenski...

Dodaj v

Favorita Hirscher in Pinturault, tudi Kranjec pa "zelo dobro pripravljen"

Kranjec verjame, da mu teren ustreza
16. februar 2017 ob 18:08
St. Moritz - MMC RTV SLO, STA

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu od petkovega veleslaloma veliko pričakuje Žan Kranjec, ki se potihoma celo spogleduje z medaljo.

V tej sezoni namreč smuča zelo dobro, dokazal je, da je zelo hiter in je že dvakrat končal tik pod odrom za zmagovalce, ko je bil v Alta Badii in Söldnu četrti. "Trenirali smo dva dneva v Kranjski Gori, drugače pa večinoma v Reiteralmu v Avstriji, imeli smo zelo dobre pogoje za trening, sem pa dva dni treniral tudi tukaj, kjer je malce drugačen sneg. Mislim, da sem zelo dobro pripravljen, če mi uspe narediti to, kar sem si zastavil, lahko naredim dober rezultat," je optimističen Kranjec, ki je pred dvema letoma v Vailu odstopil.

Vsak v prvi petnajsterici želi medaljo
Kakšna bo proga, še ne ve, upa, da bo dobro utrjena: "Bomo videli v petek, ampak mislim, da sem lahko zelo hiter na tej progi. Ne vem še, kaj bodo naredili s podlago, za zdaj ni optimalna. Ampak mislim, da imajo v načrtu tudi polivanje z vodo in da mogoče ne bo isto kot v tem trenutku. Zagotovo je moja želja tudi medalja, tako kot, se mi zdi, vsakemu, ki je v prvi petnajsterici ali trideseterici. Ampak moram se skoncentrirati na svojo vožnjo, oddelati najboljše, kar znam, če bo to dosti za zmago, potem super, če pa ne, pa gremo potem delat naprej."

"Teren mi ustreza, vem, da so mi kakšni drugi tereni in podlage ljubše, ampak še vedno pa mislim, da če sem dobro pripravljen na tekmo, ne bi smel teren oziroma podlaga igrati pretirane vloge. Svetovno prvenstvo je malce drugačna tekma kot svetovni pokal, načeloma res štejejo samo kolajne, v prvi vrsti bom skoncentriran na svojo smučarijo. Če bom pokazal tisto, kar znam, pa na koncu ne bom med tri, ampak bom šesti, deseti, še vedno to ne bo konec sveta," je prepričan.

Zaradi zamude v Garmischu ob dobro številko
Na zadnjem veleslalomu v Garmischu so ga zaradi zamujenega zbora tekmovalcev kaznovali z odvzemom startnega mesta, ni startal v prvi jakostni skupini, ampak po prvi trideseterici. "Znan sem po tem, da sem zelo točen, so me še prijatelji 'hecali', da kadar se dobimo, se udeležim druženja vedno prekmalu, na take stvari pa zamudim. Res je, da sem zamudil na zbor za dve minuti, na žrebanje številk nisem zamudil. Je pa tudi mene presenetilo, da so se tako odzvali in da sem dobil tako drastično kazen, čeprav bi lahko bil na žrebanju. Prepozno smo šli iz hotela in se nam ni izšlo, ne po moji krivdi. Naš voznik je bil kriv," je neljubi dogodek opisal Kranjec.

"Tisti večer, ko sem izvedel, mi je bilo težko, bil je šok, pripravljen sem bil na dobro številko. Vsi vemo, da v smučanju startna številka veliko pomeni in da sem veliko garal, da sem se uvrstil v prvo petnajsterico. Me je prizadelo, potem se pa moraš sprijazniti, na samem startu nisem pretirano o tem razmišljal," je dodal.

