Ole Einar Björndalen še ne misli postaviti smuči (in puške) v kot. Foto: EPA
Ole Einar Björndalen še ne misli postaviti smuči (in puške) v kot. Foto: EPA
Björndalen še nima dovolj vrhunskega športa

42-letni Norvežan pravi, da bo vztrajal še do olimpijskih iger 2018 v Pjeongčangu, nato pa naj bi smuči postavil v kot. Oktobra bo prvič postal očka, živi s trikratno olimpijsko prvakinjo Belorusinjo Darjo Domračevo.

"Mislim, da bom še nekaj sezon konkurenčen. Še vedno sem motiviran, počutim se, kot bi bil star 20 let," je na današnji novinarski konferenci dejal Björndalen.

Oktobra bo postal očka
20-kratni svetovni prvak je sprva načrtoval, da se bo poslovil po letošnjem domačem prvenstvu v Oslu, a si je premislil. "To, o čemer bom govoril zdaj, je zelo zasebno. Nekateri med vami veste, da sva z Darjo že dalj časa par, zdaj so šle zadeve še nekoliko naprej. Postala bova starša, otrok naj bi se rodil oktobra," je dejal Björndalen na današnji novinarski konferenci in požel aplavz občinstva.

Domračeva se želi v biatlonsko karavano vrniti že januarja. "Ne bo lahko, a sem pripravljena trdo garati. Čeprav sem zdaj popolnoma osredotočena na materinstvo, to mi pomeni največ v življenju," je povedala 29-letna biatlonka, ki sicer še vedno trenira.

Björndalen še nima dovolj vrhunskega športa