Katarina Lavtar bo v ekipi za uvodno tekmo v Söldnu. Foto: SZS
Katarina Lavtar bo v ekipi za uvodno tekmo v Söldnu. Foto: SZS

Mazejeva bo uverturo na ledeniku Rettenbach nad Söldnom prvič odprla v vlogi olimpijske prvakinje v tej disciplini. 31-letna Črnjanka je lansko veleslalomsko premiero v Söldnu začela nekoliko zadržano z 18. mestom, zmagala je Švicarka Lara Gut.

Na stopničke, s tretjim mestom, je skočila na slalomu v Leviju. A je veleslalomsko formo odlično tempirala prav za najpomembnejše tekmovanje v sezoni, olimpijske igre. V Sočiju je veleslalomskemu zlatu dodala še naslov olimpijske prvakinje v smuku.

Mazejeva je rekordno sezono 2012/13, ki jo je kronala z velikim kristalnim globusom, začela z zmagovalnim pohodom prav v Söldnu, kjer je trikrat stala na najvišji stopnički zmagovalnega odra, v letih 2002, 2005 in 2012.

Vrhunec nove sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v Vailu in Beaver Creeku. Mazejeva ima s svetovnih prvenstev šest kolajn, štiri srebrne in dve zlati. Zlata je bila v veleslalomu leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu in v superveleslalomu leta 2013 v Schladmingu.

Zadnjo vstopnico za Sölden si je prismučala Robnikova, ki si je nastop zagotovila na podlagi internega primerjalnega treninga, ki je potekal v zadnjih dneh na ledeniku Hintertux.