Na prvem treningu v Lake Louisu je bilo minus 18 stopinj Celzija. Foto: Reuters
Na prvem treningu v Lake Louisu je bilo minus 18 stopinj Celzija. Foto: Reuters
Tina Maze: Dobre občutke imam!

"Verjamem, da je bil ta tunel eden izmed krajših na moji poti in da bo svetloba kmalu zopet močna," je bila po slabem koncu tedna v Beaver Creeku, kjer je osvojila le 57 točk, pesniško navdahnjena najboljša slovenska smučarka.

Ob tem je dodala, da tudi v povprečnih rezultatih vidi veliko pozitivnih stvari, njena zaveznika pa sta potrpežljivost in čas, zato je ni ničesar strah. "Lahko je, ko gre vse po maslu in imaš prosto glavo. Da mi je v Beaver Creeku šlo vse narobe, pa mi verjetno ni treba omenjati," je samokritična Mazejeva, a zre naprej z optimizmom. Že v Lake Louisu pričakuje precej boljše rezultate: "Tokrat to ne bo prvi smuk, ampak imam v nogah že nekaj dni treninga. Vse to me polni s pozitivno energijo, saj mi je proga resnično všeč, ampak nikoli nisem našla pravih občutkov za hitro drsenje. Upam, da bo tokrat drugače."

Prave občutke je Mazejeva pokazala že na prvem treningu, kjer je dosegla tretji čas. Za najhitrejšo Carolino Ruiz Castillo je zaostala za 66 stotink.

Glavna novica za svetovne medije po uvodnem treningu smuka je bila vrnitev olimpijske prvakinje Američanke Lindsey Vonn, ki se je prvič po hudi poškodbi februarja letos preizkusila v svetovnem pokalu. Štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala je uspešno in relativno hitro prestala trening, na 22. mestu je zaostala dobri dve sekundi, na odločitev o nastopu na smuku pa bo počakala po drugem treningu. "Koleno je dobro, čutim, da je stabilno, a o mojem morebitnem nastopu na tekmi se bomo skupaj odločili po zadnjem treningu," je povedala Vonnova.

Tina Maze: Dobre občutke imam!