Valerio Ghirardi se je izkazal že v vlogi trenerja Isolde Kostner. Foto: Aleš Fevžer
Valerio Ghirardi se je izkazal že v vlogi trenerja Isolde Kostner. Foto: Aleš Fevžer
Tina Maze in Andrea Massi gosta v Odmevih
Mazejeva predstavila novega trenerja

Ghirardi je dolgoletni trener italijanske ženske reprezentance za hitre discipline. Sodeloval je že z Isolde Kostner, ki je na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih skupaj osvojila šest medalj. Deloval je tudi v Španiji, kjer je treniral Carolino Ruiz Castillo.

Lani je sredi sezone vskočil Pini
Tina Maze je lansko sezono začela delati skupaj z Walterjem Ronconijem, a sta se sredi sezone razšla. Na njegovo mesto je prišel Švicar Mauro Pini, Mazejeva pa je v Sočiju nato osvojila kar dve zlati olimpijski medalji.

Lahko cilja tudi na globus
"Moj prvi cilj je, da izboljšam slalom. Že doslej smo v pripravah naredili nekaj napredka. Želim uživati v tej sezoni, bom pa nastopala v vseh disciplinah svetovnega pokala, ker mi tak razgiban program kljub naporni sezoni zelo ustreza. Če bom uspešna v vseh disciplinah, lahko ciljam tudi na globus," pred novo sezono razmišlja Mazejeva.

Massi ostaja vodja ekipe
Andrea Massi
ni našel zamenjave za vodenje ekipe Team to aMaze, kar pomeni, da bo ostal na tem mestu. Veliko svojih nalog bo sicer preložil na Ghiardijeva ramena. "Sam ostajam, ker enostavno nismo dobili druge rešitve za vodjo ekipe, vendar le za eno sezono. Dolgo sem iskal sodelavca, ki bi mi olajšal delo in zmanjšal napetost. Na testiranjih smo se ujeli, našli skupne cilje. Videl sem ga, kako daje navodila že pred leti, ko je vodil tedaj uspešno italijansko žensko zasedbo. V ekipi želim imeti ljudi, ki se hočejo izkazati, ki so izjemno motivirani. Upam, da sem izbral pravo osebo, ki jo sicer zelo spoštujem," je razložil Massi.

Tina Maze in Andrea Massi gosta v Odmevih
Mazejeva predstavila novega trenerja