Številke
Goran Dragić
Goran Dragić leta 2006, ko je s Slovanom igral finale državnega prvenstva, v katerem je bila Olimpija boljša s 3:2. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Pipan in Goran Dragić na pripravah leta 2006
Precej priložnosti mu je ponudil Aleš Pipan, ki se je odločil, da bo takrat še najstniku zaupal mesto prvega organizatorja na Slovanu. Bil je tudi prvi, ki je Gorana poklical v reprezentanco. Najprej leta 2005 na priprave, leto kasneje ga je peljal na SP na Japonsko. Goran se ga spominja: 'Pipan je bil eden od trenerjev, ki ni imel nikoli strahu, da bi imel slab rezultat, če da priložnost mladim igralcem. Najtežji je preskok iz mladincev v člane. Pipan mladih ni držal na klopi. Če si to res zaslužiš, če si dovolj kakovosten, boš igral. Dobro ve, da boš delal napake, ampak se tega ne boji in ti bo dal priložnost - in boš igral.' Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić in Matic Rebec
Mladi igralci si morajo svoj prostor v novih sredinah izboriti na igrišču. Goran Dragić je tako vselej skušal zvezdnikom pokazati svoj talent. Ko je prišel v Olimpijo, je na prvem treningu žogo poslal med noge Marku Miliću, v Phoenixu je agresivno pokrival Steva Nasha. Zdaj se to dogaja tudi njemu. Foto: www.alesfevzer.com
       To se dogaja vsepovsod, to je dobro. Tega prej nisem razumel. Zdaj sem tega tudi sam deležen. Ko se začne reprezentančni trening, vem, da bo Matic Rebec igral obrambo na meni, spet me bo pritiskal na celem terenu. A potem dojameš, da je to dobro, da tebe motivira, da greš naprej.       
 O mladih, ki se dokazujejo proti njemu.
Luka Dončić in Goran Dragić
Goran o Luki Dončiću: 'Pričakujem, da bo na naboru zelo visoko izbran. Ko bo odšel v Ligo NBA, ne bo imel težav s prilagajanjem temu slogu igre. Pomembno je, da mora biti zdrav, glede na to, kako se 'čuva', mislim, da mu bo uspelo.' Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić
Ko je bil mlajši, je zelo pogosto spremljal medije in kaj ti pišejo o njem, zdaj tega več ne počne. Foto: AP
       Včasih mi je bilo hudo pri srcu, ker nikakor nisem razumel, zakaj tako pišejo, saj me ne poznajo. Zdaj vem, da je vse del posla, oni opravljajo svojo službo, čeprav kdaj česa prav ne napišejo. Moraš ostati hladen. Tega ne berem, ker nima smisla, saj ne bom nič novega izvedel, česar že ne vem.       
 O spremljanju medijev
Goran in Maja Dragić
Z ženo Majo ima dva otroka - sina Matea in hčerko Victorio. Družina mu pomeni ogromno. Foto: www.alesfevzer.com
       Še danes ne znam opisati, kako je bilo, ko sem dobil otroka. Prej sem odigral slabo tekmo, sem prišel domov, bedel do 4. zjutraj, sem se živciral, gledal film tekme, pa sem šel spat, naslednji dan sem bil še vedno nervozen. Če imam zdaj slabo tekmo, pridem domov, vidim otroka, takoj pozabim na tekmo, se igram z njima, ju ljubčkam … Otroci nekako spremenijo pogled na življenje. Košarka ni več najbolj pomembna, ampak so zdaj oni. S tega vidika imajo veliko vlogo, da sem tako uspešen. Ne dam več toliko pritiska nase.       
 O pomenu družine

Goran Dragić: Želim si nekaj osvojiti s Slovenijo

Evropsko prvenstvo gre v drugo polovico
8. september 2017 ob 13:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Goran Dragić je danes najbolj cenjen in priznan slovenski košarkar. A preden je postal kapetan slovenske košarkarske reprezentance in prvi obraz Miamija, je prehodil dolgo pot.

