Shaquille O'Neal in Goran Dragić sta bila pri Phoenixu soigralca v sezoni 2008/2009. Foto: AP
Shaquille O'Neal in Goran Dragić sta bila pri Phoenixu soigralca v sezoni 2008/2009. Foto: AP
Angleški ragbisti sklenili svetovno prvenstvo
Za "nogometaši" iz Dobovca sanjski teden
Wisla previsoka ovira za Celjane

To so le nekateri poudarki športnega tedna, ki so se ujeli v Športnem SOS-u. Kateri dogodki pa so se ujeli v vašem spominu? Vabljeni h komentiranju pod tem izborom.

Teden 35 (od 28. septembra do 4. oktobra)

10. Video: J. J. Watt in razbijanje kitar
Lani je bil v Ligi NFL najboljši obrambni igralec J. J. Watt, ki je blestel pravzaprav na vsakem delu igrišča. Na splet je prišel oglas, v katerem nastopa skupaj z Zac Brown Bandom, v katerem vidimo tudi razbijanje kitar. No, njegovemu Houstonu letos ne gre dobro od rok, saj je pri eni sami zmagi.

9. Dragić prenašal Shaqov ... sintesajzer!
V športnih kolektivih se izkušenejši igralci pogosto šalijo z novinci. Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je razkril staro zgodbo, kako je moral kot 21-letnik pri Phoenixu izpolnjevati nenavadno domislico slovitega Shaquilla O'Neala. Slovenski reprezentant je moral namreč prenašati Shaqov sintesajzer. Brez vzroka seveda ...

8. Drugi domači poraz Celja
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so izgubili še drugo domačo tekmo v Ligi prvakov. V Zlatorogu je bila boljša Wisla (28:25), ki je levji delež opravila že v prvem polčasu, ki ga je dobila s sedmimi goli razlike.

7. Nov uspeh slovenskih kegljačic
Kegljačice Celja so v finalu svetovnega pokala v Bački Topoli premagale madžarsko ekipo Rakoshegyi Vasatus iz Budimpešte s 6:2 (3.528:3.420) in s tem že enajstič osvojile to lovoriko.

6. Pellegrini vzel napačen potni list
Nogometaši Manchester Cityja so med tednom v Ligi prvakov v gosteh premagali Borussio Mönchengladbach z 2:1. Za svojevrstno zgodbo je poskrbel trener vodilne ekipe angleškega prvenstva Manuel Pellegrini, ki je s seboj vzel napačen potni list. Čilenec je moral hitro v taksi in se vrniti domov, tako je pravočasno ujel pot v Nemčijo. Angleži pa so za las ujeli zmago, saj je v zadnji minuti zadel Sergio Agüero.

5. Petica Agüera
Argentinec je bil nekaj dni pozneje veliki junak v domačem prvenstvu, saj je Newcastlu v 20 minutah zabil kar pet golov.

4. 500 golov Ronalda
Odmeven mejnik je med tednom slavil Cristiano Ronaldo, ki se je veselil 500. zadetka v karieri. Portugalec je na dveh tekmah Lige prvakov dosegel kar 5 golov, toliko golov je dosegel tudi na sedmih tekmah državnega prvenstva (zanimivo, da je vse gole dosegel le na eni tekmi).

3. (Ne)pričakovano slovo Angležev
Proti koncu gre predtekmovanje na svetovnem prvenstvu v ragbiju. Gostitelji prvenstva so bili nemočni proti Avstraliji, s tem pa so postali prvi gostitelji, ki se niso uvrstili v četrtfinale.

2. Dobovec med najboljših 16
Malonogometaši Dobovca so na domačem turnirju Lige prvakov osvojili drugo mesto in se s tem uvrstili med najboljših 16.

1. Uspešna epizoda Botrstva
Zmagovalec letošnje Dirke po Franciji Chris Froome je podaril svojo rumeno majico za akcijo Botrstvo. Zmagovalni dres je bil na koncu prodan za 13.500 evrov, ki bodo šli v dobrodelne namene.

Angleški ragbisti sklenili svetovno prvenstvo
Za "nogometaši" iz Dobovca sanjski teden
Wisla previsoka ovira za Celjane