Teja Gregorin je nedeljski nastop opravila odlično. Foto: Sloski
Teja Gregorin je nedeljski nastop opravila odlično. Foto: Sloski

Slovenske barve so zastopale Teja Gregorin, Andreja Mali, Urška Poje in Anja Eržen, ki so si v tem vrstnem redu sledile tudi na progi. Gregorinova je bila zopet izjemno natančna na strelišču, saj je morala poseči zgolj po enem dodatnem naboju (0+0, 0+1). Malijeva je predala kot 12.

Tudi najstarejša tekmovalka v biatlonski karavani je bila mirna na strelišču in je zgrešila zgolj dvakrat (0+2, 0+0), kljub temu je Slovenija nazadovala za tri mesta in predala kot 15., +2:13,2 za tedaj še nezgrešljivo Ukrajinsko reprezentanco, ki je vodila pred Belorusijo in Italijo.

Kljub ponesrečenemu strelskemu nastopu naslednje Ukrajinke, Valj Semerenko, se je Ukrajina obdržala na vrhu in imela za zadnji del slabe pol minute naskoka pred Nemčijo in Norveško. Slovenija je padla na 19. mesto, kajti Erženova je morala dvakrat v kazenski krog (0+3, 2+3), močno pa je nazadovala tudi Belorusija.

Kot zadnja od Slovenk se je na progo podala Urška Poje, ki je morala skupno le trikrat po dodaten naboj (0+1, 0+2). Medtem se je v ospredju prednost Ukrajink pred Nemkami nevarno topila, a je Dahlmeierjevi na koncu kljub vsemu zmanjkalo nekaj metrov in Nemke so morale za 1,2 sekunde priznati premoč Ukrajinkam. Tretje so bila zmagovalke prve ženske štafetne preizkušnje, Italijanke. Slovenija je na koncu s krogom zaostanka zasedla 19. mesto (2+12).

Štafeta, 4 x 6 km (Ž):             *   
  1. UKRAJINA         1:16:14,2  (1+4) 
     Varvjnez/Džima/Semerenko/Pidhrušna
  2. NEMČIJA               +1,2 (2+11) 
     Horchler/Gössner/Hammersch./Dahlm.
  3. ITALIJA               43,8 (0+10) 
     Vittozzi/Oberhofer/Runggald./Wier.
  4. RUSIJA                44,9  (2+7) 
  5. NORVEŠKA            1:11,5 (1+13) 
  ...                                  
 19. SLOVENIJA           1 krog (2+12) 
     Gregorin/Mali/Eržen/Poje          
                                       
      * - kazenski krogi + poprave