Radezanje pred napadom v Mpeketoniju. Foto: Reuters
Radezanje pred napadom v Mpeketoniju. Foto: Reuters

Pripadniki milice Al Šabab so ponoči napadli vas v bližini mesta Mpeketoni, ki je bilo prizorišče napada že dan prej. "Ponoči smo izvedli še en napad. Ubili smo 20 ljudi, večinoma policistov in gozdnih čuvajev ... Komandosi so izpolnili svoje dolžnosti in se mirno vrnili v svoje oporišče," je dejal predstavnik milice Abdulaziz Abu Musab.

Kenijska policija je potrdila, da se je ponoči zgodil nov napad, vendar pa so dejali, da je ta zahteval najmanj 10 smrtnih žrtev.

Pripadniki Al Šababa so v ponedeljek napovedali nadaljevanje napadov. Poudarili so, da kenijska vlada "bije vnaprej izgubljeno bitko", turiste pa pozvali, naj ne prihajajo v državo. Za napad so obmorsko mesto Mpeketoni izbrali, ker gre za "izvorno muslimansko območje, ki so ga zasedli krščanski naseljenci".

Milica Al Šabab se že vrsto let bojuje za uveljavitev svojevrstne šeriatske države v Somaliji. Sedež ima v Somaliji, vendar pa njeni borci delujejo tudi prek meja, med drugih v Keniji. Skupina je med drugim septembra lani izvedla napad na nakupovalno središče v kenijskem glavnem mestu Nairobi, pri tem je bilo ubitih več kot 60 ljudi.