Pogled na cilj v Crans Montani, ki razkriva, zakaj v Švici niso mogli izvesti sobotnega smuka za ženske. Foto: Twitter/@fisalpine
Pogled na cilj v Crans Montani, ki razkriva, zakaj v Švici niso mogli izvesti sobotnega smuka za ženske. Foto: Twitter/@fisalpine

Po prvotnem načrtu bi se morala prva tekma svetovnega pokala po olimpijskih igrah začeti že v soboto ob 10.00. Zaradi sneženja so štart najprej prestavili na 13.00, megla pa je nato prestavila tekmo za pol ure in nato na 14.00, kar je bila tudi zadnja priložnost za izvedbo tekmovanja. Megla se ni dvignila, tako da je bil 8. smuk zime odpovedan.

Kako bo šlo olimpijskima prvakinjama?
Na štartu so bile tri Slovenke. Ilka Štuhec bi morala začeti tekmi s številko 1, Maruša Ferk je imela številko 44. Številka 19 je pripadala Tini Maze, ki je v Sočiju v kraljevski disciplini postala olimpijska prvakinja skupaj s Švicarko Dominique Gisin.

Nov dan in nov poskus s smukom
V Švici se se začenja boj za veliki kristalni globus. Črnjanka, ki brani prestižno lovoriko, ima za vodilno Nemko Mario Höfl Riesch, ki vodi tudi v smukaškem seštevku, natanko 324 točk zaostanka in je trenutno skupno peta.

Za nedeljo je bila v Crans Montani predvidena superkombinacija, a so jo odpovedali in bodo namesto nje skušali izvesti osmi smuk zime. Pri Fisu so razmišljali tudi, da bi v nedeljo izvedli obe tekmi, a so se odločili le za smukaško preizkušnjo.