Še preden se je sploh zavedel, da ima košarkarski potencial, ki seže na drugo stran luže, je imel povsem drugačne želje. Kot otrok si je namreč želel postati arheolog ali paleontolog. "Ko sem bil mlajši, smo sestavljali dinozavre, ki so se v temi svetlikali," se spominja. Svoje so dodali filmi tipa Indiana Jones, ki jih še danes rad pogleda.

Članek je prvotno izšel v okviru podkasta Številke, kjer je bila predstavljena zgodba Gorana Dragića. Na dnu novice lahko aktivirate tudi celotno avdiozgodbo.


Najprej se je podil za nogometno žogo
Precej otroštva je preživel na športnih igriščih, kjer je bila žoga obvezni pripomoček: "Ni bilo pomembno, ali je bila žoga nogometna ali košarkarska! Samo, da sem se lahko igral." In sprva se je največ igral na nogometnem igrišču, saj je dobro leto treniral nogomet. "Vsi moji kolegi so igrali nogomet, tako sem šel tudi jaz v te vode. Treniral sem na Iliriji. Potem sem imel poškodbo noge. Mami mi je rekla, naj si izberem kakšen drug šport. Moj najboljši prijatelj je igral košarko, z njim sem šel na trening, bil sem na tribuni. Na igrišču je bilo devet igralcev. Do mene je prišel trener in me povabil, če bi prišel igrat, in tako sem začel," je opisal prehod iz nogometa v košarko.

Vedno bolj zaljubljen v košarko
Novi šport mu je hitro zlezel pod kožo, saj je bil z žogo v roki precej bolj spreten kot ob nogi: "Ko si mlajši, v nogometu še nimaš stalne igralne pozicije. Ko sem prišel v košarko, sem bil med manjšimi, bil sem zelo hiter in spreten z žogo. Večino časa sem jaz vodil žogo, kar mi je bilo všeč. Na igrišču sem dobil dovolj igralnega časa. Z vsako sekundo, minuto in dnem sem se bolj zaljubil v košarko."

Sprva le zabava
Otroci na igrišču so oponašali zvezdnike iz Lige NBA, a to je bila takrat samo igra oziroma v Gogijevih besedah: "Vse je bila zabava s prijatelji, da se imam dobro, da skupaj uživamo. Ko sem podpisal prvo pogodbo s Slovanom, so mi misli prvič začele uhajati k temu, da bi lahko od košarke živel, da bi postal profesionalni športnik. Seveda sem pomislil na Ligo NBA, a šel sem postopoma. Najprej sem si zadal igranje v prvi slovenski ligi, nato v Evroligi, na koncu pa še v Ligi NBA."

Navdušil ga je Shaqov značaj
Vse pogosteje je (tudi ob očetovi družbi) spremljal tekme v Ligi NBA. Sprva so mu prijatelji tekme prenesli po računalniku, ob posebnih priložnostih si je ob koncu tedna lahko tekme ogledal tudi v živo. Eden prvih herojev je bil Shaquille O'Neal, ki je sicer povsem drugačen tip košarkarja, a je Gorana vseeno privlačil "ker je bil dominanten. Bil je zvezda, snemal je filme, videl sem ga v Kazaamu. Potem sem ga bolj podrobno raziskal, videl sem, kako je v dresu Orlanda zrušil koš. Bil je res zanimiv igralec, všeč mi je bil. Ne igrava na isti poziciji, ampak navdušil me je njegov karakter. Hitro si lahko videl, da mu je vse šala".

