Foto:
Foto:
Prve kilometre klasičnega sloga so tekmovalci še tekli v strnjeni skupini.

Vittoz je po klasičnem delu zaostajal za 28 sekund za vodilnim Mihailom Botvinovom. V prostem slogu je Francoz letos med najboljšimi na svetu, kar je potrdil v zadnjih 15 km. Stik z vodilno skupino je ujel po 20 km, napadel pa tik pred ciljem. Tretjo kolajno za Italijo je osvojil Di Centa, ki je za las premagal Estila. Norveške himne za zmagovalca tako na SP-ju še nismo slišali.

29-letnega Vittoza so dva tedna pred prvenstvom oprostili suma uporabljanja nedovoljenih poživil. Po tekmi svetovnega pokala v Novem mestu je bil pozitiven na dopinški kontroli, a v B-testu 12 dni kasneje niso našli sledi prepovedanih poživil, zato je bil oproščen.

"Šesto mesto na 15 km prosto v četrtek mi je vlilo novih moči, saj sem dobil dokaz, da sem po dveh tednih priprav na visoki nadmorski višini v izvrstni formi," je po tekmi povedal zmagovalec.

V boju za odličja sta bila še Martin Bajčičak in Anders Södergren. Oberstdorf bo v slabem spominu Slovaka, ki je za 0,5 sekunde zaostal za kolajno. Vodilni v svetovnem pokalu, Nemec Axel Teichmann je bil šele na 30. mestu.

15,0 km klasično + 15,0 km prosto (M): 
 1. V. VITTOZ          FRA  1:19:20,5  
 2. G. DI CENTA        ITA      + 0,8  
 3. F. ESTIL           NOR        0,8  
 4. M. BAJCICAK        SLK        1,3  
 5. A. SÖDERGREN       ŠVE        2,1  
 6. S. DELODOVIČ       BLR        8,8  
 7. K. SKJELDAL        NOR       11,5  
 8. M. BOTVINOV        AVT       20,0  
 9. F. VALBUSA         ITA       48,0  
10. N. PANKRATOV       RUS       49,2