Policisti z obrežja jezera Traunsee odnašajo torbo z deli človeškega telesa. Foto: EPA
Policisti z obrežja jezera Traunsee odnašajo torbo z deli človeškega telesa. Foto: EPA

Najprej je v nedeljo popoldne naključni sprehajalec opazil prvi kovček, v katerem so bili deli človeškega telesa. Poznejša obdukcija je pokazala, da gre za približno 70 let staro žensko. Policijski pes je nato izsledil še drugi kovček, v katerem so bili prav tako deli človeškega trupla, ki so pripadali ženski.

Iz jezera potegnili še moško truplo
Policija je nadaljevala iskalno akcijo in v ponedeljek popoldne so potapljači z dna jezera Traunsee potegnili še moško truplo, ki je bilo z eno roko priklenjeno na obteženo torbo, pri čemer je bilo oddaljeno pet metrov od brega. Moški naj bi bil starejši od ženske, v kakšni povezavi je bil z njo, pa še ni jasno.

Umora na silvestrovo
Umora sta se najverjetneje zgodila na silvestrovo. Identiteta žrtev, storilec in motivi za umora še niso znani. Policija je potrdila, da še vedno manjkajo bistveni deli razkosanega ženskega trupla, vključno z glavo. Vodja kriminalistične preiskave Gottfried Mitterlehner je potrdil najdbo še tretjega kovčka in drugih povezanih predmetov, a ni želel razkrivati podrobnosti. Zaradi vremena in tokov v jezeru ni jasno niti, ali so se umori zgodili na jezeru ali v okolici. "Še veliko je neodgovorjenih vprašanj," je skrivnostnost primera potrdil Mitterlehner.