Očividci so v tednu na tem območju dvakrat opazili velikega belega morskega psa. Foto: Reuters
Očividci so v tednu na tem območju dvakrat opazili velikega belega morskega psa. Foto: Reuters

Kot poroča časopis The West Australian, je bil oče v času napada precej oddaljen od hčerke, a je slišal njene krike, preden jo je morski pes potegnil pod vodo. Ko se je nesrečna najstnica, sicer dobra deskarka, znova pojavila na gladini, je oče hitro odplaval do nje in jo s pomočjo še enega najstnika povlekel iz vode.

Tragično dogajanje so z obale, priljubljene deskarske točke blizu mesta Esperance, opazovale dekletova mama in dve sestri, ki so takoj poklicale rešilca, a ker je Brouwerjeva izgubila nogo in močno krvavela, je niso mogli rešiti.

Tretji napad v letu dni
Tamkajšnji mediji so v tednu pred napadom dvakrat poročali, da so očividci na območju opazili velikega belega morskega psa srednje velikosti, ki se je obali približal na vsega 150 metrov.

Gre že za tretji usodni napad morskega psa v Zahodni Avstraliji v zadnjem letu dni, je pa morski pes prav na istem mestu napadel že leta 2014, ko je neki deskar ostal brez obeh rok.

Neville Mansted, poklicni ribič, je za The West Australian povedal, da v Esperanceu ne misli več deskati. "To je zdaj že dvakrat zapored na istem mestu. Lahko bi se zgodilo mojemu sinu," je povedal in dodal, da ribiči na tem območju "stalno" videvajo velike bele morske pse. "Razmnožujejo se kot muhe ... In najstrašljiveje je, da nihče ne bo storil ničesar glede tega."

Plaža v Esperanceu bo zaradi preiskave zaprta najmanj 48 ur.