Brez samozavesti ni mirnega meta na koš
Na igrišču se nikoli ni bal žoge. Pri soigralcih je pogosto opazil, da so imeli pred tekmami tremo, ki jih je ohromila in pripravila k še več napakam, a sam je bil vedno samozavesten. "Zato sem tako daleč prišel. Če se nečesa bojiš, tega ne boš naredil, nimaš samozavesti in si plašen. Tega ne moreš kar tako natrenirati. Ko sem se odločal za met, mi je bilo vseeno, ali bom zadel. Če bo šla žoga skozi obroč, bo dobro, če pa ne, bom sicer malo žalosten. Nikakor pa ne tako, da naslednjo tekmo ne bi več upal metati na koš."

Več treme je bilo pri intervjuju
Ta samozavest se je pokazala za odločilno tudi pred naborom leta 2008. Nekaj dni pred dogodkom ga je na preizkus povabil Phoenix: "Na treningu veš, kaj moraš narediti. Takrat sem bil fizično zelo dobro pripravljen. Nisem se sekiral, ali bom zadel vsak met ali bom dobro igral obrambo. Poznala se je samozavest, ki sem jo imel na Iliriji. Vedel sem, kaj bom moral narediti, če hočem priti zraven. Bil sem samozavesten, da mi bo uspelo. Bolj nervozen sem bil po treningu, ko sem dal intervju za klubsko stran."

Odvalil se mu je kamen od srca
Sam nabor je potekal v času reprezentančnih priprav za kvalifikacije za olimpijske igre. Dogodek je spremljal skupaj z Matejem Avanzom. Čeprav je bil razočaran, ker ni bil izbran v prvem krogu, je vedel, da ga bo ena ekipa vendarle izbrala: "Negotovost je bila prisotna, ker nisem vedel, kdo me bo izbral. Ob treningu za Phoenix sem naredil enega še za LA Lakerse, a Lakersi takrat niso iskali igralca na moji poziciji. Ko sem dobil klic, da sem izbran v drugem krogu, mi je kamen padel od srca."

Vzel kredit, da je odkupil svojo pogodbo
Začetki so bili težki. Sprva je treniral individualno, ker ni imel rešenega statusa s Tau Ceramico. Da je odkupil svojo pogodbo s Španci, je moral najeti kredit, v igri je bilo precej. "Tudi agent je zastavil hišo, če ne bi poplačali kredita. A podpisal sem štiriletno pogodbo v vrednosti desetih milijonov dolarjev, po plačilu davka je bilo čistega pet milijonov. Zato sem vedel, da bom plačal nazaj. Malo me je bilo le strah, če mi mogoče ne bi uspelo. Da bi se moral po dveh letih vrniti v Evropo. To je bil dodatni pritisk, da sem se moral dokazati. Prvo leto nisem veliko igral, takrat me je malo zvilo. Nisem bil ravno v depresiji, bolj sem bil žalosten, ni bilo volje, ves čas sem bil pod pritiskom."

Nosil sintesajzer, pel na prireditvi
Prvo leto v Phoenixu je opravljal tudi neprijetne stvari, ki pritičejo statusu novinca. Ena od teh nalog je bila, da je moral celo leto Shaquillu O'Nealu nositi sintesajzer: "To je bila moja obveznost. Nesel sem ga na vsako gostovanje, 41 tekem, 82 letalskih poletov v obe smeri. Ni bilo težko, saj sem ga nesel od avtobusa do letala, od letala do avtobusa in nato do njegove sobe. Bilo je zabavno." Opravil je tudi druge stvari, ki so namenjene novincem, med drugim je pel na neki dobrodelni prireditvi: "Malo mi je bilo nerodno, ampak na koncu dojameš, da gre pač vsak čez to, na koncu je to en velik hec. Če bi takrat vedel to, kar vem zdaj, bi šel gor in odpel še dve ali tri pesmi, čeprav ne pojem dobro. To je samo igra."

