Na začetku tekme so bili obeti dobri, potem pa je bila megla vse gostejša in tekmovalke (na fotografiji Tina Maze) so se lahko samo še odpeljale v hotel. Foto: Reuters
Na začetku tekme so bili obeti dobri, potem pa je bila megla vse gostejša in tekmovalke (na fotografiji Tina Maze) so se lahko samo še odpeljale v hotel. Foto: Reuters
Smučarke v Banskem znova brez tekme

.

V zgornjem delu proge Marca Girardellija je bila od vsega začetka znova slaba vidljivost in po številki štiri, ko je prav zaradi slabe vidljivosti odstopila Fabienne Suter, so prekinili tekmo, ki pa se je hitro nadaljevala. Nova prekinitev je sledila pred številko 14, ki jo je imela Verena Stuffer. Nekajkrat so nadaljevanje prestavili, nazadnje na 14.00, toda megla je bila vse gostejša in vreme je bilo ponovno močnejše.

Nastopiti bi morale tri Slovenke, startala pa je le Ilka Štuhec, ki se ji vožnja ni posrečila. V cilj je s številko šest prišla na zadnje mesto, za vodilno Eleno Curtoni pa je zaostala za več kot dve sekundi.

V nedeljo superkombinacija
V Banskem bi morali biti na sporedu dva superveleslaloma in alpska kombinacija. En super-G bi moral biti že v petek, a je bil zaradi megle odpovedan in nato prestavljen na ponedeljek, v nedeljo pa je na sporedu kombinacijska tekma, ki se bo začela ob 9.00.

Maze: Z brega nismo šli brez učinka
"Ni prijetno čakati na vrhu, a vidljivost je bila danes tako kot že včeraj slaba, megla je bila pregosta, poleg tega se je razbila tudi snežna podlaga, težko je bilo smučati, a ne glede na to, smo potem naredili še slalomski trening, tako da nismo šli z brega povsem brez učinka,"
je po sobotnem žrebu številk, Korošica se bo na progo v nedeljo podala kot dvajseta, dejala Mazejeva.

Do konca sezone je še 11 tekem, obeta pa se ogorčen boj za veliki kristalni globus, saj ima Tina Maze pred Anno Fenninger 84 točk naskoka.

SVETOVNI POKAL (Ž)               
                                 
BANSKO, superkombinacija, nedelja
                                 
Štartna lista (TVSLO2/MMC):      
 1  E. GÖRGL           AVT       
 2  R. MIRADOLI        FRA       
 9  I. ŠTUHEC          SLO       
11  M. BAILET          FRA       
12  D. FEIERABEND      ŠVI       
13  J. MANCUSO         ZDA       
14  F. MARSAGLIA       ITA       
15  A. BUCIK           SLO       
16  A. FENNINGER       AVT       
17  M.-M. GAGNON       KAN       
18  N. HOSP            AVT       
19  M. KIRCHGASSER     AVT       
20  T. MAZE            SLO       
21  L. GUT             ŠVI       
22  R. MOWINCKEL       NOR       
23  V. BRODNIK         SLO       
 

Smučarke v Banskem znova brez tekme