Glavna favorita Hirscher in Pinturault
Pri moških je zadnje tri veleslalome na svetovnih prvenstvih dobil Američan Ted Ligety, ki pa letos zaradi poškodbe manjka. Prva favorita za moško zmago sta Avstrijec Marcel Hirscher in Francoz Alexis Pinturault. Hirscher ima v skupnem seštevku veleslaloma 94 točk naskoka pred Pinturaultom. Pinturault je letos dobil tri veleslalome, Hirscher pa je slavil na dveh, tudi na zadnjem konec januarja v Garsmichu. Eno zmago ima tudi Francoz Matieu Faivre, ki je v posebnem seštevku discipline tretji.Štartna lista:  
 1 V. MUFFAT JEANDET FRA       
 2 F. NEUREUTHER   NEM       
 3 M. FAIVRE     FRA       
 4 H. KRISTOFFERSEN  NOR       
 5 P. SCHÖRGHOFER   AVT       
 6 M. HIRSCHER    AVT       
 7 A. PINTURAULT   FRA       
 8 M. OLSSON     NOR       
 9 F. EISATH     ITA       
10 A. MYHRER     ŠVE       
11 Ž. KRANJEC     SLO       
12 S. LUITZ      NEM
13. L. K. HAUGEN    NOR         
14 M. FELLER     AVT
15 J. MURISIER    ŠVI
...       
45 Š. HADALIN     SLO       
46 M. HROBAT     SLO       
52 M. ČATER      SLO       
Prva vožnja ob 9.45, druga ob 13.30.  
T. J.
Prijavi napako
Komentarji
gino1981
# 16.02.2017 ob 18:23
Bodimo realni, medalje ja, če se priklopi ene 25 dejavnikov. Bomo pa seveda stiskali pesti, da se!
vaza
# 16.02.2017 ob 22:52
Krajncu morda uspe prismučati medaljo, realno pa to pričakovanje ni. Tako kot tako pričakovanje ni bilo realno pri Klinetu. Realno je bilo pri Ilki, ki je zmagovala čez celo sezono.
Ampak vse uvrstitve med 10 so dobre.
as_kgarnett
# 16.02.2017 ob 21:16
mogoče pa Kranjcu uspe medalja, zkaj pa ne? sploh pa ni nujno, da bosta Pinturo in Hirscher na vodilnih dve položajih, vedno so možna presenečenja.
mikkeni
# 16.02.2017 ob 20:28
Ker Rtv ne uspe napisat....
1 Muffat J.
2 Felix N.
3 Faivre
4 Kristofersn
5 Schoerghofer
6 Hirschr
7 Pinturaut
11 Kranjec
45 Hadalin
46 Hrobat
52 Cater
fanica28
# 16.02.2017 ob 22:29
če ostane med 10 po prvi vožnji, v drugi pa gre 'na glavo' je vse možno, le odstopit ne sme, kot na prejšnjem prvenstvu
kandidatov za stopničke je vsaj 15, Marcel bo glavni favorit za zlato, a bo težko, ker je Pinturault v vrhunski formi, načrte jima lah pokvarijo Henrik, Felix in Faivre
bronasta je dosegljiva ostalim, upam da bo Žan iskoristil šanso če se mu ponudi
DRŽIM PESTI
Zbornaya Komanda
# 16.02.2017 ob 20:54
Žan Kranjec, ki se potihoma celo spogleduje z medaljo.

Stik z realnostjo pa take fore.
mkv
# 17.02.2017 ob 10:08
kdo je že pred prvenstvom napovedoval, da imamo nevem koliko smučarjev, ki bi lahko dobili medaljo???
kiliboy
# 17.02.2017 ob 09:23
Da bodo le boljši od biatloncev..., tega si želim.
RazorBack
# 16.02.2017 ob 21:13
Hja, mislim da imajo vsi med 15 dost možnosti za medaljo. Pričakuje se Kiršer pa Panturo na 1. in 2. (kdo bo 1. je težko reči po mojem), 3. mesto pa je odprtu, tudi za Žana. Faivre, Neureuter, Kristoff, Olsson, Eisath so med favoriti..
mikkeni
# 16.02.2017 ob 20:24
Kranjec ima st.11
davide
# 16.02.2017 ob 18:46
a bo še vedno štartal v prvih 15?
kriminalec
# 16.02.2017 ob 18:39
Takoj sem vedel, da je isti človek napisal tale članek in tistega o skakalcih in Lahtiju.

pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa pa
Svetovno prvenstvo v alpskem s ...
link
Preizkus proge v Areju preložen na torek
11
12. marec 2018 ob 08:57 Pred alpskimi smučarji in smučarkami je le še finale svetovnega pokala v Areju. Na Švedskem jim jo je danes zagodlo vreme, tako da so morali prvi trening smuka odpovedati.
Več novic ...
Kazalo