Dimnik ni hotel povedati, koliko denarja je posodil Mesiću. Foto: BoBo
Dimnik ni hotel povedati, koliko denarja je posodil Mesiću. Foto: BoBo

"Ne bom govoril o zneskih. Sam bi zanj naredil vse," je v pogovoru za hrvaški časopis Večernji list dejal Dimnik in pojasnil, da je Mesić nujno potreboval denar "z danes na jutri", potem ko se je pokazala priložnost za nakup novih stanovanj. Ker nekdanji hrvaški predsednik denarja ni imel, se je obrnil na prijatelje, med drugim tudi na Dimnika.

"Ko je bil predsednik, je imel najskromnejše stanovanje, ki sem ga kadar koli videl pri kakšnem politiku," je povedal 80-letni Dimnik, ki je v svoji dolgoletni karieri spoznal veliko politiko in podjetnikov.

Hrvaški mediji so večkrat podvomili o poreklu denarja, s katerim je Mesić kupil dve novi stanovanji. Po pisanju Večernjega lista je Mesić za stanovanja odštel 1,9 milijona kun oziroma okoli 250.000 evrov.

Mesića zanika obtožbe
Prejšnji mesec sta tako Večernji list kot Nova TV neuradno poročala, da preiskovalci hrvaškega Urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) na podlagi anonimne ovadbe zbirajo informacije o poreklu denarja. Hkrati so poudarili, da Mesić v tem trenutku ni predmet preiskave.

Mesić je zanikal kakršne koli nepravilnosti pri nakupu stanovanj, vendar pa ni želel razkriti imen posameznikov, ki so mu posodili denar. Sicer sta obe stanovanji vpisani kot lastnina njegove žene Milek Mesić, nekdanji predsednik pa prodaja svoje staro stanovanje sredi Zagreba, s prodajo katerega bo poplačal omenjeni dve stanovanji.