Zimski športi
Jurij Tepeš
Jurij Tepeš je na Kulmu pristal pri 157 in 150 metrih. Foto: EPA
Miran Tepeš
Miran Tepeš s semaforjem uravnava potek tekem v svetovnem pokalu glede na veter in druge zunanje okoliščine. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Jurij Tepeš in Peter Prevc
Na zadnji tekmi lanske sezone v Planici je zmagal Jurij Tepeš, Peter Prevc pa je bil drugi. Foto: BoBo

Stare: Tisti, ki Juriju Tepešu zameri za lansko Planico, je pa res budala

Miran Tepeš: To, kar se dogaja z Jurijem v javnosti, ni več zdravo
25. januar 2016 ob 23:05
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Jurij Tepeš je bil v zadnjih desetih mesecih dvakrat v središču pozornosti. V Tedniku je o težkih trenutkih svojega sina spregovoril oče Miran, pomočnik direktorja svetovnega pokala.

Na ekipni tekmi na 24. svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu so slovenski navijači pričakovali medaljo, a sta bila Jurij Tepeš in Anže Lanišek prekratka. Slovenski orli so končali na četrtem mestu, razočaranje je bilo veliko. Na naši spletni strani je bilo pod novico kar 953 komentarjev, večina je bila jezna na Tepeša, ki tudi ni dajal izjav novinarjem po tekmi.

Miran Tepeš: To, kar se dogaja z Jurijem v javnosti, ni več zdravo
"Naši fantje so imeli večja pričakovanja, sploh pa navijači in javnost. Na koncu je vse skupaj izpadlo kot neuspeh. To, kar se dogaja z Jurijem v ozadju, v javnosti, je vsekakor pretirano oz. ni več zdravo," je poudaril Miran Tepeš, ki je blestel na olimpijskih igrah leta 1988 v Calgaryju, zdaj pa je pomočnik direktorja svetovnega pokala v smučarskih skokih Walterja Hoferja.

"Mislim, da se vse obrača. Tudi kdo drug ga je že kdaj polomil. Mislim, da se je prvič zgodilo, da je Jurij polomil skoke. Bil sem žalosten. Upam, da se bo kmalu pobral," je dodal oče dvakratnega zmagovalca planiških poletov.

Hosta in Tušak ogorčena
"Ko majhen človek dobi priložnost, da komentira neke večje stvari, se bo pač pokazal takšen, kot je - majhen tudi v svojem srcu," je pojasnil Milan Hosta, športni filozof.

"Napadi na Jurija so bili res nepojmljivi in obsodbe vredni," je dodal Matej Tušak, psiholog s fakultete za šport.

Na Facebooku se je oglasil tudi Jurij Tepeš, ki je v daljšem zapisu pojasnil, da je jezen in razočaran. "Izjemno cenim, da se je oglasil. Razumem njegovo bolečino. Tak pritisk medijev in javnega mnenja ga lahko zelo prizadene, lahko je celo zdravstveno ogrožen," je razmišljal Franci Petek, ki je 10. februarja 1991 v Predazzu popolnoma nepričakovano postal svetovni prvak.

Prirejanje izidov je goljufija
V številnih komentarjih Tepešu "očitajo" lansko zmago v Planici, ko je s sijajnim drugim poletom ugnal vso svetovno konkurenco. Petra Prevca je potisnil na drugo mesto, kar je pomenilo, da je veliki kristalni globus osvojil Nemec Severin Freund.

Majdičeva jokala zaradi žaljivih komentarjev
"Prirejanje izidov je goljufija, to je nezakonito. Ljudje zahtevajo kršenje zakonov," je povedal Miran Tepeš. "On naj bi torej 20 metrov nad doskočiščem ročno zategnil in pristal. To pač ne gre," dodaja Petra Majdič, ki je bila zelo prizadeta zaradi komentarjev na forumih po neuspehu na svetovnem prvenstvu v Libercu leta 2009. Priznala je, da je večkrat celo jokala.

Komentator tekem v smučarskih skokih na Televiziji Slovenija Andrej Stare je v svojem slogu komentiral dogajanje: "Tisti, ki Juriju Tepešu kar koli zameri za lansko Planico, je pa res budala!"

