Kotizacija je že izgubljena, zdaj pa Fisu želi še skoraj pet milijonov evrov odškodnine. Foto: MMC RTV SLO
Kotizacija je že izgubljena, zdaj pa Fisu želi še skoraj pet milijonov evrov odškodnine. Foto: MMC RTV SLO

Podžupan Mestne občine Maribor Milan Mikl je v sporočilu za javnost navedel: "V Mestni občini Maribor smo prejeto arbitražno tožbo vzeli zelo resno. Prek vikenda smo jo analizirali s svojimi slovenskimi odvetniki, danes pa smo za zastopanje v arbitražnem postopku pooblastili ugledno odvetniško družbo iz Züricha. Po njihovem nasvetu bomo za arbitra predlagali uglednega švicarskega odvetnika iz Ženeve. S Slovensko univerzitetno športno zvezo smo dogovorjeni, da bomo v postopku nastopili skupaj. Toženi so namreč oboji skupaj za 7,7 milijona evrov minus 2,85 milijona evrov prejete kotizacije. Naši švicarski odvetniki so se lotili dela in že pišejo odgovor na tožbo."

Kot je znano, je Slovenija zaradi nastalih kriznih gospodarskih razmer na začetku marca letos odpovedala univerzijado, ki bi morala leta 2013 potekati v Mariboru in okolici.

Fisu je že tedaj napovedal tožbo proti Mestni občini Maribor in Slovenski univerzitetni športni zvezi, v tem času pa je tudi že našel novega prireditelja. To je italijanski Val di Fiemme.