Ograjo na svoji meji postavlja tudi  Madžarska. Na meji s Srbijo bo naslednji teden dokončala postavitev 175 kilometrov dolge ograje. Foto: Reuters
Ograjo na svoji meji postavlja tudi Madžarska. Na meji s Srbijo bo naslednji teden dokončala postavitev 175 kilometrov dolge ograje. Foto: Reuters

Ograja na meji med Estonijo in Rusijo bo dolga okoli 107 kilometrov in bo obsegala tretjino celotne meje. Poleg ograje bo postavljena tudi zaščitna prepreka, ki bo od ograje odganjala divje živali, poroča časopis Postimees.

Pot do evropskih držav prek Rusije postaja med prebežniki z Bližnjega vzhoda vedno bolj priljubljena. Po poročanju spletne strani Barents Observer poskuša norveška policija čim več prebežnikov preusmeriti na mejne prehode in jim tako onemogočiti nezakonit prestop meje z Rusijo.

Večina beguncev iz Sirije
Letos so na norveškem mejnem prehodu Storskog popisali 131 beguncev, ki so želeli priti iz Rusije na Norveško. Lani je bilo beguncev na tem mejnem prehodu manj kot deset. Norveška policija poroča, da večina beguncev prihaja iz Sirije.

Na meji med Finsko in Rusijo, ki je dolga okoli 1500 kilometrov in predstavlja najdaljšo schengensko mejo z Rusijo ter je ena izmed bolj zaščitenih evropskih meja še iz časov Sovjetske zveze, pa finski obmejni organi letos še niso opazili nezakonitih prestopnikov meje, poroča APA.

Medtem naj bi Madžarska 175 kilometrov dolge ograje na meji s Srbijo dokončno postavila naslednji teden.