VIDEO
Kaj je komu storil Jurij Tepeš?
A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Tehnicar
# 25.01.2016 ob 23:08
Se popolnoma strinjam z Doktorjem!
Ples
# 25.01.2016 ob 23:10
Tole je res šlo čez vsako mero.
Jurij, drži se!
pppp
# 25.01.2016 ob 23:23

Tole iskreno veselje ob Petrovem skoku pove več kot tisoč besed!
janez100
# 25.01.2016 ob 23:10
Jurij, ne beri novic in komentarjev. Raje se ukvarjaj s tistim, kar najbolje znaš - s skoki. Tudi z najslabšim skokom boš preskočil sposobnosti največjih kritizerjev. :)
Vuk
# 25.01.2016 ob 23:17
Ni komentarjev, ker je Andrej Stare povedal vse.
SP 2006
# 25.01.2016 ob 23:18
Točno tako je kot je pojasnil Hosta: Ko majhen človek dobi priložnost, da komentira neke večje stvari, se bo pač pokazal takšen, kot je - majhen tudi v svojem srcu mogoče bi lahko dodal... majhen v svojem srcu in v umu
Eva Longoria
# 25.01.2016 ob 23:15
In se bo spet usulo po Juriju...gledal oddajo in komentatorjem dam prav. Škoda, da niso unga kvazi novinarja od Miljkovića imeli da bi on razjasnil njegove bedarije še po TV!
drejabreja
# 25.01.2016 ob 23:25
Tepeš od kar trenira, trenira samo zase. Prav tako je lani skakal samo zase in svoj rezultat, zato mu čisto privoščim zmago v Planici.
Srečno Jurij še naprej! :)
burkelca
# 25.01.2016 ob 23:19
No, zdej ste mu dal se posebej clanek? Tudi vi prilivate na ogenj! Nic mu ne bo to pomagalo, puste deca pri miru, boste se najbolje nardil..
iceman44
# 25.01.2016 ob 23:24
Gremo Jurij! V Planici poberemo ekipno zmago!
Red Panter
# 25.01.2016 ob 23:18
Komentarji pod člankom so zaradi občutljivosti tematike in zagotavljanja višjih standardov razprave skladno s pravili pred objavo moderirani.
KAJ? Od kdaj pa je komentaje športnih novic potrebno moderirati?
A izjavo Stareta ste moderirali?
gz4468
# 25.01.2016 ob 23:27
Ni kaj komentirati, ker je gospod Stare že vse povedal.
Pepino
# 25.01.2016 ob 23:36
Večkrat pogledam kakšen komentarje tudi v tujih medijih. In moram reči, da sorazmerno nikjer ni takšnega deleža negativnih, destruktivnih celo sovražnih komentarjev na neke dogodke, celo pozitivne za večino ljudi, za narod, za državo, kot je to pri nas. Še posebej v športu. Jaz tega negativizma preprosto ne razumem več. Nekaj mora res biti hudo narobe z mentaliteto tega naroda, pa bverjetno tudi v vzgoji mladih, če išče neke satisfakcije v tem da žalijo in polivajo gnojnico po nekom tretjem.
In potem absurd, ko bereš verigo polivanja gnojnice in nekomu zabrusiš, da je preprosto bedak, se pa v medijih ponavadi zgodi, da te moderator briše, vse negativno pa ostaja... Tudi mediji ste veliko krivi, ker mnogi preprosto ne obvladate bistva moderiranja razprave in odstranjevanja pravih hejterjev ali pa še posebej raznih političnih agitatorjev (posebej v strankarskih temah je to tipično).
To, kar se je dogajalo z gonjo proti Juriju je pa čisto navaden poden. In skrbi tudi, ker ni nikjer, v nobeni inštituciji med vsemi vodilnimi funkcionarji in liderji (tudi me dnovinarji bi bil lahko kdo) očitno nikogar, ki bi povzdignil glas v javnosti in jasno povedal, da je tega sranja enkrat dovolj.
Lillehammer
# 25.01.2016 ob 23:24
Hja, tudi to je Slovenija. Na zalost.
gz4468
# 25.01.2016 ob 23:40
Pa še, če potegnem vzporednico v formulo 1 - leta 2002 v Avstriji Barrichello spustil Schumija naprej, prav tako pred leti Massa in Alonso. Navijači seveda niso odobravali tega (moštvemih ukazov oz. prirejanje izidov). Prirejanje izidov je ljudem všeč, le ko njim tako paše, sicer pa to obsojajo.

