Zimski športi
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 13 glasov Ocenite to novico!
Peter Pen
Peter Pen, trener za hitre discipline, je lahko v Kaunertalu zadovoljen z razmerami za trening. Foto: Facebook Sandi Murovec
Sandi Murovec
Sandi Murovec - Muri je bil na skupščini ISIE (Mednarodna zveza učiteljev smučanja) v prvem krogu izvoljen za enega od štirih glavnih svetovalcev za področje tehnike, razvoja in izobraževanja. Foto: Facebook Sandi Murovec

Dodaj v

Včasih navidezna banalnost spreminja pekel v raj

Murovec na pomembnem položaju organizacije ISIA
14. maj 2017 ob 09:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenska moška smučarska reprezentanca za hitre discipline trenira na ledeniku Kaunertal, kjer ji pomaga tudi Sandi Murovec, ki je te dni zasedel enega od pomembnejših položajev v alpskem smučanju.

Priprave na olimpijsko sezono so se začele že aprila. Slovenski tekmovalci so najprej izkoristili dobre razmere na Krvavcu, zdaj so se umaknili na 3.000 metrov nadmorske višine, na tirolski ledenik Kaunertal, kjer z demonstratorjem Sandijem Murovcem iščejo rezerve pri tehniki smučanja.

"Super se razumemo in še boljše delamo. Gre za zelo občutljive in naporne treninge, ki obsegajo tudi dvajset in več voženj. Trening tehnike ni dogodek, to je proces. Tekmovalec, naj bo še tako dober, mora biti potrpežljiv in vztrajen. Vsak detajl je pomemben in ne gre jih podcenjevati. Včasih navidezna banalnost spreminja pekel v raj. Projekti, ki se dokazujejo v absolutni konkurenci, so zame vedno v izziv in so mi pisani na kožo, ker ni opravičil," nam je povedal Sandi Murovec – Muri, ki je sodeloval tudi s Tino Maze, s katero sta lani predstavila film 7ToHeaven (7doUspeha). Konec maja bo za dvanajst dni v Kaunertal prišla tudi Ilka Štuhec, ki ima v ekipi novega člana, Luko Križaja.

Murovec na pomembnem položaju organizacije ISIA
Sandi Murovec je pred dnevi postal član nadzornega odbora Mednarodne zveze učiteljev smučanja (ISIA) kot eden štirih glavnih svetovalcev za področje tehnike, razvoja in izobraževanja. "ISIA je svetovna organizacija, ki združuje profesionalne učitelje in trenerje smučanja. Gre za nekakšen ceh ciljne skupine, ki v globalni zimskoturistični izplen prinaša ogromne denarje. In tam, kjer je denar, tam je moč in tam je želja po odločanju še močnejša. Za svoje mesto nisem lobiral niti sekundo. Vedel sem sicer, da me bo veliko držav podprlo, a nikoli ne veš."

Izvoljen v prvem krogu
Murovec je že vrsto let vpleten v dejavnosti ISIA. Zakaj mu je po njegovem mnenju uspel preboj na tako pomemben položaj? "ISIA potrebuje kreativce in tiste, ki 'delajo smučanje', ne filozofskih piknikov. S tem razlogom so me v vodstvu ISIA želeli videti predvsem Švicarji in ZUTS Slovenije je z veseljem oddal kandidaturo. Odšel sem na skupščino in bil izvoljen v prvem krogu, to pove vse. Svet zelo ceni slovensko znanje in na to bom (sem) vedno ponosen!"

Slovenija s tem dobiva predvsem izjemno mesto neposrednega soodločanja in privilegij kreativnega sotvorca smučarske doktrine na svetovni ravni: "Takšnega položaja v zgodovini še nismo imeli in prav gotovo nam to prinaša nekatere velike prednosti. Moram pa takoj poudariti, da Slovenija ne potrebuje prav nikakršne dodatne pomoči, četudi bi ta bila na razpolago. Po zaslugi ZUTS Slovenije in njenega vodstva namreč že dolgo spadamo med najbolj profesionalne članice ISIA z enim najbolj urejenih sistemov strokovnih izobraževanj, licenciranj in sistematizacije na področju zimskih športov ter enim najvišjih kriterijev, tudi ko je govora o pridobivanju oz. potrjevanju statusa ISIA."

Tomaž Okorn
Prijavi napako
Komentarji
designprologo
# 14.05.2017 ob 11:03


Legende gledajo.
Gremo naši zdaj cik, cak...
smr3k4
# 15.05.2017 ob 15:38
Čestitke Sandi!
fafaron
# 14.05.2017 ob 10:31
Samo da so ukinili nazadnjaške veleslalomske smuči, ki so predvsem ženski veleslalom naredile pretežak. Punce so se mučile z zavoji, postavljalci niso upoštevali ravnejših smuči, Štuhec je samo padla, Fajraben je končala sezono ...

čeprav po drugi strani pa ...

... se bo treba spet privajat in poškodb bo lahko več.
GeorgeB
# 22.05.2017 ob 21:12
:)
Muri, pokaži jim kako se smuča, da bodo razumeli, zakaj jih Slovenci vedno šolamo, ko gremo na dopust v njihove kraje... ;)
nocoment78
# 14.05.2017 ob 15:36
svaka čast Muri
dimnik
# 14.05.2017 ob 11:57
Pozer
bilzerian
# 14.05.2017 ob 12:35
murovec je možakar, ki je govoril, da naši ne znajo smučati in je propagiral zavoj na en mah?
če pogledam rezultate naših reprezentantov, z izjemo ilke in tine, je imel prav, da ne znajo smučati.....
smeško 562
# 14.05.2017 ob 11:54
Namesto Massija Murovec? hahaha že vidim rezultate.
SF0100
# 14.05.2017 ob 10:18
Mmm kaj?

A zdaj znajo delat veleslalomske zavoje al zarad dnevnic tale štorija? Me veseli, da Sandi vse zna ampak on ne tekmuje.
Izbor
Kazalo