Ana Kobal se poslavlja, a slovensko smučanje dobiva novo Ano Kobal - letos se je reprezentanci C pridružila 17-letna Ana Kobal, članica SD Novinar. Foto: SZS
Ana Kobal se poslavlja, a slovensko smučanje dobiva novo Ano Kobal - letos se je reprezentanci C pridružila 17-letna Ana Kobal, članica SD Novinar. Foto: SZS
Urška Rabič
Urška Rabič je razočarana nad vodstvom Smučarske zveze. Foto: MMC RTV SLO

24-letna Ana Kobal je v svoji karieri trikrat dosegla točke svetovnega pokala, trikrat je stala na stopničkah evropskega pokala, dobre rezultate pa je dosegala tudi na mladinskih svetovnih prvenstvih. Na olimpijskih igrah v Torinu leta 2006 je v slalomu dosegla 25. mesto.

Kobalova se bo posvetila študiju
"Po temeljitem premisleku sem se odločila, da nima smisla vztrajati. Največje razočaranje sem doživela, ko lani kljub izpolnjenim pogojem nisem bila uvrščena v ekipo za tekmo v Zagrebu. Za to odločitev pa sem izvedela iz medijev. To pove vse o načinu komunikacije znotraj reprezentance. V življenju vidim še veliko izzivov, za katere v preteklosti nisem imela časa. Moja odločitev je dokončna. V tem trenutku si ne želim posebne medijske pozornosti, temveč le nekaj časa zase in za študij," je dejala Ana Kobal.

Rabičeva ostaja na snegu
23-letna Urška Rabič je desetkrat dosegla točke svetovnega pokala. V sezoni 2006/2007 je v Trbižu superkombinacijo končala na 12. mestu. Nastopila je na dveh svetovnih prvenstvih in na olimpijskih igrah v Torinu leta 2006, kjer je bila 18. v superveleslalomu.

"Celo pripravljalno obdobje nisem imela niti enega treninga smuka, decembra lani pa so me po le dveh tekmah črtali s seznama za svetovni pokal. Menim, da vodstvo SZS-ja in trenerji tekmovalkam ne nudijo zadostne podpore. V takšnih razmerah svojega talenta ne morem razviti do popolnosti. Svojo prihodnost vidim v demonstratorskih vrstah, kjer bom lahko znanje in izkušnje prenašala na mlajše, tako da se od snega ne nameravam ločiti," je pojasnila Rabičeva.

S. J.