Daniel Albrecht je z vso silo treščil na hrbet. Foto: Reuters
Daniel Albrecht je z vso silo treščil na hrbet. Foto: Reuters
Hud padec Albrechta na treningu
Streif terjal novo žrtev

Nesrečni Švicar je po zraku preletel približno 100 metrov in z vso silo treščil na hrbet. Albrecht je nepremično obležal pred ciljno črto, po hitri prvi pomoči pa so ga 22 minut pozneje s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku, kjer ga ohranjajo v umetni komi. 25-letni smučar naj bi imel krvavitve v možganih, poškodovana ima tudi pljuča.

Kljub spremembi skok še vedno smrtno nevaren
Že dan prej je Avstrijec Michael Walchhofer na istem delu proge le s težavo preprečil padec, podobno kot Albrechta, ga je dvignil vzgonski veter. Po lanskem padcu Scotta Macartneyja so prireditelji ciljni skok spremenili, a je ta, kot kaže, še vedno smrtno nevaren.

Nosilec treh medalj s svetovnega prvenstva
Albrecht je eden največjih upov švicarskega smučanja. Trikratni mladinski svetovni prvak je v
svetovnem pokalu debitiral leta 2003. Dosegel je štiri zmage. Na svetovnem prvenstvu leta 2007 v Aareju je osvojil tri medalje - zlato v superkombinaciji, srebro v veleslalomu in bron na moštveni tekmi. Na olimpijskih igrah leta 2006 je kolajno v kombinaciji zgrešil le za šest stotink.

V Cortini bo le en smuk
Na četrtkovem treningu je bil najhitrejši Bode Miller, ki na smukih s Petelinjega grebena še ni zmagal. Andrej Jerman je imel sedmi čas. Četrtkov trening ženskega smuka v Cortini d'Ampezzo je zaradi goste megle spet odpadel. V petek tekme ne bo, ampak je na sporedu trening. Namesto dveh bo tako ta konec tedna le ena smukaška tekma, v soboto ob 10.00. V nedeljo bo v Dolomitih še veleslalom.


Drugi trening:                        
 1. B. MILLER         ZDA      1:55,95
2. D. CUCHE ŠVI +0,26
3. K. KRÖLL AVT 1,64
4. W. HEEL ITA 1,70
5. M. WALCHHOFER AVT 1,73
6. A.-L. SVINDAL NOR 2,00
7. A. JERMAN SLO 2,09
8. C. GRUBER AVT 2,10
9. H. MAIER AVT 2,12
10. A. HOFFMANN ŠVI 2,22
...
23. R. PERKO SLO 3,31
34. A. GLEBOV SLO 4,80




R. K.

Hud padec Albrechta na treningu
Streif terjal novo žrtev