Je kdo pred 20 leti obsojal Japonce, ko so naredili podobno reč in je bil potem prvak Peterka, tako kot danes obsojate Tepeša?
alesi1
# 25.01.2016 ob 23:39
Ne vem če je že kdo tu čestital Juriju za zmago v Planici, naj se sliši še tako čudno, ampak jaz mu čestitam! Kot bom čestital vsem našim športnikom za zmago, ne glede na situacijo, da bo le priborjena na pošten način. In Jurijeva je bila.
Morgenstern
# 26.01.2016 ob 12:29
Se vi spomnite nogometne tekme za bežigradom? 0:0 bi bilo dovolj proti Hrvatom in Slovenija bi bila drugič na evropskem prvenstvu. Na Hrvaškem je bilo vse ok, na rokah navijačev so nosili tri dni prej vratarja Dabanovića. Tekma v Ljubljani pa je bila en sam živ bunker, od same igre nič od nič. Potem pa se zgodi legendarni Pršo in preseneti Dabanovića na golu. Tip v trenutku (pa natreniran vsega mogočega) za centimetre narobe oceni žogo in HOP - gol!
In potem je teklo gnoja, vpilo se je do pakistana, brusili so se jeziki na koncu ostri kot britev. Mladena je več kot pol Slovenije linčalo do nezavesti. Da je nesposoben, da je nalašč, da je ne vem kaj vse so takrat vpili.
V tistem trenutku ni prav nihče pomislil, da jih je nekoč pa ravno Mladen Dabanović peljal na evropsko prvenstvo. Ravno on je branil. V Kijevu je ubranil tako žogo, da sem prepričan da bi še komu izmed bolj opevanih imen na koncu po borbi ušla v mrežo. Njemu pa ni in Slovenija je šla prvič, do danes edinkrat, na evropsko prvenstvo.
Ampak ne, javnost se je spravila na njega drugič. Ko je požrl tistega nesrečnega Prša.
Kar je bilo pa najbolj zanimivo pa sledi -
On je prišel v tisto mešano cono po sami tekmi in pripravljen odgovarjat medijem, pač razočaran ko so zgubili, ampak pač tako je v športu. In potem ga eden od novinarjev vpraša - kako se počutite ko ste dejansko vi tisti ki ste kriv da ne greste na prvenstvo?
Baje da se mu je takrat sesul svet. Ker fora je bila, da on sploh ni posumil, da bi bil kriv sam. Namreč celotna igra je bila slaba, priložnosti si niso dali, posledično dobili gol... Nogometaši so bili prepričani, da je pač ekipa storila slabo tekmo - kar jo tudi JE!
In glej ga zlomka na Dabanovića je javnost vsula vse! Članki v časopisu so bili na nivoju opic, ne človeka. Zmerjali so ga z državnim izdajalcem, s človekom ki bi moral namesto nogometa raje špilat biljard, ker bi bilo manj škode, eden od novinarjev je celo pisal, da bi moral tisti trenutek stopit pred javnost pa reči - jaz sem tako zanič in očitno to ne opazijo trenerji, pa sem sam do tega prišel...
Hočem povedat kaj se je zgodilo naprej. On se je vrnil po vsem tem besu po dveh dneh nazaj v klub v Belgijo. Ko je vse skupaj prišlo za njem, treh štirih dneh se je sesedel na treningu na igrišču rekel da odhaja in šel nazaj v Slovenijo. Zapustil klub, šel tu v mislim da Dravo, psihično totalno sesut! Pa ne zaradi igre. Zaradi gneva, ki se je zlil po njem. In pazi, to je naredil v svojih najboljših vratarskih letih!
Njemu so prav tisti navijači, ki so ga kovali v zvezde, na koncu uničili kariero. In še nekaj - do danes si tipson ni upal pogledat te tekme in ne tega gola!
Škoda.

