Foto:
Foto:
Ronny Ackermann bo glavni konkurent Manninena v Oberstdorfu.

Manninen in Nemec Ronny Ackermann sta razred zase v letošnji sezoni svetovnega pokala. 26-letni kombinatorec iz Rovaniemija je dobil kar osem od 13 preizkušenj v letošnji zimi. Ackermann je slavil štirikrat, zadnjo tekmo pred svetovnim prvenstvom pa je v Pragelatu dobil Avstrijec Felix Gottwald.

Zmaga katerega koli drugega tekmovalca bi bila veliko presenečenje, saj drugi v letošnji sezoni niso bili niti blizu zmage. Manninen je slabši skakalec, v teku pa mu ni para. Letos je na nekaj tekmah nadomestil tudi več kot dve minuti zaostanka po skokih.

Ackermann je zmagal v svetovnem pokalu v letih 2002 in 2003, lani pa je moral naslov prepustiti Manninenu, ki je letos zbral že 1.126 točk. Do konca svetovnega pokala so na sporedu le še štiri tekme, prednost Manninena pred Ackermannom pa znaša ogromnih 316 točk.

Bolj odprta bo moštvena tekma, kjer se bodo za zlato pomerili Nemci, Avstrijci (branijo naslov iz Val di Fiemmeja) in Finci, ki so dobili zadnjo tekmo v Pragelatu. Brez možnosti za odličje niso tudi Norvežani.