Kritike so ga le motivirale
Na začetku je bil v senci Steva Nasha, zategadelj ni dobil veliko priložnosti, prejel je kar nekaj kritik. John Hollinger (ESPN) je zapisal, da je najbrž najslabši igralec v Ligi NBA, Charles Barkley je v svojem stilu predlagal, da bi se moral preimenovati v Tragica, a to je za Gorana Dragića pomenilo le spodbudo: "Zaradi tega sem želel še bolj trdno delati in pokazati dvomljivcem, da nimajo prav. Tudi njim bi se rad zahvalil, da sem zaradi njih uspel. Še danes kritik ne vzamem negativno, ampak me motivirajo."

Imitiral ga je Klemen Slakonja
Prva res odmevna tekma, v kateri je dvomljivcem pokazal, da se motijo, je bila tekma končnice, ko je San Antoniu v zadnji četrtini nasul 23 točk. "Imel sem še nekaj dobrih tekem, a ta je pomenila prelom, me je osvetlila, ljudje so me začeli spremljati," se spominja tekme. V Phoenixu je doživel še marsikaj, od začetnih drobtinic do opozarjanja na svoj talent, začasne selitve v Houston, vrnitev na veliko sceno in rekordnih 40 točk, ki jih je dosegel proti New Orleansu. To so bili posebni dnevi: "V razponu sedmih dni sem dal enkrat 32, 35 in 40 točk. Takrat se je ravno rodil sin Mateo. Mislim, da je bilo to ravno zaradi njega." Kmalu zatem je Klemen Slakonja posnel video, v katerem je imitiral kapetana slovenske reprezentance. "Posnetek je super, smešen. Takrat smo bili z njim v navezi, da je dobil dres. Lepo je, da to lahko pokažem svojemu otroku. Zdaj je star štiri leta, že dojema te stvari."

Mentalno stabilen
Veliko košarkarjev je nadarjenih, a le malim uspe preskok v Ligo NBA. Precej strokovanjakov je prepričanih, da je pretehtala ravno njegova velika želja. "Želja in negativci. Najhuje je, če kdo nekaj govori, pa te sploh ne pozna. Iz tega sem črpal največ navdiha, da sem še bolj napredoval. Ko si veteran, vse bolj razumeš. Prej sem šel vse na glavo, vsak trening mi je bil pomemben, vse sem oddelal 120-odstotno. Zdaj sem malo starejši, v reprezentanci se na začetku priprav malo varčujem. Formo dvigujem, da bom v najboljši formi takrat, ko bo to najbolj pomembno. V prejšnjih letih bi šel na glavo, a ko bi bilo najbolj pomembno, bi fizično padel. Zdaj sem bolj izkušen, obvladam svoje telo, svojo glavo, mentalno sem stabilen." In to je dobro pokazal na tem prvenstvu, v pripravah se je umaknil nekoliko v ozadje, na samem EuroBasketu pa je prevzel odgovornost in je postal celo najboljši strelec predtekmovanja.

Želi si NBA-jevskega prstana
V karieri je marsikaj dosegel, a ostaja mu še nekaj želja. "Super bi bilo, da nekaj osvojim s Slovenijo. Definitivno si želim NBA-prstana. Bomo videli, kako je zapisano v zvezdah. Kar nekaj velikanov - Charles Barkley, Steve Nash … - nimajo prstana. Upam, da bo pri meni drugače. A če ne pride do tega, bom zadovoljen, imam lepo družino, sem srečen." Prvi del načrta - o uspehu s Slovenijo - lahko uresniči že v teh dneh v Carigradu ...

VIDEO
Goran Dragić v Številkah: Želim si NBA-prstana
Slavko Jerič
Prijavi napako
Komentarji
MJ-23
# 08.09.2017 ob 14:13
Je pa zanimivo, da od dvanajstih igralcev za Slovenijo, pišete le o enem igralcu. Sem mislil da je košarka ekipni šport pa očitno ni.

