Zajc je bil po prvi seriji Oberstdorfa šesti. "Res nisem verjel, da bi lahko zmagal, saj sta imela vodilna Kamil Stoch in Piotr Žyla ogromno prednost. To so moje druge stopničke, upam, da bom na takšen način tudi nadaljeval. Gre za enega najlepših trenutkov moje kariere," je ocenil Zajc, ki je pozneje priznal, da je pred prvim poletom v karieri čutil nekaj strahu.

18-letni Timi Zajc si bo do konca življenja zapomnil 1. februar 2019, ko je dosegel prvo zmago med skakalno elito. In to na kakšen način. Foto: EPA
18-letni Timi Zajc si bo do konca življenja zapomnil 1. februar 2019, ko je dosegel prvo zmago med skakalno elito. In to na kakšen način. Foto: EPA

"Bilo je zelo zanimivo, sploh prvi skok, in priznam, da me je bilo na vrhu kar malo strah. A v zraku sem zelo užival pri vseh današnjih skokih, gre za res poseben občutek, ko tako dolgo letiš. Sploh v finalnem nastopu," je dejal slovenski junak to zimo in dodal, da mu je pri poletih še posebej všeč, ker dolgo letiš: "Lahko le uživaš, nisi tako nervozen kot na manjših skakalnicah, tako da je res neverjetno!"

Timi Zajc v Oberstdorfu poletel do uspeha kariere

Lepše ne bi moglo biti
Zajc je dodal, da današnjega dne, ko je najprej doživel svoj prvi polet, nato pa še zmago, nikoli ne bo pozabil: "Zelo sem zadovoljen, lepše ne bi moglo biti. Prejšnji teden sem bil na stopničkah, zdaj zmaga ... za zdaj je vse popolno! Uresničil sem še več, kot sem imel v mislih, res sem se zelo dobro znašel in v vsakem naslednjem poletu nekaj nadgradil."

Timi Zajc v Oberstdorfu pisal zgodovino

Upam, da bom nadaljeval v tem slogu
Skakalec Ljubnega BTC kljub zmagi ostaja pri željah in ciljih za preostali dve tekmi v Oberstdorfu precej skromen: "Zdaj moram najprej vse prespati, potem pa upam, da bom nadaljeval v tem slogu. Res mi je lepo steklo in mislim, da bo ta konec tedna vse bolj preprosto. Upam, da bom med deseterico."

Bertoncelj: Timi je zasluženo zmagal
Svojega varovanca je pohvalil tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj, ki je priznal, da ga je Zajčeva zmaga glede na zaostanek po prvi seriji malo presenetila. "Zmaga je bila manjše presenečenje, saj je Timi po prvi seriji nabral nekaj zaostanka za vodilnimi. A dejstvo je, da je v finalu naredil izjemen polet, konkurenca je malo delala napake, tako da se je izšlo in je Timi zasluženo zmagal."

V soboto ob 16.00 začetek druge tekme
Nova priložnost za vrhunsko uvrstitev bo v soboto ob 16.00, ko se bo v Oberstdorfu začela druga od treh tekem. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.