Foto:
Foto:
Zmagovalna trojica šprinta v Oberstdorfu
Petra Majdič je bila s 16. mestom zadovoljna.

Švedinje so dominirale že v kvalifikacijah, v finalu pa jim je popoln izkupiček s 3. mestom preprečila Kanadčanka Sara Renner. Srebro je dobila Lina Andersson. Švedi so pričakovali zlato tudi pri moških. Thobias Fredriksson je branil zlato, na koncu pa se je moral zadovoljiti z bronom. Drugo zlato za Rusijo je osvojil Vasilij Ročev, srebrn pa je postal Norvežan Tor Arne Hetland.

"Nisem presenečena. V finalu sem si ves čas predstavljala, da gre za ekipno tekmo, in skušala narediti le tisto, kar mi je dobro uspevalo že na domačih treningih pred prvenstvom," je povedala 26-letna Öhrstigova, katere najvišja uvrstitev v svetovnem pokalu je decembrsko 4. mesto v Asiagu.

Zlata je bil izjemno vesel 24-letni Ročev: "Zelo sem vesel uspeha, saj ruskim tekačem že vse od olimpijskih iger v Salt Lake Cityju ni uspelo priti na stopničke."

V finalu je povsem odpovedal drugi Šved Björn Lind. Presenetljivo je v kvalifikacijah izpadla prva favoritinja, Norvežanka Marit Björgen. Ponovno so praznih rok ostali gostitelji, ki v obeh finalih niso imeli predstavnika.

Petra Majdič je nastop končala v četrtfinalu in s tem izpolnila zastavljeni cilj pred prvenstvom. V četrtfinalni skupni je Petra zaostala že na začetku. Za preboj v polfinale ji je zmanjkalo moči. Za vodilnima Anno Dahlberg in Mono-Liiso Malvalehto je zaostala tri sekunde.

"Že na tekmo nisem prišla stoodstotno prepričana vase in kot kaže sem tudi psihično malo pregorela. Kljub temu pa sem vesela, da sem nastopila med najboljšimi, kar na primer ni uspelo niti prvi favoritinji pred tekmo. Če bi bila optimalno pripravljena, tako kot na nekaterih prejšnjih tekmah, potem bi se lahko tudi zame razpletlo drugače," je dejala Majdičeva.

Preostali slovenski tekmovalci (Brodar, Fabjan, Soklič, Benedičič) so nastope končali v kvalifikacijah.

Finale, moški:                          
1. V. ROČEV RUS 2:32,1
2. T.-A. HETLAND NOR +0,2
3. T. FREDRIKSSON ŠVE 6,9
4. B. LIND ŠVE 43,8
42. N. BRODAR SLO

Finale, ženske:
1. E. ÖHRSTIG ŠVE 2:15,5
2. L. ANDERSSON ŠVE +1,3
3. S. RENNER KAN 1,4
4. A. DAHLBERG ŠVE 2,4
16. P. MAJDIČ SLO
35. V. FABJAN SLO
52. M. SOKLIČ SLO
54. M. BENEDIČIČ SLO