A ni zanimivo, da ima Argentina 20 igralcev, pa vsi pišejo samo o Messiju. Očitno tudi nogomet ni ekipni šport.
jacknicholson
# 08.09.2017 ob 13:55
Goran res legenda. Že na domačem EP-ju je bil izvrsten (izbran v najboljšo peterko), na letošnjem EP-ju je pa še za kakšen razred boljši.
Novinarji res pretiravajo, ker Ukrajina in potencialna Latvija nista ekipi, ki smo jih poznali pred leti, to sta dve odlični reprezentanci in nikoli se ne ve kako se bo tekma končala.
Vsekakor pa vso srečo fantom!
Binder Dandet
# 08.09.2017 ob 14:13
Sem zjutraj bral tole v uni obliki brez komentiranja. Je kar ene par momentov imel v karieri, ko bi se lahko ne izslo. Tako da sreca je potrebna. Ala mu vera sicer.
Binder Dandet
# 08.09.2017 ob 14:15
Pa dopadu se mi je stavek, da cetudi ne osvoji prstana, ima lepo druzino in je srecen.
Gatsu
# 08.09.2017 ob 14:24
Vsi godrnjači naredite tole za vedno. Odjava zgoraj desno in za vedno zbrišite portal rtvslo.si iz svojega brskalnika in spomina. Pa boste največ naredili v svojem življenju doslej....
K_ris
# 08.09.2017 ob 15:01
Ko se trole ignorira, se začnejo med sabo pogovarjati :)
Na pou Slovenc
# 08.09.2017 ob 14:26
Drugac je pa ta članek posvečen trolom da motivirate Gogija. Ajmo na dan s kritikam, skoda edino da ne bo tega bal :)
caree
# 08.09.2017 ob 13:48
Očitno vas pritegne, ker komentirate. Novinarji živijo od tega.

Dokler je vroča roba bodo udi novinraji "pretiravali".
zigag
# 08.09.2017 ob 14:49
Gogi men si kul ker si v glavi se vedno gogi kokr si bil prej. Denar in slava ti nista prisla do zivega. Mad respect!!!
fah-q
# 08.09.2017 ob 14:13
Goran Dragić: Želim si nekaj osvojiti s Slovenijo

no, in ko to uspe se vprašaj če mogoče ne bi privoščil (in pri tem znatno pomagal) tega občutka še mlajšemu bratu?

:)
dragonmiami
# 08.09.2017 ob 14:22
Bravo Gogi.
fah-q
# 08.09.2017 ob 14:17
@binder
Sem zjutraj bral tole v uni obliki brez komentiranja. Je kar ene par momentov imel v karieri, ko bi se lahko ne izslo. Tako da sreca je potrebna. Ala mu vera sicer

tudi mene je presenetlo...

pa agent je zastavil svojo hišo...to tut ni čist običajno....
pingvi
# 08.09.2017 ob 14:24
uuuff danes pa kar malo dolgcas,
ker ni tekem na EP
friks
# 08.09.2017 ob 14:06
Tale prst na prvi sliki je pa za naše trole.

Hahaha
threepointer
# 08.09.2017 ob 16:09
Če vzamemo plačo kot edino merilo kvalitete (kar gotovo ne drži, sicer KD ne bi imel trenutno šele 15.), potem se lahko Gogiju klanjajo skoraj vsi na tem prvenstvu. Zanimivo je, da ima še Pau Gasol v tem trenutku nižjo od njega, ima pa zato njegov brat Marc višjo.

Če pogledamo izkušnje je tudi malo takšnih, ki bi imeli večje (Pau je zagotovo med njimi).

Če pogledamo njegov odnos do grba in soigralcev, je situacija zelo podobna. Ne vem kdo sploh se tukaj lahko kosa z njim.

