Šport
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 46 glasov Ocenite to novico!
Marko Simeunovič
Marko Simeunovič je bil leta 1989/1990 član Crvene zvezde, ki se je sprehodila do naslova jugoslovanskega prvaka in leto pozneje osvojil svoj edini naslov v Pokalu državnih prvakov. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Marko Simeunovič
Marko Simeunovič je za Slovenijo zbral 57 nastopov. Z reprezentanco je nastopil tako na evropskem kot svetovnem prvenstvu. Foto: EPA
       Oblak je še vedno mlad, "pojavil" se je v zadnjih letih, Handanović pa je že dalj časa na zavidljivi ravni. Če primerjamo Inter in Atletico, gre za dan in noč. Handanović ima na tekmo 20 obramb, Oblak eno ali dve, zato je lažje oceniti Handanovića. Normalno je, da ne more vsega ubraniti, a naredi več obramb, zato mu dam prednost.       
 Primerjava Oblak-Handanović
Marko Simeunovič
Po koncu igralske kariere je ostal povezan s športom, saj deluje na športni televiziji Sport Klub. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Srečko Katanec
Srečko Katanec je po mnenju Simeunoviča v prvem mandatu prinesel napadalno miselnost, ki je igralci prej niso poznali. Foto: www.alesfevzer.com
       Prišel je trenutek, ko je Maribor padel s prestola. Mislim, da se bo zelo hitro vrnil na prvi položaj. Prav je, da se je Olimpija vrnila, da v Ljubljani postaja malo večje zanimanje. Olimpija mora imeti uspeh tudi v Evropi, to bo še bolj vrnilo občinstvo.       
 O klubskem nogometu.
Marko Simeunovič
Za Marka Simeunoviča je najbolj gledljiv angleški nogomet. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
VIDEO
"Olimpija mora imeti uspe...

Dodaj v

Simeunovič daje Handanoviću prednost pred Oblakom

Podkast Številke (62)
27. maj 2016 ob 09:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Nadarjenost je vsekakor pomembna za uspeh v športu, a brez kančka sreče nikakor ne gre," ugotavlja nekdanji nogometni vratar Marko Simeunovič.

Ta teden na podkastu Številke govorimo o finalu nogometne Lige prvakov, kjer se bosta pomerila Atletico Madrid in Real Madrid, na svoj veliki trenutek v vratih atletov pa čaka Slovenec Jan Oblak. Ob tej priložnosti smo na pogovor povabili Marka Simeunoviča.


Simeunovič član šampionske Crvene zvezde
Oblak je danes prvi vratar članske nogometne reprezentance. Prvi vratar v zgodovini samostojne Slovenije je bil Marko Simeunovič, ki je bil na neki način tudi povezan z ekipo, ki je zmagala v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. V sezoni 1989/1990 je bil namreč član Crvene zvezde, ki je takrat kar z 11 točkami osvojila naslov jugoslovanskega prvaka (v današnjem točkovnem sistemu bi razlika znašala 18 točk). Simeunovič je bil tretji vratar (prednost sta dobila Stevan Stojanović in Zvonko Milojević) in ni dobil priložnosti za nastop.

Spomin bo ostal z zlatimi črkami
Rdeče-beli so leto pozneje dobili pokal državnih prvakov, a Simke je takrat že branil za Napredak Krušovac v drugi jugoslovanski ligi. "Tega je že dolgo, a takih trenutkov ne pozabiš, čeprav nisem nastopal. Bil sem zelo mlad. Vedno sem bil rezervni vratar in podoživljal zmage pred polnimi tribunami. Seveda je popolnoma drugače igrati ali gledati s klopi. V mojem življenju bo to vedno ostalo zapisano z zlatimi črkami," se spominja Simeunovič.

Ni bilo čutiti trenj
Takratna ekipa je imela zvezdnike, nabrane iz celotne države (Dejan Savičević, Darko Pančev, Siniša Mihajlović, Robert Prosinečki ...). Čeprav se je družbenopolitično ozračje bližalo vrelišču, v ekipi ni bilo čutiti trenj na podlagi narodnega ključa. "Pri takih rezultatih, ki jih je ekipa ustvarila, je bil zagotovo v osredju le nogomet. Če nogometa ne bi bilo na prvem mestu, prav gotovo ne bi bilo uspehov."

