V skupino se je vključilo kar 200 učencev. Foto: Reuters
V skupino se je vključilo kar 200 učencev. Foto: Reuters

Skupina je zbrala kar 200 članov, učenci pa so se po poročanju Jutarnjega lista in 24sati, ki se sklicujeta na portal Bjelovarac, na Facebooku povsem odkrito pogovarjali o tem, da mora učiteljica umreti. Kot razlog javnega linča so navajali, da "jim ni pogodu", da "sovražijo matematiko" in da "ne razumejo njenih predavanj".
Najbolj skrb vzbujajoče je, da je smrtna obsodba učiteljice naletela na vsesplošno odobravanje učencev, ki niso kazali nobenih pomislekov in so se vključili v skupino ter odkrito podpirali kaznivo dejanje.
Na smrt preplašena profesorica se po odkritju grožnje nekaj dni ni pojavila v službi. Vse skupaj je prišlo na dan, ko je neki 13-letni učenec, ki se skupini ni pridružil, mami povedal o naklepih svojih prijateljev.
"Tudi moj sin se je potožil glede matematike in načina predavanja učiteljice, a tisto, kar sem prebrala na Facebooku, je grozno! Mislim, da bi bilo treba tiste, ki so pri tem sodelovali, najstrožje kaznovati," je povedala zaskrbljena mama, ki se je ob tem spraševala, od kod otrokom toliko drznosti.