Peter Prevc je moral letos zaradi gležnja že dvakrat pod nož: aprila in julija. Foto: www.alesfevzer.com
Peter Prevc je moral letos zaradi gležnja že dvakrat pod nož: aprila in julija. Foto: www.alesfevzer.com

Prevc je pred fotografske objektive na predstavitvi v Mariboru stopil s prikritim nasmeškom, saj je dobro vedel, da ga čaka še veliko vprašanj o stanju njegovega gležnja.

Gleženj za zdaj dobro prenaša napore
"Situacija je za zdaj kar optimistična. Po vrnitvi iz Term Čatež, kjer sem imel rehabilitacijo, zadnji teden poteka vse gladko, brez zapletov. Zdaj moram dodati še zadnje prvine treningov, ki so najbolj obremenjujoče za ta sklep (gleženj). Večjih reakcij še ni bilo, tako da je za zdaj zelo dobro."

Najbolj razveseljivo pa je, da se bo že prihodnji teden vrnil na skakalnico. "Če bo šlo vse po načrtu, bom začel na 60-metrski skakalnici, tam, kjer sem opravil največ začetnih skokov vsako sezono."

Upanje za Wislo še tli
Po prvih skokih bo skupaj z vodstvom ekipe začrtal pot, po kateri bo stopal proti začetku sezone (16. novembra kvalifikacije v Wisli) in pri tem je Prevc še vedno optimističen. "Upanje še vedno ostaja, da bom skupaj z drugimi začel sezono, in glede na to, da je do takrat le še mesec in pol, bo to zelo težko in bo treba za kakšen vikend ali mesec začetek prestaviti."

Bolj kot to, da se lahko zgodi, da dobitnika velikega kristalnega globusa iz leta 2016 ne bo v karavani, je pomembno, da se gleženj popolnoma pozdravi. Največja težava zdaj ni oteklina, ampak gibljivost.

Peter Prevc: Upanje za Wislo še ostaja
Peter Prevc: Upanje za Wislo še ostaja