Zdaj več priložnosti za igranje več tekem
Najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje se je od takrat precej spremenilo, pokalnemu sistemu je dodan še ligaški sistem, iz ene države pa v njej sodeluje tudi po več klubov. Simeunovič je nad spremembami navdušen, saj so odprle vrata manjšim klubom: "Vsi t. i. manjši klubi bi morali Platiniju postaviti manjši spomenik. Prej si lahko že v prvem krogu igral proti Milanu ali Barceloni, takoj si izpadel in nisi imel na voljo novih priložnosti. Zdaj se vedno pojavlja možnost, da se kam uvrstiš, tudi v Evropsko ligo."

Maribor marsikomu odprl oči
To priložnost je Maribor izkoristil že dvakrat in v prvem primeru - leta 1999 - je med vratnicama ponosa Štajerske stal prav Simeunovič: "Prvič je vedno neki poseben dogodek, kar smo doživljali tudi sami. Jaz sem to podoživel šele pozneje. Ko smo se namreč uvrstili, za premislek ni bilo časa, bila je evforija, tekme so si sledile druga za drugo. Vsi smo v tem uživali. Vsa nogometna pravljica se je začela ravno v tistem obdobju z našo uvrstitvijo v Ligo prvakov. Marsikomu smo odprli oči, da je mogoče to ustvariti v tako majhni državi."

Katanec prinesel napadalni nogomet
Vzporedno z mariborsko zgodbo se je dogajala tudi reprezentančna pravljica, ko se je Slovenija prebila na prvi dve veliki tekmovanji. Veliko zaslug za to ima tudi selektor Srečko Katanec. "Prišel je človek, ki je imel drugačno razmišljanje z napadalnim nogometom, in ne le branjenjem. Uspeh Maribora je mogoče pokazal selektorju in nam igralcem, da je mogoče premagovati tudi močnejše tekmece."

Trenutno ima prednost Handanović
Štafeto vratarjev v slovenski reprezentanci sta začela nositi prav Simeunovič in Mladen Dabanovič. V zadnjih letih je Slovenija dobro preskrbljena z igralci na tem mestu. Naš sogovornik je v primerjavi Oblaka in Samirja Handanovića dal prednost drugemu: "Oblak je še vedno mlad, "pojavil" se je v zadnjih letih, Handanović pa je že dalj časa na zavidljivi ravni. Če primerjamo Inter in Atletico, gre za dan in noč. Handanović ima na tekmo 20 obramb, Oblak eno ali dve, zato je lažje oceniti Handanovića. Normalno je, da ne more vsega ubraniti, a naredi več obramb, zato mu dam prednost."

Oba imata mirnost in koncentracijo
Pri nogometnem razvoju ima vpliv tudi sreča. Samir Handanović pri 31 letih še ni okusil slasti igranja v Ligi prvakov niti ni osvojil nobene klubske lovorike. Na drugi strani ima osem let mlajši vratar že štiri klubske lovorike, pred njim pa je igranje na v finalu Lige prvakov. "V življenju moraš definitivno imeti srečo. Oblak je hitro dobil priložnost, prav gotovo se je dokazal tudi na treningih. Srečo je imel, a srečo je treba izkoristiti. Potrebni pa sta tudi mirnost in koncentracija, kar imata oba. Tu sta oba v samem svetovnem vrhu," se strinja Simeunovič.

Trk obrambne in napadalne igre
In kako se bo razpletel tokratni finale Lige prvakov? "To bo srečanje obrambne in napadalne igre. Na obeh straneh so vrhunski igralci. Mogoče bi celo malo več možnosti pripisal Atleticu. Če Real ne zabije gola, bo postal nervozen, kar pa igralci Atletica verjetno komaj čakajo, in mislim, da to nervozo lahko tudi izkoristijo. Zato Atleticu pripisujem malce več možnosti," je v prihodnost pogledal 57-kratni slovenski reprezentant.

Najzanimivejša je angleška liga
V zadnjih treh sezonah Španci prevladujejo v obeh evropskih pokalih, saj so prispevali kar osem finalistov, vse preostale nogometne zveze pa so v istem času dale največ enega finalista. "Sam iz svoje službe dobro vem, da je angleška liga najbolj gledana. Najzanimivejša je tudi po načinu igranja. Ko Angleži pridejo v Evropo, hitro pogorijo proti Špancem ali Italijanom, ker jim njihov sistem igre ne ustreza. Gledljivost samih tekem je zame zagotovo najboljša v angleški ligi. V Španiji je že več taktiziranja. A v tem trenutku so povozili vse klube iz drugih držav."

