Ilka Štuhec je zanesljivo osvojila naslov. Foto: EPA
Ilka Štuhec je zanesljivo osvojila naslov. Foto: EPA
Hirscher se spogleduje tudi s smukom

Štuhčeva je bila najboljša tudi v absolutni konkurenci, drugouvrščena Maruša Ferk je zaostala 1,26 sekunde, tretje mesto v absolutni konkurenci je osvojila Avstrijka Nadine Tschernitz. Do bronaste medalje v DP-ju je s četrtim mestom na tekmi prismučala Ana Bucik. Med deseterico sta se uvrstili še Saša Brezovnik na sedmo in Eli Plut na osmo mesto.

Pri moških sta prvi mesti osvojila Avstrijec Manuel Kramer in Slovenec z ruskim potnim listom Alek Glebov. Šporn, ki je tako osvojil državni naslov, je bil tretji, na stopničkah tekme za DP sta se mu pridružila še Martin Čater, ki je bil med vsemi nastopajočami osmi, ter 16. Miha Hrobat.

Kot zanimivost velja omeniti, da je na dveh smukih (poleg slovenskega so pripravili še odprto hrvaško prvenstvo) nastopil tudi zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Marcel Hirscher. Na hrvaškem smuku, ki ga je dobil Ivica Kostelić, je bil 47., na slovenskem pa 45. Hirscher je tekmoval predvsem zaradi točk Fis v smuku, če jih bo zbral dovolj, v iztekajoči se sezoni v tej disciplini ne bo več nastopil, sicer se bo prijavil še na avstrijsko prvenstvo.

Hirscher se spogleduje tudi s smukom