Planica se je danes kopala v soncu. Foto: Bobo
Planica se je danes kopala v soncu. Foto: Bobo
Skakalci so se v družbi novinarjev v Planico odpravili iz Ljubljane z vlakom. Foto: BoBo
Prišlič prvi dan Planice poletel 227 m
Prvi polet na prenovljeni planiški letalnici

Skupaj so danes v sončni dolini pod Poncami opravili 27 poletov. 200-metrska znamka je bila presežena trikrat - 227, 213 in 201 meter. Prvi je mejo 200 m presegel Andraž Pograjc. Njegov polet je meril 213 m. Pograjc, ki je s tem za meter popravil osebni rekord, je še pred dvema letoma skakal v slovenski ekipi, ki je dobila zadnjo moštveno preizkušnjo na stari letalnici.

Prišlič 32. Slovenec čez 200 m
Ob koncu prve serije preizkusa je nato za daljavo dneva poskrbel Prišlič. "Bilo je super in res sem užival ves let. Letalnica ima drugačno zaletišče kot prejšnja in popravili so tudi doskočišče. Je še lepša, bolj tekoča in lažje se skače," je povedal Prišlič, 32. Slovenec, ki je poletel prek 200 m, Žagar, ki je odprl letalnico, pa je dejal: "Skakalnica je super in sem zelo vesel, da smo odprli to novo planiško velikanko. Objekt je lep in zelo moderen. Vse pohvale vsem, ki so sodelovali pri tem projektu, da imamo lahko zdaj ta lep objekt." Nova letalnica po besedah snovalcev omogoča varne skoke do 250 metrov, morda pa tudi nov svetovni rekord, ki znaša 251,5 metra.

Ne zamudite! Danes ob 20. uri bo gost spletne klepetalnice MMC-ja Peter Prevc.

.

Tema četrtkove oddaje Tarča bo Planica. Vabljeni k spremljanju!

13 Slovencev v četrtkovih kvalifikacijah
V četrtek ob 11.00 so v Planici na sporedu kvalifikacije. Na zaletišču bo 13 Slovencev (brata Prevc, Jernej Damjan, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Jaka Hvala, Matjaž Pungertar, Rok Justin, Anže Semenič, Miran Zupančič, Anže Lanišek in Tomaž Naglič), Peter Prevc in Tepeš sta v razvrstitvi poletov med desetimi najboljšimi. Praznik v dolini pod Poncami bo začinil dvoboj za veliki kristalni globus med Severinom Freundom in Petrom Prevcem. Nemec ima pred Slovencem 94 točk naskoka.

Četrtek:
09.00: Uradni trening
11.00: Kvalifikacije

Petek:
14.15: Poskusna serija
15.15: Posamična tekma

Sobota:
09.00: Poskusna serija
10.00: Ekipna tekma

Nedelja:
09.00: Poskusna serija
10.00: Posamična tekma

Prišlič prvi dan Planice poletel 227 m
Prvi polet na prenovljeni planiški letalnici