In take zgodbe se bodo pri tem narodu še dogajale! Po Juriju se vliva prav tako. Vse je, samo človek ne... Žalostno. Nekdo, ki je dal skokom toliko užitka, da je presegalo meje ekrana, nekdo ki je rušil rekorde, pa čeprav s padci, nekdo ki je tako prvinsko, tako brezkompromisno plaval na smučeh, je danes zgolj nekdo, ki je nekomu ukradel globus. Groza.
Kako boš zbran? Kako boš letel? Kako boš do prinesel ekipi? Ne moreš. Stresa, ki je pustil posledice na njegovi osebnosti, na njegovi glavi, verjetno ne moremo niti izmeriti. Deset mesecev linčanja, deset mesecev dobesedno metanja ob steno... Zakaj? Zato ker je zmagal! Žalostno! Prekleto žalostno!
Nalašč je verjetno ta naredil a ne? Po vsej verjetnosti ja... Tako kot sem jaz zdajle nalašč pisal spet predolg post, da bi administratorju živce požrl a ne?
Juve11
# 26.01.2016 ob 11:21
BIi sem v Planici in lahko potrdim, da ko je Jurij doskočil smo bli vsi veseli in navdušeni. Nobeden mu ni zamiril tistega skoka. Peter žal ni ponovil skoka iz petka in se mu ni izšlo. Takrat nam je blo vsem žal, da ni kakšno točko več dobil na ostalih tekmah. Res, da je bila smrtna tišina in je bli ogromno grenkobe...ampak nobeden ni takrat s prstom kazal na Jurija.
Potem pa si je Jurij bes vseh nas nakopal sam! Ko je bila smrtna tišina je sam skakal na okoli in se pretirano!! veselili. Ok zmaga v Planici pred 30.000 gledalci je lahko tudi eden njegovih vrhuncev karijere, ampak kako to njegovo veseljačenje brez občutka do gledelcev in Petra...kot da bi bil odrezan od realnosti. 30.000 gledalcev je tam prišlo zaradi Petra in da končno dobimo kristalni globus. Saj smo bili veseli tudi zanj, ampak vsi smo želeli videt Petra kako osvoji ta globus.
Pri tem mi je blo malo tako, čundo, da se lahko tako nekdo veseli, ko njegov prijatelj doživlja poraz, poraz ki je bolel celo Slovenijo. Potem pa sem bral in poslušal njegove izjave,..ko ni z besedo omenil Petra, samo kako je on oh in sploh in da kako je vesel publike in da bo drugo leto od začetka dobro skakal...Mislim, da je tukaj naredil napako.
V obnašanju in izjavah, ne v tem da je bil prvi.
Tudi pol letošnjem SP v poletih je krivca iskal vse okoli sam pri njem ne. Pogledal bi samo Laniška, podlegel je neizkušenosti in obžaloval, da ni mogel pomagati ekipi. Vedel je, da je naredil slaba skoka in da je kriv sam. Jurij pa je obtoževal žirijo itd (ki res ni povsem nedolžna ampak pustimo).

Skratka navijači mu zamerimo obnašanje, ker če ga primerjamo s Petrom je tukaj po obnašanju svetlobna leta za njim. Ampak vseeno bomo navijali še naprej zanj, ga podpirali kot vse ostale Slovenske skakalce! :) tako ja glavo gor Jurij, ne jamrat, malo več skromnosti, dosti treninga in ti bo uspelo! Zame je vsak skakalec junak in z veseljem bom tudi letos v Planici navijal za vse slovenske skakalce! GREMO SLOVENIJA!!! :)
oildome
# 25.01.2016 ob 23:42
Preveč resno jemljete komentarje pod novicami.
Voly
# 26.01.2016 ob 11:50
sisoruen
Tvoji pogledi na šport so milo rečeno čudni, napisal bi še kaj drugega, pa bi me zbrisali. Že oznaka luzer, ker nekdo ni skočil tako daleč, kot bi bilo treba, ni prav nič športna. Nekdo, ki ima 2 posamični zmagi v svetovnem pokalu in še 8 ekipnih, ne more biti luzer, ob tem, da Tepeš na ekipnih tekmah do Kulma praktično ni "zamočil", prav nasprotno, vedno je bil trden člen ekipe, na katerega se je dalo zanesti!
Tudi Laniška vsekakor ne moreš označiti za luserja, saj se fant pri 19. letih hitro prebija v svetovni vrh in iz leta v leto napreduje.
Še bolj je čudna tista, da bi se Prevc moral jeziti nanju, ker je zaradi njiju izgubil še eno medaljo.
Veš, v športu, sploh ekipnem, se podobne stvari velikokrat dogajajo, potem bi se vsak nogometaš moral jeziti na sotekmovalca, ko zgreši stoodtotno priložnost in zaradi tega ne bi bil prvak, pravzaprav celotna ekipa bi morala biti jezna nanj. No, na srečo pravi športniki ne razmišljajo tako kot ti, prav obratno, ponavadi nesrečnika, ki določeno tekmo "zamoči", tolažijo!
tibhar
# 25.01.2016 ob 23:38
S takimi članki v javnosti se ta dogodek še bolj podpihuje. Naj se že enkrat pozabi! Jurij je takrat zmagal, kot bi hotel vsak športnik! Če bi pa Prevc na predhodnih tekmah priskakal eno piko več kot je, se danes o tem ne bi pogovarjali. Konec, pika.
Debely
# 26.01.2016 ob 14:53
Predlagam, da tisti analfabeti, ki skoke spremljate zadnjih 5 minut svojega bednega obstoja, raje skokov sploh ne komentirate vrč, ker žalite vse, ki skoke spremljamo skoraj celotno življenje in našim Orlom vedno želimo vse dobro.
Zheega
# 26.01.2016 ob 10:29
Kok

