Jakov Fak ni bil zadovoljen s svojim nastopom:
Jakov Fak ni bil zadovoljen s svojim nastopom: "Ponovil sem neuspeh z začetka sezone. Žal mi je, da sem tudi druge v ekipi spravil v slabši položaj. Nisem kaj dosti pomagal tej štafeti, bolj sem naredil obratno. Malo se počutim praznega, mogoče bi bilo bolje, da danes ne bi šel na tekmo, a mi je trener svetoval, da grem. Šel sem na tekmo in za moje kriterije opravil slabo, za kar mi je žal. Za jutri si želim najprej spočiti, z drugim se niti ne obremenjujem. Če bo počutje bolje, bo tudi vse preostalo drugače. Toda glede na trenutno počutje bi bil vesel, če bi bil med najboljših trideset." Foto: MMC RTV SLO
Janez Marič
Janez Marič je moral po drugem strelskem nastopu kar trikrat v kazenski krog. Foto: SZS
Mešana biatlonska štafeta osma

Slovenska štafeta je nastopila v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak. Malijeva je s tremi popravami predala kot 12., Gregorinova je brez zgrešenega strela Slovenijo pomaknila na šesto mesto.

Še eno mesto je pridobil Bauer, ki je na strelišču štirikrat popravljal. Fak ene tarče ni uspel pokriti, tako da je moral v kazenski krog. Na koncu ga je prehitel še Francoz Martin Fourcade. V boju za vrh je Norveška slavila pred Češko in Ukrajino.

Če se meriš z Nemci in Francozi, je to dobro
"Načeloma je osmo mesto v redu, sploh če pogledamo zaostanek za petim mestom, na katerega nekako ciljamo. Videli smo, da so tri ekipe odskočile že na startu. Če se na koncu pomeriš z Nemci in Francozi, ki so velesila, vidiš, da si se odrezal dobro. Ni pa bilo nekega presežka, zato morajo vsi biti odlični. Danes so bili vsi dobri, velja pa pohvaliti Tejino streljanje in Andrejino streljanje v stoje. Klemen se je kar dobro odrezal v stoje z eno popravo. Za Jakova je pa škoda, saj je imel kar močan veter, mogoče je naredil premajhno korekcijo. Je pa pihalo z vseh strani, zato je strelišče zelo zahtevno,"
je ocenil glavni trener Uroš Velepec. V soboto sta na sporedu ženski (12.30) in moški (15.30) sprint.

Slovenca le pred britanskim dvojcem
Že predtem so na Moravskem izpeljali premierno tekmo posamičnih mešanih štafet. Anja Eržen in Janez Marič sta zasedla 19. mesto. Prehitela sta le britanski dvojec. V posamični mešani štafeti ekipo sestavljata biatlonec in biatlonka, ki se na pot podata dvakrat. Erženova je v prvem streljanju popravljala štirikrat ter predala kot 18. Marič je nato popravljal dvakrat, na drugem pa moral kar trikrat v kazenski krog. Tako sta padla na predzadnje mesto, na katerem sta po še dveh popravah Erženove in enem kazenskem krogu tudi ostala. Odločitev o zmagovalcu je padla na zadnjem streljanju, ko je vodilni Nemec Erikk Lesser moral v tri kazenske kroge. To je izkoristil Rus Aleksej Volkov, ki je skupaj z Jano Romanovo prišel do prvega mesta, druga je bila norveška ekipa v postavi Marte Olsbu in Henrik L'Abee-Lund, tretje mesto pa sta zasedla Ukrajinca Julia Džima in Artem Tiščenko.

Mešana štafeta, 2x6+2x7,5 km:     *    
 1. NORVEŠKA          1:12:49,2 (0+6)  
    Horn/Eckhoff/J. in T. Bö           
 2. ČEŠKA                  +4,1 (0+5)  
    Vitkova/Soukalova/Slesinger/Moravec
 3. UKRAJINA             1:21,3 (1+7)  
   Vavrinec/Semerenko/Pidruščin/Semenov
 4. RUSIJA               1:50,4 (1+9)  
 5. FRANCIJA             2:22,5 (2+13) 
 6. NEMČIJA              2:23,6 (1+11) 
 7. ZDA                  2:23,8 (0+13) 
 8. SLOVENIJA            2:25,4 (1+11) 
    Mali/Gregorin/Bauer/Fak            
      * - kazenski krogi+poprave       
Posamična mešana štafeta:         *   
 1. RUSIJA              35:43,3 (0+5) 
    Romanova/Volkov                   
 2. NORVEŠKA              +21,5 (0+3) 
    Olsbu/L'Abee-Lund                 
 3. UKRAJINA               24,6 (0+8) 
    Džima/Tiščenko                    
...                                   
19. SLOVENIJA              krog (4+14)
    Eržen/Marič                       
      * - kazenski krogi+poprave      
Mešana biatlonska štafeta osma