Za zdaj imajo v Mariboru dovolj umetnega snega. Foto: www.alesfevzer.com
Za zdaj imajo v Mariboru dovolj umetnega snega. Foto: www.alesfevzer.com

Kot je povedal direktor družbe Bernard Majhenič, za Zlato lisico kaže dobro. Snega imajo že zdaj dovolj, 28. decembra ga bodo razgrnili po progi. Dan pred silvestrovim si bo razmere na tekmovalni progi tradicionalnih ženskih tekem alpskega smučanja ogledala tudi komisija Mednarodne smučarske zveze.

"Kot kažejo trenutne vremenske razmere, bojazni za Zlato lisico ni, je pa res, da na vreme ne moremo vplivati. Vsi vemo, kaj se je zgodilo novembra, ko je padlo 60 centimetrov snega, nato pa je topli val sneg vzel v nekaj dneh," je dejal Majhenič. Na Pohorju trenutno sneg delajo z vsemi razpoložljivimi močmi, večino snežnih topov imajo najetih, 39 pa imajo svojih. Skupaj pri pripravah smučišč na njihovi strani sodeluje 30 ljudi.

7. veleslalom, 8. pa slalom
Trenutno na Pohorju smučajo na štirih progah, in sicer na Slemenu, Bellevueju, Areški in Cojzarici, naslednji konec tedna pa bodo odprli sezono tudi na vlečnici Ruška na areškem delu Pohorja. Prog nižje od Slemena zaradi prihajajoče tekme še ne bodo odprli, bodo pa te rekreativnim smučarjem skupaj s tekmovalno progo na voljo takoj po Zlati lisici.

Med prazniki bodo proge za nočno smuko odprte v četrtek, petek in soboto ter vse praznične dni. Prav posebno darilo so pripravili za Mariborčane, ki bodo z bonitetno kartico in osebnim dokumentom lahko nočno smuko obiskali za vsega deset evrov. V Mariboru bo 7. januarja veleslalom, ko bo zadnjič v svetovnem pokalu smučala Tina Maze, dan pozneje pa še slalom.

Vremenska napoved za Pohorje dokaj obetavna
Snega za Zlato lisico že dovolj
Ilki Štuhec pomagal trening z moškimi
Vremenska napoved za Pohorje dokaj obetavna
Snega za Zlato lisico že dovolj
Ilki Štuhec pomagal trening z moškimi