Pravis torej, da je prirejanje rezultatov 'pametno' in logicno. Neumni pa so vsi tisti, ki igrajo po pravilih.

Bravo. Si v politiki?
ptuj012345
# 26.01.2016 ob 08:35
To, kar so storili lani v Planici (se vedli športno), se odraža letos. Peter je takrat rekel, da bo za veliki globus očitno potrebno večkrat zmagati. In točno to počne.
Jurij pa očitno ne more nič narediti prav. Ko zmaga je narobe in ko skoči slabo, je narobe. Naši skakalci so bili četrti na svetovnem prvenstvu. Tisti, ki so jim taki rezultati premalo, imajo možnost poskušati narediti več. Jaz pa sem na naše skakalce neizmerno ponosen. Redki so danes športi, kjer se športniki vedejo športno. To dokazujejo tudi nešportni komentarji ....
lizing
# 26.01.2016 ob 07:55
No vsi ,ki zagovarjate Tepeša ok saj je po svoje res,da skače zase. A verjemte mi,da če bila lanskoletna situacija v Planici v nemškem ali avstrijskem taboru tepeš ne bi zmagal tudi slučajno ne. Verjemite
Montijev Piton
# 26.01.2016 ob 10:42
"Ne moreš da verjamiš." MMC je vpeljal čakalnico...
ABADON
# 26.01.2016 ob 08:23
Stareta lahko po trebuhu zvija, nas pa ne sme. Demokracija in svoboda govora!
Ernesto
# 25.01.2016 ob 23:35
Res je, Juriju lahko zamerijo samo popolne budale. Lanska Planica - naj gre za ceno padca in poškodbe tvegati krajši skok in pristanek z višine. Jurij pač ni Pero (mojster vseh naprav) in se je mogoče kdo vprašal koliko njemu pomeni zmaga v Planici, verjetno skoraj toliko kot Petru globus. Ali pa naj pred sebe postavi nacionalni interes? Letos je na prvenstvu odpovedal, verjetno ravno zaradi pritiska in prevelike želje. Meni je simpatičen, verjetno zato, ker mi je kot "živček" po karakterju veliko bližje kot vedno umirjeni in skulirani mojster Pero. Gremo fanta - Jurij v Planici na 260, Pero pa po kanto, ki mu pripada.
5tane
# 25.01.2016 ob 23:27
Spoštujem fanta, samo če ima težave z komentarji naj jih ne bere. Vsak vrhunski športnik mora znati delati pod pritiskom, če tega pritiska ne zdržiš, pač nisi za vrhunskega športnika. Če misli vztrajat, mu predlagam, da se zapre v svoj svet in se osredotoči na skakanje. Odklopi vse drugo pa bomo videli če gre. Če pa pač ne gre, se pa v skakanju vedno najde kaj za delat ali koga za trenirat.
big23big
# 26.01.2016 ob 21:50
osebno mi je sporno tisto pretirano veselje ob zmagi, ko je njegov kolega izgubil skupno zmago. zato je iluzorno pričakovat, da bi vse skup premlel v glavi in npr. nebi skočil v telemark. ta komentar stareta pa pove največ o njem samem. ničkolikokrat je potrdil to trditev
Tipsson
# 26.01.2016 ob 15:51
Še zadnjič:

