Ob odsotnosti Tine Maze utegne biti najmočnejši slovenski adut Ana Drev. Če jo le ne bo ustavila bolezen. Foto: Reuters
Ob odsotnosti Tine Maze utegne biti najmočnejši slovenski adut Ana Drev. Če jo le ne bo ustavila bolezen. Foto: Reuters
Sölden
V Söldnu letos ne bo težav s snegom. Foto: Reuters

Odgovorni trener za tehnične in hitre discipline svetovnega pokala Denis Šteharnik bo na štart sobotne (24.) tekme poslal štiri smučarke. Mesto v ekipi imajo že zagotovljeno Ana Drev, Katarina Lavtar in Tina Robnik, medtem ko se bosta za zadnjo prosto vozovnico udarili Maruša Ferk in Ilka Štuhec.

Slovenke imajo nekaj težav z vremenom in zdravjem
"V ponedeljek ali torek bomo naredili kvalifikacijski trening med Marušo Ferk in Ilko Štuhec. Ti dve sta bili najhitrejši na preglednem treningu, ki pa smo ga morali zaradi vremena prekiniti in oditi domov. Naslednji trening bo potekal na Pitztalu, kamor nameravamo oditi v soboto. Drugi teden v četrtek imamo trening na sporedu v Söldnu, v petek pa pride na vrsto še 'hang' trening. Robnikova in Drevova žal nista zdravi, saj imata vročino, tako da čakamo, da ozdravita, da lahko ponovno stopita na smuči, ostala dekleta pa so zdrava in dobro pripravljena,"
je za spletno stran slovenske smučarske zveze dejal Šteharnik.

Na Tirolskem napovedan meter snega
Vreme jo je zagodlo tudi moški reprezentanci, ki je sicer opravila nekaj dobrih treningov v Hintertuxu. Odgovorni trener za tehnične discipline Klemen Bergant je trenutni položaj pojasnil: "Čakamo, da se bodo zadeve uredile, saj je na Tirolskem napovedanega meter snega. V petek in soboto smo imeli v načrtu kvalifikacijski trening, da bi določili še enega smučarja, ki bi se pridružil Žanu Kranjcu v Söldnu, a kaže, da bomo morali malo počakati. Smo pa nenehno v pripravljenosti, da odpotujemo, ko se razmere izboljšajo. Fantje, ki čakajo na odhod, delajo po individualnem kondicijskem programu, glede na to, da smo smučali do sobote, pa premor ne bo tako dolg."

Kdo še poleg Kranjca?
Na nedeljskem (25.) veleslalomu v Söldnu bo nastopil Kranjec, medtem ko je drugo mesto še odprto. Lani sta v Söldnu slavila Avstrijca Anna Fenninger in Marcel Hirscher. Najboljša Slovenca sta bila Tina Maze (22.), ki si je letos vzela sezono premora, in Kranjec (24.).