Izjemno rad opravlja delo na Sport klubu
Po koncu nogometne kariere je pristal v medijih, na Sport klubu je namreč direktor. "Večkrat sva omenjala srečo. Po končani karieri se je ravno ustanavljala ta televizija. V Sloveniji so potrebovali človeka, ki bi povezal stvari. Po vseh peripetijah so v meni našli človeka, ki bi popeljal televizijo prek operaterjev do ljudi. Tako sem pristal na tem položaju, kjer sem še danes. To je služba, ki jo opravljam zelo rad."

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem Marko Simeunovič razmišlja še o tem, da danes vrhunske klube večinoma sestavljajo tujci, primerja slovensko reprezentanco v obeh mandatih Srečka Katanca, se spominja svojega neigranja na SP-ju do 21 let, govori o vrednotenju vratarjev, rivalstvu Maribor-Olimpija ...

Glasbeni izbor Marka Simeunoviča: Coldplay - Adventure of a Lifetime

Slavko Jerič, <a href="https://twitter.com/stevilkeMMC">@stevilkeMMC</a>
Prijavi napako
Komentarji
Sanmaranzano
# 27.05.2016 ob 09:41
Oba sta odlična!
Picasso
# 27.05.2016 ob 09:37
Meni je Oblak ljubši golman, ampak Handanovič mi je nekako za odtenek boljši. Več let je že na tej ravni, ima veliko več dela kot Oblak, v slabšem klubu je trenutno ter bolj priznan na mednarodni sceni. Bo pa Oblak v roku 3,4 letih ga gladko presegel. Da se nebo kdo spotikal, to je le moje mnenje. Lep pozdrav.
Fleaa
# 27.05.2016 ob 09:54
Mah te primerjave so totalno mimo... to je tko k da bi reku da so hruške boljše od jabolk... ampak najdejo se ljudje, ki so jim jabčka ljubša...
el CARTEL
# 27.05.2016 ob 10:21
prednost pred čim? samir se je upokojil v reprezentanci. torej je oblak no.1

kar se kariere tiče, pa je samir bil precej ziheraški v karieri (leta v vidmu, sedaj ko bi lahko šel iz Interja pa se je odločil podaljšati pogodbo).

oblak bo v karieri dosegel več kot pa handa, to lahko stori že jutri. če dvigne pokal bo itak edini slovenec v LP ki mu je to uspelo.

kar pa se sposobnosti tiče, ne moreš 31-letnega golmana an vrhuncu primerjati z 22-letnim. je pa oblak več dosegel in je boljši kot pa je to bil handa pri 22-ih (po letu dni gretaj klopi pri udineseju je bil poslan v Serio B v Rimini). je velika razlika med igranjem v LP in igranjem v serie B

je pa handanović vrhunski, a očitno ne tako zelo ko MMC misli (drugače bi ga kupili boljši klubi)
komunjara
# 27.05.2016 ob 10:55
Oba sta odlična, Oblaku pa bo zelo težko braniti v reprezentanci, ker so naši branilci v primerjavi z branilci Atletica ta pravi šalabajski.
bim--bam-bom
# 27.05.2016 ob 11:03
Oblak je že v Benfici postavljal rekorde v nepremaganosti. Ni se torej izkazal samo v Atleticu.
smradulja
# 27.05.2016 ob 10:19
komu na čast se sploh primerja to?
rokee
# 27.05.2016 ob 10:01
Primerjava je neumesna že zato, ker je Handanović precej dlje na sceni kot Oblak. Potem so tu še druge stvari, ki so bile tudi že omenjene. Kakorkoli, lahko smo ponosni na oba, marsikatera nogometna velesila nam lahko zavida taka golmana.
Voly
# 27.05.2016 ob 09:50
Se strinjam, oba sta odlična, zato tudi branita v tako uglednih klubih, kvalitetni golmani so pač zelo iskani, na žalost pa slabše plačani, kot vrhunski igralci v polju. Seveda, nogomet je tako dobro plačan šport, da jima "ni hudega".
Meni je pa Oblak za odtenek boljši, zelo dobro se znajde tako na tleh, kot na višini, je zelo miren, zelo redko pa prejme "pocarski" gol, po navadi dobi tak gol, kjer ne more prav nič pomagati, gol je namreč širok več kot 7 metrov in če je napadalec sam z žogo, golman veliko ne more narediti. Mislim, da bo čez nekaj let še boljši, saj pri golmanu ogromno pomenijo izkušnje, ki mu jih sedaj še malo primanjkuje glede na njegovo starost.
Glasna
# 27.05.2016 ob 11:27
No, ampak na zadnji pofinalni tekmi je Oblak ubranil več kot 30 strelov Bayerna, prejel pa je 2 gola, torej tudi, ko ima veliko dela se izkaže, je golman pa je bil izbran za igralca tekme, to dosti pove...
REsnica
# 27.05.2016 ob 09:38
pripisovat komerkoli prednost, je butasto. Razlog, ki ga navaja simeunovič za svoje mnenje pa je še bolj oz čisto po nogometno butast. "če" real ne zadene, potem lahko zadene atletico...??? resno? in zato naj bi imel prednost atletico?