Tepeš se nam je v Planici zameril zaradi obnašanja in ne zaradi poleta, ki ga NE moreš skrajšati! Razumljivo vsem? Nekateri troli enostavno ne dojamete.
Voly
# 26.01.2016 ob 12:07
ABADON
Tudi, če je res, da se skok da skrajšati, ne boš menda trdil, da bi Tepeš v Planici lahko skočil natanko toliko, kot bi bilo treba, da bi bil pred Freundom in za Prevcem! Kako pa je v zraku vedel, koliko ga mora skrajšati?
Dolenc
# 26.01.2016 ob 11:38
Mislim da je čas, da se uvede komentiranje z imenom in priimkom. Verjetno bi večina poniknila v svoje mejhne notranje svetove zlobe in brezsrčnosti.
fender6
# 26.01.2016 ob 11:11
ni mi bil objavljen komentar, ker sem povedal par resnic, ampak ga ne bom pisal še enkrat, ker se mi zdi prav noro, da bi jaz to počel, ki nisem niti enkrat pljuval po juriju in mu tudi nikoli nisem zameril lanske planice.

Bistvo ki sem ga hotel povedat pa je, da so pljuvači Jurija vsi veliki navijači Staretovega komentiranja in potem ni težko ugotovit, kje je izvor tega negativizma pri skokih.
sportomanokin
# 26.01.2016 ob 10:35
Seveda je nam kot slovencem super kaj so naredili Japonci pri Peterki. Ampak dejansko pa so tudi oni ravnali neumno.

Ni res, ravnali so častno, kot je to v navadi Japoncev. Čast in poštenje je tam najvišja vrednota. Zanimivo, da bi na Japonskem bilo ravno obratno, da bi z goljufijo pomagal rojaku do zmage.
bruce99
# 26.01.2016 ob 07:53
Tudi sam sem med tistimi, ki so Tepeša pljuvali po planici in po ekipni na Kulmu. Pa bolj kot razmišljam, nisem imel prav. Tudi včeraj ko sem na tedniku gledal prispevek sem se z večino strinjal, čeprav bi se Stare lahko malo brzdal, ko ljudi javno naziva z budalami, ker imajo pač svoje mnenje o celi zadevi.
Me je pa ena druga stvar zelo zmotila v prispevku: vseskozi se je poudarjalo, kako narod takoj obrne javno mnenje, pljuva po neuspehih, izraža sovraštvo na forumih ipd. Niti besede pa o vašem prispevku k temu, dragi novinarji. Kaj pa vaši senzacionalistični naslovi in poudarjanje planice 2015 v vsakem članku o Tepešu in Prevcu? Metanje kosti med rajo, ki ima že tako dost vsega in je zafrustrirana zaradi čudovite države, v kateri živi? Zgražate se nad razliko v številu komentarjev pod člankoma o neuspehu letalcev in drugem mestu Ane Drev, obenem ste pa vi tisti, ki novico o letalcih bolj porinete naprej in jo dlje držite med pomembnejšimi. In rinete v nedogled (da vas mamo že gledalci zadost) z nadležnimi vprašanji v vse udeležene... Radi bi veliko število bralcev, zato pretiravate z naslovi, potem vam pa smeta, ko stvari malce uidejo iz 'kulturnega dialoga'. Bo treba najprej mal pred svojim pragom pomest, potem pa pogledat okrog.
skylleen
# 26.01.2016 ob 14:20
Kakšni hinavci ste tukaj na uredništvu MMC s kvazi administratorjem na čelu! Najprej sami ustvarite negativne pogoje na forumu (cinični naslovi, selektivno brisanje komentarev) in dotične kot skrbna nona negujete, ampak sedaj, ko pa so stvari ušle izpod nadzora (ker so akterji dovolj vplivni), pa zasuk za 75 stopin in si pa po papeško umivate ročice.

Brišete pa zapirate račune pa tistim, ki se poskušajo zapostaviti negativizmu.

Sicer pa ne podpiram cenzure, ker je prav, da se dejansko vidi kako ljudje razmišljajo. Se pa itak ve kateri osebki so poklicni provokatorji. Je pa zanimivo, kako smo kot narod dejansko kastrirani hlapci, namesto, da bi "gnjev" preusmerili proti vladajoči kliki, se tukaj povprečje spravlja na enega Jurija.

Sedaj pa spet radirko v roke :)
alcatraz
# 26.01.2016 ob 11:11
Kdor ni sposoben prenesti pritiska javnosti, naj se ne poda na pot profesionalnega športa.

