Cene Prevc je upravičil zaupanje Gorana Janusa in zlasti v prvi seriji skočil zelo dobro. Bil je najboljši slovenski posameznik. Foto: BoBo
Cene Prevc je upravičil zaupanje Gorana Janusa in zlasti v prvi seriji skočil zelo dobro. Bil je najboljši slovenski posameznik. Foto: BoBo
Nejc Dežman
"Ostaja malo grenkega priokusa, bili smo v igri za stopničke do zadnjega skoka. Nekateri smo imeli veliko smole, nekateri pa veliko sreče, ampak to je šport v naravi," se ni preveč obremenjeval Nejc Dežman. Foto: BoBo
Sobota v Planici: Vtičeva šesta, skakalci peti

lovenski skakalci sicer niso ponovili lanske ekipne zmage v Planici, a je bil trener Goran Janus zadovoljen tudi s petim mestom, ki ga je označil za odličen rezultat.

"Fantom bi najprej čestital, saj so se borili za vsak nastop. Kazalo je bolje, a je peto mesto odličen rezultat. Na današnji tekmi nam sreča ni bila naklonjena, saj smo nabrali največ pozitivnih točk za veter," je po ekipni tekmi, ki si jo je ogledalo le 12 tisoč gledalcev, povedal slovenski "selektor".

Cene Prevc: Pritisk je bil danes manjši
Zanimivo, da sta svoji nalogi najbolje opravila najmlajša člana četverice - zlasti Cene Prevc, ki je v prvi seriji skočil 134 metrov, v drugo pa ga je poneslo do 124 metrov in je bil deseti najboljši posameznik tekme. "Tekma je bila zame nekaj posebnega, saj sem prvič nastopil v ekipi. V prvi seriji mi je uspel zelo dober skok. Danes je bil pritisk v primerjavi s petkovo tekmo veliko manjši," je razmišljal 18-letni Cene Prevc.

Peter Prevc: Moramo biti zadovoljni
Njegov brat Peter Prevc tokrat ni prikazal najboljše predstave, novo priložnost bo imel v nedeljo na zadnji tekmi sezone. "Za boljši rezultat nam je morda zmanjkalo nekaj sreče. Če bi bili v boljšem položaju, bi v nadaljevanju bolj sproščeno nastopili. Z uvrstitvijo moramo biti zadovoljni, saj nihče izmed nas ni naredil velike napake," je povedal starejši od bratov Prevc.

Kranjec: Avstrijci in Nemci so imeli veliko 'krompirja'
Najizkušenejši v slovenski vrsti Robert Kranjec pa je tekmo ocenil: "Ni se izšlo. Jaz in Peter sva imela slabše razmere, drugi v skupini pa boljše. V drugi seriji pa je bilo toliko dežja, da sploh ni šlo. Načeloma dež ne ovira, a dejstvo je, da mora smučka steči, sicer je težko. Avstrijci in Nemci pa so imeli danes tudi veliko 'krompirja', ob takšnih razmerah se naredijo razlike."

V nedeljo Freund in Prevc za skupno drugo mesto
V nedeljo se bo z novo posamično tekmo sezona končala. Veliki globus je že osvojil Kamil Stoch, za drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala pa se bosta pomerila Peter Prevc in Nemec Severin Freund. Kvalifikacije se bodo začele ob 9. uri, prva serija pa ob 10.30. Prenos bo na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Sobota v Planici: Vtičeva šesta, skakalci peti