Zdaj pa še tiste standardne modrosti nogometa: igra se 90 minut, žoga je okrogla, to je čar nogometa, kdor ga ne da ga dobi, potrebno je igrati čvrsto v napadu, kombinatorno na sredini in odločno v napadu...

nogomet sicer spremljam, je pa najmanj "inteligentna igra, od vseh ekipnih, ki so pri nas popularne. Rokomet, košarka, hokej, odbojka... vse so na višjem nivoju. Je pa zato nogomet najmanj kompliciran in najbolj razširjen.
o inteligenci in zrelosti hulančkastih navijačic pa ne bi...

vsekakor pa želim Oblaku da kot prvi slovenec osvoji evropo!
veliki_globus
# 27.05.2016 ob 10:02
Težko je primerjat Oblaka in Handanoviča saj je med njima kr 9 let razlike in ima Handanovič veliko več izkušenj in veliko več tekem kot Jan, ampak gleda na njegovo mirnost mu ne bi nobedn dal 23 let. Igrata pa oba tud v zelo različnih ekipah.. in čeprav je res da je Oblak včasih čisto brez dela v La ligi, je pa dokazu v LP kak dober golaman je in pomoje že sedaj boljši od Sarme, sej je kljub njegovi mladosti igral že v finalu Evropske lige in LP kar Sarmi ni uspel, ga bo pa v parih letih kar krepko presegel in vrjamem da bo enkrat No.1 na svetu!!
Kekec99
# 27.05.2016 ob 09:55
Jaz bi imel v ekipi oba, če slučajno en ne bi imel dobrega dneva.
ales400
# 27.05.2016 ob 12:50
Oblaka in Handanoviča bi lahko primerjali samo na treningu slovenske reprezentance, kjer imaš vse kalibre, ki bi jima streljali po golu.. Od nepredvidljivega KirEma :D do vrhunskega Iličića..

Lahko smo ponosni na oba vratarja!
mižek
# 27.05.2016 ob 18:24
Handanoviću se je zgodil Oblak. Prej je bil tako aroganten , da se je dal prositi, da bi branil v reprezentanci, včasih je izgledalo,da je prav nejevoljen, ker mora igrati za repko, kobajagi tako velika klasa kot si je domišljal, da je. Pri petju himne ni niti ust odpiral, deloval je prav odbijajoče.
Za Handanovića je Oblak car, ostali ala Dabanović in Simeunović pa niso primerni za primerjavo z Oblakom.. Prvič imamo odličnega golmana, ki zna tudi zapet državno himno. Oba Handanovića nista slaba, imata pa eno napako, da v določenih trenutkih znata kardinalno pogrešit.
Janezski
# 27.05.2016 ob 12:07
Oblak je za razred boljši od Handanovića, Simeunovič je pa itak bil za pet razredov slabši golman.
Paperino
# 27.05.2016 ob 12:58
No v kontekstu reprezentance je ta ugotovitev brezpredmetna. Prvi golman je Oblak, ker je Handa z reprezentanco zaključil PIKA
Ljubiljančan
# 27.05.2016 ob 16:28
Marko je povedal, kaj misli. Navedel je tudi razloge.

