Foto:
Foto:
Petra Majdič

V Nemčijo bo odpotovalo 14 tekmovalcev. Največ lahko pričakujemo od skakalcev, ki so v vedno boljši formi. "To bo moje prvo prvenstvo, zato nisem obremenjen z rezultatom. V Oberstdorf potujem predvsem po izkušnje," ničesar ne obljublja Jernej Damjan, ki pa ima največ možnosti, da izpolni cilj vodstva, eno uvrstitev do šestega mesta in na obeh ekipnih tekmah (prvič po Lahtiju bo moštvena tekma tudi na mali skakalnici) uvrstitev med prvih pet.

"Te cilje bomo vsekakor poskušali izpolniti. Kdo bo skakal in na kateri tekmi, bodo pokazali treningi. Ti se začnejo že v četrtek, ko bo na skakalnici pet naših skakalcev, manjkal bo le Kranjec. Prav Kranjec edini ni dosegel meril za nastop, a je v zadnjem času pokazal dvig forme, zato bo dobil priložnost," je na novinarski konferenci dejal trener Matjaž Zupan.

Poleg Damjana in Kranjca bodo tekmovali še Rok Benkovič, Primož Peterka, Jure Bogataj in Peter Žonta.

Petra Majdič upa na lepo vreme
Tekačev bo pet, le Petra Majdič pa lahko računa na odmeven izid: "Na največja tekmovanja sem se vedno dobro pripravila in upam, da bo tako tudi tokrat. Forma je kar dobra, želim pa si postaviti piko na i in na tekmi ponoviti najboljši tek s treningov. Želim si tudi, da bi imela več sreče z vremenom," pravi Majdičeva, ki bo zaradi komaj prestane bolezni izpustila prvo tekmo, 10 km v prosti tehniki

Trojica kombinatorcev bo nabirala predvsem izkušnje.