Utegne se zgoditi, da bo Lindsey Vonn izpustila tudi olimpijske igre v Sočiju, ki bodo med 7. in 23. februarjem 2014. Foto: EPA
Utegne se zgoditi, da bo Lindsey Vonn izpustila tudi olimpijske igre v Sočiju, ki bodo med 7. in 23. februarjem 2014. Foto: EPA

29-letna Vonnova, štirikratna zmagovalka svetovnega pokala, je prvič po padcu o svojem "zdravstvenem stanju" spregovorila v javnosti.

Videla bom, kako bo na snegu
"Rehabilitacija poteka dobro, napredujem vsak dan, a šele ko se bom tukaj, v Vailu, preselila na sneg, bom videla, pri čem sem. Če se bom počutila dobro, potem bom naslednji teden nastopila v Lake Louisu. Če pa ne, bom premislila, ali se lahko vrnem to sezono," je za Today Show Matta Lauerja dejala Vonnova.

29-letna Slovakinja Veronika Velez Zuzulova, specialistka za slalom in lani tretja v seštevku te discipline v svetovnem pokalu, bo zaradi poškodbe kolena izpustila celotno olimpijsko sezono. Kot je sporočila na svoji spletni strani, je v zadnjih šestih tednih poskušala vse, da se na sneg vrne vsaj do olimpijskih iger, a je uvidela, da je ves trud zaman, tako da se je morala predati. Zuzulova, ki si je na začetku oktobra na treningu na ledeniku Hintertux v Avstriji hudo poškodovala križne vezi, bo morala na operacijo.


Delno raztrgana sprednja križna vez

Vonnova si je februarja na svetovnem prvenstvu v Schladmingu potrgala križne vezi v desnem kolenu in zlomila golenico. Američanka je nato pred dobrim tednom dni spet padla na treningu smuka in delno raztrgala sprednjo križno vez v istem kolenu, kar je preprečilo njen nastop ta konec tedna v Beaver Creeku.

Moram se počutiti stabilno
Olimpijska in dvakratna svetovna prvakinja bo zdaj poskušala nastopiti v Lake Louisu, a le če se bo počutila dovolj stabilno. "Eno je biti stabilen pri počepih, drugo pa, ko drviš po hribu navzdol s 130 km/h. Videli bomo, v tem trenutku je najpomembnejše, da ostanem pozitivna," je končala Vonnova.