Kar pa je najbolj važno je, da igra najboljšo košarko na prvenstvu! Srečni smo, da ga imamo in upajmo, da se premisli in odigra še kakšno prvenstvo.
jst28
# 08.09.2017 ob 14:24
janm,ZagorCiko in ostali nergači

Nihče vas ne sili v prebiranje člankov, torej če ti že presedajo jih ne beri in ne komentiraj.
Drugače pa super članek.
rarock
# 08.09.2017 ob 16:04
Takole prek medijev deluje kljub zaslužkom in slavi zelo pristen, skromen.

Nihče pa ne omeni da je orkan Irma na poti ravno na Miami, kjer ima dom v Ameriki. Upajmo da bo dobro se izteklo.
psihorok
# 08.09.2017 ob 15:53
Goran je legenda. Zelim si da bi si premislil glede ŕeprezentance,
caree
# 08.09.2017 ob 13:52
Kmalu pričakujte še en članek, in sicer o jutrišnji tekmi :)
mattyy
# 08.09.2017 ob 13:47
Bogi naši, če slučajno ne pridejo čez četrfinale, ker toliko člankov o njih, kot da so že najmanj v finalu.
Bregas
# 08.09.2017 ob 17:32
Vsa čast Goranu, taka vztrajnost, taka volja. Koliko je moral prestat, da je uspel v NBA. Ko te poimenujejo "Tragic", ti najbrž ni lahko. Bravo, Gogi, samo najmočnejši se prebijejo do vrha. Tebi je uspelo. Privoščim ti.
nuLanuLa
# 08.09.2017 ob 16:47
Gorane, nedaj se tek tako. Mald si. In maš ekipo za prvake. Ne seri, da ne boš več igral za Slovenijo. Bomo če ne referendum naredili ;)
johnny007
# 08.09.2017 ob 14:45
Začel se je Afrobasket 2017.

Ampak po dosedaj videnem je bolj tko... Otroško žoganje :)
janm
# 08.09.2017 ob 16:35
Uf, koliko minusov sem fasal. Tolko jih pa še nisem videl. :D

Priznam, nisem prebral članka. Sem prehiteval in napačno domneval, da
gre za nov članek v zvezi z reprezentanco. Sam sicer zelo uživam ob igrah košarkarjev
na tokratnem euru, a vseeno bo zares uspeh vsaj četrtfinale.
Zaenkrat so pokazali zares veliko. Vendar zdaj se šele začne pravi playoff.
Tu maš lako mimogrede slab dan, čudna ura tekme, telo je izven bioritma, outsiderju
pa vse noter leti, itd...
Popravca pa ni. Zato sem raje zadržan, kot pa se (prehitro) vdajam evforiji. :)

Jasno, da o Gogiju vse naj. Dober človek, pa še odličen košarkar za povrh.
''O tem ni sploh nobenega dvoma'', kot rad reče naš prav tako legendarni športni
komentator. :)
threepointer
# 08.09.2017 ob 18:22
@Koperboy
Seveda, ravno to je bila moja poanta, da plača vsekakor ni najbolj zveličaven kriterij kvalitete igralca. Igralca zgolj uvrsti v nek rang in Gorana uvrsti v najvišjega. Sicer pa to velja v vseh športih in tudi na vseh ostalih področjih človekovega udejstvovanja. Hotel sem tudi poudariti, da je Goran top igralec po vseh mogočih kriterijih. Kdor ga kritizira, ima očitno velike težave s percepcijo realnega sveta...
garmond
# 08.09.2017 ob 16:32
Hvali se ko je dobro, graja se ko je slabo.
Kaj je s tem narobe? Ne razumem nekaterih, ki večno nergajo, tudi takrat ko so naši športniki uspešni. Zdaj jim recimo gredo na živce članki o naših košarkaših.
Koperboy
# 08.09.2017 ob 16:18
threepointer: KD ima nižjo plačo, kot si jo zasluži, ker je tako sam hotel. Poleg košarkaških sposobnosti so plače v veliki večini splet okoliščin (minule poškodbe, situacija na trgu in v klubu, spretnost menedžerjev, nižanje plače v korist večje kompetitivnosti kluba itd.)
gz4468
# 08.09.2017 ob 17:44
Glede na to, kakšno reprezentanco imamo in koliko tujih zvezdnikov je odpovedalo, verjetno ne bo nikoli več take priložnosti, kot jo imajo letos. Upam, da jo izkoristijo.