Je butasto vprašati, ali ti je Bled bolj všeč kot Bohinj?

Naj vsak napiše svoje mnenje, ne da bi se obregal ob drugega.
robi111
# 27.05.2016 ob 19:16
Belec in Krhin sta osvojila LP?? Koliko pa sta prispevala k temu?? Oba v 3 ekipi Interja takrat torej se ne bi nekaj hvalil s tem da sta jo že osvojila. Če si član enega kluba,še ne pomeni,da si dejansko kaj osvojil. Isto kot če bi bil celo sezono poškodovan pa nič prispeval k temu pol bi se pa hvalil da si osvojil LP.
juventina10
# 27.05.2016 ob 18:59
zanimivo, da samir,kot trenutno naš najbolj izkušen vratar ni še igral v lp, medtem ko oblak in ta drugi handanovič pa sta že.
veza
# 27.05.2016 ob 15:13
Primerjat Oblaka in Handanovića, ja, to se da, a ocenjevati, kdo je boljši, mislm, to je nesmisel, ker ni to smučanje, kjer štoperca pokaže, kdo je hitrejši, pa še tam je odvisno veliko tudi od tehnologije, ne moremo rečt- Stenmark je bil boljši od Tombe, recimo...
Oblak je čisto drug tip golmana kot Handanović, čeprav se po stilu branjenja ne razlikujeta veliko, oba branita bolj na črti, a razlikujeta se precej v postavljanju in načinu predvidevanja, tu je Oblak boljši, Handa pa naredi kakšno noro obrambo več in tudi za penale je strup...
In končna ocena pride po končani karieri, marsikaj se lahko vmes zgodi...
fender6
# 27.05.2016 ob 12:47
heh, vsi o dilemi handa-oblak, meni je bil pa simke najljubši vratar :)
Od vseh naših vratarjev, je imel največ tistih obramb, za katere mu ne bi zameril niti 1%, če bi popil gol. Toliko tega občutka mi nista dala ne handa, ne oblak.
ZeK
# 27.05.2016 ob 11:21
el CARTEL

Vid Belec in Rene Krhin sta Slovenca, ki sta že osvojila ligo prvakov.
big23big
# 30.05.2016 ob 16:37
ob poškodbi berića! hvala, da nisi klical verbiča, ki je bil mimogrede naš prvi igralec po ukrajini. res nekdo verjame, da bomo videli SP z tem luzerjem?
big23big
# 30.05.2016 ob 16:35
hvala ti katanec!
big23big
# 30.05.2016 ob 16:34
se strinjam z panterom. sarma sploh ni star pri 31ih. to kar selektor misli pa smo videli že ničkolikokrat, da se moti. nazadnje pred ukrajino, ko je bil vpoklic špokija rizik
dobaja
# 29.05.2016 ob 12:09
oba sta odlična,edino kar me moti je,da Handanovič v reprezentanci nikoli ni niti odprl ust ob igranju slovenske himne
Bobrock
# 27.05.2016 ob 22:12
REsnica
rokomet to je pa posebna znanost pretepanja in podmazovanja sodnikov
BACK
# 27.05.2016 ob 21:04
Marko...dejpoglej uno fotko ta drugo, kr neke noge vse povsod...:DD ..potem pa to, da ne vidiš, kako oblak pokriva prostor...to je point golamana ;) Oblak je car :)
mike1968
# 27.05.2016 ob 17:00
Kavč analiza ob koncu DP v nogometu : http://www.publishwall.si/Mike.1968./pos
t/203523/konec-dp-v-nogometu-kavc-analiza-xxi
scenic
# 27.05.2016 ob 16:14
Oblak je še vedno mlad, "pojavil" se je v zadnjih letih, Handanović pa je že dalj časa na zavidljivi ravni. Če primerjamo Inter in Atletico, gre za dan in noč. Handanović ima na tekmo 20 obramb,