Pritisk javnosti je nekaj drugega kot primitivno žaljenje in pljuvanje. Pika.
JohnSmith
# 26.01.2016 ob 08:40
Ne vem, če bo tole kaj pomagalo. Zdaj boste iz njega naredili še reveža. Človeku pomagaš tako, da greš k njemu in ga potolažiš, ne pa tako, da pogrevaš juho s članki na najbolj branem mediju, potem pa se zatečeš k nekih starinskim vzgojnim načinom, da ljudem prepoveš povedati karkoli grdega. Tako, kot je najbrž čast in privilegij biti novinar na najbolj branem mediju v Sloveniji, bi najbrž temu primerno moralo biti tudi zavedanje odgovornosti novinarjev.

Sicer pa lahko kar ukinite komentarje, razen pri novicah o Rusiji jih pustite. Tisti so zabavni! :)
SLOBloodPatriot
# 26.01.2016 ob 08:14
Ne samo da je postal narodni heroj, ampak je postal tudi najbolj zaščiten športnik v državi.
Vse ostale športnike od ekipnih športov (nogometašev, rokometašev, košarkašev,...) do posameznih športov (smučarjev, veslačev, plezalcev... ), trenerjev, se lahko kritizira, če je to upravičeno in se ni delalo nikoli takšnega haloja, velikega pompa v oddajah, Tednikih..., le pri teh Tepeših pa če napišeš kakšno kritično za njegov debakel, polom, ki ga je pokazal, si takoj ožigosan za sovražnika št. 1 v tej državi.
urosh444
# 26.01.2016 ob 07:33
Mislim da gre ljudem najbolj v nos to, da praktično nima nobenega rezultata razen takrat v Planici, ko je to bilo usodno. Če bi skakal skozi vso sezono kot letos to počne mlajši Prevc, bi ljudje to športno prenesli. Je pa res, da na ekipnih tekmah ponavadi ni zamočil, tudi če se je skakalo na manjših skakalnicah in ni bil v formi. Tudi glede tega bo moral Janus za prihodnjo sezono delati na tem, namreč da bodo ekiono boljši rezultati kot letos, taki kot so bili prejšnje tri sezone.
ABADON
# 25.01.2016 ob 23:38
Tale telenovela presega vse meje dobrega okusa.
iniesta8
# 25.01.2016 ob 23:27
Upam, da si bodo vsi, ki so se izražali neprimerno na račun Jurija, pogledali tale prispevek. Ni kaj za dodati. Glavo gor Jurij, treba dvignit formo pred Planico!
frenkb
# 26.01.2016 ob 21:47
Zanimivo kako se kriteriji menjajo po potrebi. Sedaj smo komentatorji budale, luzerji, hinavci . . . in to ob skrbnem varovanju visokih standardov komentiranja. Meni ste izbrisali:

Vsi objavljeni komentarji so od ljudi, ki dobro živijo od športa in bi bilo kar čudno, če bi govorili drugače. Tudi ata Miran bo moral potegniti zavoro, kar mu očita tudi sin Jure. Komentarji so pač odziv ljudi in so takšni kot so.

Tudi Stare je včasih, baje precej nalit, kar neumne klatil, pa še vedno mislim, da ni budala.

Tudi Juretov lanski sporni skok je stvar ocene posameznika. Če ga jemlješ kot dejstvo je eno, če pa preko čustev, je drugo. V prvem primeru je jasno, da je z enim skokom naredil škodo slovenski smučariji in izničil nekajletna prizadevanja številnih ljudi v ekipi in smučarski zvezi. Prevcu je morda ta skok vzel življenjsko priložnost, Sloveniji pa dal nekaj suhih let. Po Peterki jih je že kar nekaj.

In sedaj čustvena plat. Je Jure kriv? Odgovor na to ve on sam. Se je požvižgal na Prevca in želel svetovni rekord? Kaj mu je več pomenilo? On sam, ekipa, Prevc? Če ga je pričelo zvijati, je že bilo nekaj narobe. Včasih kaj pride za tabo.

Malo zmedeno se mi zdi nabijanje o nekih idealih športa. To je za šolsko okolje, na terenu pa je šport bisnis z vsemi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi. Denar ima veliko vlogo in verjetno bi jo moral imeti tudi pri pogojih skakanja, še zlasti takrat, ko lahko posameznik ogrozi uspeh. Soliranje je v osnovi možno, vendar le na svoje stroške.