Še 4 zmage, potem pa lahko zarad mene naslednji 2 leti vse izgubijo.
Quade
# 08.09.2017 ob 14:16
Goran "nekak" Dragić

Luka "mislm" Dončić
Na pou Slovenc
# 08.09.2017 ob 14:08
O super članek o Gogiju, že dolgo nisem prebral nic o njem :)
simon-rupsi
# 09.09.2017 ob 18:00
Letos ti bo uspelo.
Bethtempet3
# 08.09.2017 ob 15:15
prava poslastica me D.R. Kongom in Malijem 82-87 po podaljšku
Koperboy
# 08.09.2017 ob 15:55
Želi si NBA-jevskega prstana

Dejte sklanjati tako, kot je treba, no...
Henry
# 08.09.2017 ob 14:42
sloEU00
# 08.09.2017 ob 14:08
Če bi si res želel ne bi spuščal velikih tekmovanj, tako kot je to že storil. Njemu je reprezentanca le priprava za ligo NBA, saj ko je izpustil reprezentanco je rekel, da mu je žal, ker je bil potem v ligi NBA kasneje v tekmovalnem ritmu. Je pa zanimivo, da od dvanajstih igralcev za Slovenijo, pišete le o enem igralcu. Sem mislil da je košarka ekipni šport pa očitno ni.

Točno to - spoznal je, da v ekipnem športu v karieri do sedaj nima še nobenega ekipnega uspeha in sedaj hlasta za utopičnimi oprimki (medalja letos), ker je spoznal, da v NBA pač še do kakega konferenčnega finala ne bo prišel, kaj šele osvojil prstana...
sloEU00
# 08.09.2017 ob 14:16
Če ni ekipni šport potem pa naj proti Ukrajini sam igra brez soigralcev. Plače ima tako več kot vsi ostali igralci skupaj.
Katalonec
# 08.09.2017 ob 13:45
No, no novinarji, tole je pa pretiravanje. To je identično kar je bilo objavljeno zjutraj. Res ni potrebno ustvarjati umetne evforije. Ker vi isti novinarji boste v primeru hitrega izpada naših reprezentantov začeli pisati o težavah in kaj bi se moralo narediti drugače.

Ja res je odigrali so 5 super tekem in teh 5 tekem sedaj ne pomeni nič. Zamenjalo se je prizorišče in gre vse ponovno od začetka. Sedaj prvo čez Ukrajino in potem čakamo naslednjega nasprotnika. Če se že greste objave toliko člankov potem predlagam poglobljeno analizo naših naslednjih tekmecev Ukrajincev. Katera so njihova najmočnejša orožja in kaj so slabosti. Kdo je prvi zvezdnik, kdo je perspektiven mladec... Zaslužite si to plačo...
sloEU00
# 08.09.2017 ob 14:08
Če bi si res želel ne bi spuščal velikih tekmovanj, tako kot je to že storil. Njemu je reprezentanca le priprava za ligo NBA, saj ko je izpustil reprezentanco je rekel, da mu je žal, ker je bil potem v ligi NBA kasneje v tekmovalnem ritmu. Je pa zanimivo, da od dvanajstih igralcev za Slovenijo, pišete le o enem igralcu. Sem mislil da je košarka ekipni šport pa očitno ni.
ZagorCiko
# 08.09.2017 ob 13:44
Zdaj je pa res ze malo prevec teh clankov na isto temo
janm
# 08.09.2017 ob 13:41
Čaki, čaki, a bo že dovolj tega nakladanja, no ?
Še v četrtfinalu niso...
Kazalo