ko to slišiš od nekoga,ki je bil profesionalni golman potem...
kake veze ima koliko obramb ima kdo.največja fora vsega je,da je oblak mnogo bolj siguren golman in ne dela toliko kiksov kot jih dela sarmek.govorimo o tekmi kjer je enako število nevarnih strelov na gol.
torej tu je oblak svetlobna leta pred sarmo.sarma ne zna žoge izbiti in kar poglejte si kolikokrat je ta način inter prejel gol,na žalost pa tudi naša repr.
petr144
# 27.05.2016 ob 15:46
Ne razumem smisla/timinga tega članka - primerja golmana, ki se je poslovil od reprezentance, ki ni igral v LP, z golmanom, ki ga je nadomestil v reprezentanci in bo jutri igral v finalu lige prvakov?
veza
# 27.05.2016 ob 15:19
Ja, če smo že pri psihi, Oblak deluje na golu samozavestno, mogoče celo preveč, Handanovič deluje, kot da ga ne briga nič, kot da je z mislimi kje na kakšnem pikniku...
veza
# 27.05.2016 ob 15:17
Ča pa dodamo še sliko Simeunovića, nekako vedno je deloval, kot da se boji, govorica telesa ji izražala strah, no, mogoče je bilo to samo za prelisičenje nasprotnikov...
marialorca
# 27.05.2016 ob 15:08
Handanović brani za drugorazredni klub

Se strinjam in upam, da ne misliš na Maribor.... je tudi na vlaku težko najti rezliko med 1. in 2.razred.
NoriPlanet
# 27.05.2016 ob 14:34
Še Milivoje naj se upokoji, da si ne bo delal sramote.
stone77
# 27.05.2016 ob 12:36
tukaj pa gre stvar tako...
kot prvo-SREČA SPREMLJA POGUMNE...
kot drugo-lovoriko prinese nedvomno TUDI obramba ekipe...komandant obrambe pa je vratar...
kot tretje-prikazati v mladosti ZRELOST,da jo opazijo starejši je karakteristika zelo MOČNIH ljudi...
kot četrto-branit finale LP ne more branit VSAK vratar...

torej je stvar jasna...Oblak je BOLJŠI vratar od Handanovića...
in jutri ima,da dvigne pokal...
to bi pomenio za slovenski šport OGROMNO...
v Evropi,v nogometu,ki je itak najpomembnejša stvar ne svetu,Slovenec dvigne pokal...lige PRVAKOV...

velika stvar in velika reklama za Slovenijo...
zato,naj mu bo današnja noč mirna,jutri umirjajoč dan,zvečer pa naj ga sama Fortuna obsije in naj se v siju žarometov Milana zavihra tudi SLOVENSKA ZASTAVA...
Mandžukić si je nadel hrvaško po zmagi Juventusa v Italiji,pred dnevi...
mi pa jutri želimo videt slovensko zastavo na ramenih Jana Oblaka...

vamos Atletico,vamos Simeone,vamos Oblak...
dadinho10
# 27.05.2016 ob 12:35
ok, to je mnenje, ki ga ima simka...jaz se ne strinjam, meni je sarma odlicen vratar, vendar dosti krat pa je prejel pacerske gole, pa moramo vedeti da je veliko izkusenejsi kot jan....
zna braniti nemogoce, vendar je v interu v zadnjih dveh sezonah imel kar nekaj kiksev....
oblak na tekmo ima dve tri obrambi zaradi stila igre atletica, sarma pa vec ker je inter slabsi in dovoljueje vec priloznosti....da je zaradi tega v predsnoti en golman pred drugim, se ne morem strinjati....mnogi znajo povedati, da je koncentracijsko tezko imeti 20-25 minut pavze, potem pa reagirati kot macka......to se zna zgoditi v realu, barci, tudi atleticu.......pa vseeno oblak, ko mora, reagira odlicno.....
koncno oceno pa bo dal konec karijere, ko bomo lahko videli dosezke enega in drugega.....
nekaj o samirju pove tudi dejstvo da se igral z aklub v lg.....udine ter inter sedaj.....ali se boji vecjega izziva, ali ni zanimanja za njega.......???
x67
# 27.05.2016 ob 11:25
a na spodnji sliki je on ?
NoriPlanet
# 27.05.2016 ob 14:37
Glede reprezentančnih golmanov se res nimamo kaj sekirati. Potrebno jim je dodati še deset kvalitetnih soigralcev v polju, pri čemer pa je selektor Katanec malce izgubljen in brez vizije.
atm
# 27.05.2016 ob 14:59
Handanović brani za drugorazredni klub
Kazalo