Kristalni globus je velika stvar. Doslej ga je osvojilo le 21 ljudi, med njimi bi lahko bil Prevc. Odvzeli smo mu ga sami. Tudi to je dejstvo.

Kaj storiti? Se veseliti, kritizirati, hvaliti nepomembne reči, molčati . . . .? Se delati, kot da se ni nič zgodilo. Peter Prevc je tiho in skače. Morda je to rešitev, saj je pri nas več ali manj vseskozi prisotno, da posamezniki vlečejo, drugi pa se šlepajo. Tarnati začnemo, ko vlečnih konjev ni več..
gino1981
# 26.01.2016 ob 16:20
Mene osebno je zelo zmotila izjava v petek po prvih dveh serijah: "jutri se bom potrudil, da ne bom najslabsi Slovenec". Mogoce gre res samo za ponesreceno izbiro besed, mogoce pa pove tudi kaj vec.

Dejstvo pa je, da smo se seveda zelo jezili na Jurijeve nedeljske skoke, ki so bili na ravni Radika Zhaparova in jasno je, da se izrece marikatera krepka na ta racun, ko so glave se vroce. Tako kot se popljuva nogometasa, ki zgresi 11m ali basketasa, ko zgresi zicer... To je sport in to pase zraven. Toda dejstvo je tudi, da se glave ohladijo in tej tragicni junaki nam najbolj zaprejo gobec, ko resijo tekmo oziroma v doticnem primeru pokazej vrhunske skoke. Zato nikakor ne morem razumeti, zakaj se iz te zgodbe dela taksna medijska saga.

Srecno vsem skakalcem!
cartekmedo
# 26.01.2016 ob 14:37
Se pa tudi strinjam ,da novinarji ,mediji že celotno stvar preveč pogrevajo.
Janček
# 26.01.2016 ob 13:41
Zdaj bo pa počasi že dovolj serviranja takih zgodb s strani novinarjev. Niso toliko krivi ljudje-komentatorji, ki pograbijo vsako kost in jo glodajo tako ali drugače, ampak kot v primeru tragične smrti zasačenega ravnatelja prav vi novinarji, ki iz tega delate vroče zgodbe in (tragične) junake, do njih pa nimate nobenega sočutja in povrhu se nekateri veleumni novinarji spravite igrat še moralno policijo.

Dragi novinarji, pustite športnike že enkrat na miru in se zavedajte, da razen objektivnega poročanja nihče od vas ne pričakuje kakega presežka, ker ga roko na srce razen nekaj izjem niti niste sposobni spraviti skupaj, kakor tudi niste sposobni oceniti posledic svojega podpihovanja strasti in produciranja rumenih zgodb zaradi višje branosti ali gledanosti.
SLOBloodPatriot
# 26.01.2016 ob 09:56
Še to, zanima me, če sta spoštovana gosta v oddaji Tednik Milan Hosta, športni filozof in Matej Tušak, psiholog s fakultete za šport, kdaj v preteklosti v kakšni oddaji tako goreče branila našo najboljšo slovensko športnico vseh časov, pred raznimi troli, zavistneži, hejterji, itd., ko se je po njej neupravičeno zlivalo nekajkrat več ton blata, pljuvanj in sovražnega govora? A je kdaj kakšna TV postaja stopila v bran Tini Maze, naredila prispevek na to tematiko in jo zaščitila pred zlobnimi jeziki in celo groženj, ki jih je dobivala?
Finta je pa v tem, da ona nikoli ni brala spletnih forumov in komentarjev, logično, ker ni imela časa in nenazadnje zato je tudi osvojila toliko medalj iz največjih tekmovanj, VKG in vse ostale velike lovorike.
čik
# 26.01.2016 ob 09:18
ljudje,ki govorijo čez jurija si tudi prevca ne zaslužijo
Tipsson
# 26.01.2016 ob 08:54
Nekateri "navijači" so mu po Planici zamerili predolg polet. Ostali navijači smo mu zamerili le obnašanje po tekmi in ignoranco do Prevca, ko ga niti z besedo ni omenil in govoril, le kako je on najboljši in ne popušča pred nikomer. Gre za dve skupini "zamer", zato naj Petra Majdič ne posplošuje zadeve s tem,da pač ni mogel skrajšati poleta, ker se NE gre za to.
Izbor
Kazalo